Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
poeder foundation concealer en make-up kwasten

Kleur per type

De juiste make-uptinten uitkiezen klinkt makkelijker dan het is. Als je weet welk kleurtype je bent, ben je al een heel eind op weg. Lees dus snel verder en je weet welk kleurtype jij bent en welke make-up kleuren het beste bij jou passen!

Shop hier make-up

Artikel opslaan

Copper Queen

Dit type heeft een iets getinte huid, is nooit spierwit of blozend. Zij heeft vaak bruine of groene ogen, en haar natuurlijke haarkleur is meestal donkerbruin, donkerblond of warmrood.

Doen! Warme, diepe kleuren staan het mooist. Bijvoorbeeld natuurlijke kleuren met een goudglans, zoals een goudbeige foundation met een oranje ondertoon. Rood met een koperzweem is mooi als rouge en lippenstift, evenals koraal- en bruintinten.

Copper Queen

Snowflake

Heb je een lichte huid en/of sproetjes? Heb je blauwe, grijze of lichtgroene ogen en is je natuurlijke haarkleur blond of rossig? Dan ben je type B.

Doen! Warme, zachte kleuren werken het best. Denk aan frisse, natuurlijke kleuren met een licht goudglansje, bijvoorbeeld in bruintinten. Voor foundation is licht goudbeige met een goudgele ondertoon perfect. Koraalrood met een goudglans staat prachtig op wangen en lippen.

Snowflake

Autumn Breeze

Dit type heeft een bleke huid met donkere ogen. Wenkbrauwen zijn donker en de natuurlijke haarkleur is ook donker.

Doen! Koele, sprekende kleuren met een zilverglans staan heel mooi. Kies voor een roze-beige foundation, hierin is nauwelijks geel verwerkt. Lippenstift en rouge staan het best in rood met een blauwzweem, donkerpaars of helderroze.

Autumn Breeze

Blushing Babe

Type D heeft een huid met een roze ondertoon en een blozend gezicht. De ogen zijn blauwgrijs, grijs of zachtbruin en het haar is meestal asblond of lichtbruin.

Doen! Koele, licht ingetogen tinten met een zilverglans. Gebruik roze-beige foundation, waarin nauwelijks geel is verwerkt. Ook op de lippen en wangen staan rozeachtige tinten het mooist. Poederige pastels in combinatie met koelbruin of antraciet zorgen voor een verrassende look.

Blushing Babe

Bronzed Caramel

Type E heeft een karamel gekleurde huid en een olijfkleurige ondertoon. De meeste E types hebben donkere ogen, maar groene of grijze ogen willen ook wel eens voorkomen. Het haar is in de meeste gevallen zwart of donkerbruin.

Doen! Foundations met een gele ondertoon en blijf uit de buurt van een roze ondertoon. Gebruik verder warme en rijke kleuren zoals gebrand oranje, dieppaars en goud. Pastelkleuren laten jouw huidskleur niet tot zijn recht komen.

Bronzed Caramel

Shop hier jouw make-up look

Deep Cinnamon

Dit type heeft donker haar, donkere ogen en een donkere huid die weinig kans heeft op verbranden. Type F heeft ook vaak krullen en/of kroeshaar.

Doen! Kleuren als donkerblauw, kobalt, dieppaars, donkergrijs en chocoladebruin staan schitterend bij deze huidskleur.

Deep Cinnamon

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.