Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
houdbaarheidsdatum make-up

Houdbaarheids- datum make-up

Gebruik jij make-up ook nog na de houdbaarheidsdatum? Dan kun je daar beter mee stoppen. Wij vertellen je wat er gebeurt als je make-up langer blijft gebruiken en welke houdbaarheidsdatum er voor welk product geldt.

Wat zijn de gevolgen als je make-up na de houdbaarheidsdatum gebruikt?

Veel vrouwen weten niet dat cosmetische producten een houdbaarheidsdatum hebben, maar ze weten ook niet dat verouderde make-up ook écht schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Het gebruiken van cosmetica als het over de datum is, kan leiden tot infecties van de huis of je kunt een gevoelige huid krijgen.

Make-up kan ook bederven doordat er bacteriën en schimmels vanaf onze huid in het product terecht komen.

Houdbaarheidsdatum make-up

Tijd dus om je voorraad make-up eens grondig op te schonen. Hoe lang een product houdbaar is staat meestal op de verpakking, je herkent het aan een potje met het getal, maar vaak is dit net te lang. We geven je een indicatie van hoe lang je een make-up-product kunt bewaren:

  • Mascara: 4 tot 6 maanden
  • Oogschaduw: 18 tot 24 maanden
  • Oogpotlood: 18 maanden
  • Lipstick & lipgloss: 12 tot 24 maanden
  • Eyeliner & lipliner: 18 maanden
  • Parfum: 36 maanden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.