Community richtlijnen

Etos is al meer dan honderd jaar een vertrouwde drogist. Elke dag kijken honderdduizenden volgers op onze social media. Om zich door ons te laten informeren en inspireren over uiterlijk, gezondheid, voeding, baby’s, balans en beweging, maar ook om hun ervaringen en feedback te delen. Etos wil haar klanten graag helpen om ze goed in hun vel te laten zitten. Soms hebben we het over huidverzorging of make-up, maar soms ook snijden we gevoeligere onderwerpen aan zoals huidproblemen, intieme hygiëne of body positivity. Want wat je vraag ook is, wij helpen je verder.

Doel richtlijnen

Wij willen graag dat onze social mediakanalen een plek zijn waar iedereen zich vrij kan uiten. Op een vriendelijke en respectvolle manier. Laten we elkaar niet kwetsen, disrespectvol behandelen of iemand schaden. Ons beleid is gebaseerd op het beleid van de social mediakanalen waar wij ons op begeven.

Voor wie

Onze richtlijnen gelden voor iedereen, voor al onze sociale mediakanalen en voor alle geplaatste content. Wij houden er rekening mee dat woorden een andere betekenis kunnen hebben of iemand op een andere manier kunnen beïnvloeden, afhankelijk van zijn of haar lokale achtergrond of taal. Wij doen ons best deze nuances aan te voelen en om tegelijkertijd onze richtlijnen zo consistent en eerlijk mogelijk te hanteren.

Overtredingen

De gevolgen van het overtreden van onze richtlijnen zijn afhankelijk van de ernst van de situatie en de geschiedenis van de gebruiker op onze kanalen. Als onze richtlijnen worden overtreden, behouden wij het recht om berichten te verwijderen of het plaatsen van berichten te begrenzen door een gebruiker te blokkeren zonder waarschuwing.

Onze waarden

Als wij een reactie verwijderen, dan heeft dat te maken met deze waarden:

Veiligheid waarborgen volgers
  • Het gebruiken van misleidende methodes om persoonlijke en/of gevoelige informatie van andere gebruikers te verzamelen is niet toegestaan. Het delen van persoonlijke informatie op onze Facebook tijdlijn wordt uit voorzorg verwijderd.
  • Het schaden van ons personeel door middel van het delen van persoonlijke informatie, zoals namen, e-mailadressen of telefoonnummer, wordt niet toegestaan.
Respect voor elkaar
  • We willen dat iedereen elkaar in zijn waarde laat op onze kanalen. Feedback is prima, zolang het op een respectvolle manier gebeurt. Vanzelfsprekend is het gebruik van opruiende taal niet toegestaan.
  • Misleidende content voorkomen
  • Als een post of reactie niet klopt, wordt deze verwijderd. We willen voorkomen dat onze kanalen worden misbruikt voor commerciële doeleinden van derden.
Feedback Etos medewerkers
  • We vinden het fijn om feedback op ons merk, onze producten of onze winkels te ontvangen. We waarderen het enorm als klachten en opmerkingen over onze werknemers netjes worden verwoord. Ook onze medewerkers zijn mensen.

Veiligheid

Om een veilige sociale omgeving te promoten, verwijderen wij content die tegen onze veiligheid richtlijnen ingaat. Wij staan het volgende niet toe:

  • Pesten, intimidatie, racisme en discriminatie: wij willen dat al onze volgers op onze kanalen met respect worden behandeld en ook anderen zo behandelen. Om dit te voorkomen, verwijderen wij content of blokkeren wij gebruikers wanneer wij denken dat er grenzen worden overschreden.
  • Fraude en bedrog: wij verwijderen content die gericht is op het misleiden van anderen, bijvoorbeeld om geld te verkrijgen. Wij behouden het recht om ook gebruikers te verwijderen die betrokken zijn bij het posten van dit soort content op onze kanalen.
  • Gewelddadig gedrag: wij verwijderen taalgebruik dat geweld insinueert of faciliteert, ook als het om een ‘grapje’ lijkt te gaan. Daaronder valt ook georganiseerde haat. Wij verbieden het faciliteren, organiseren, promoten of het deelnemen aan schadelijke activiteiten. Daarom verwijderen wij content of blokkeren wij de gebruiker wanneer wij dat nodig vinden.

Privacy

Wij vinden de bescherming van persoonlijke informatie van onze volgers heel belangrijk. Daarom vragen en waarschuwen wij onze volgers om nooit persoonlijke informatie (zoals adresgegevens) te delen via openbare sociale kanalen, zoals onze Facebooktijdlijn of via een comment in Instagram. Persoonlijke informatie, bijvoorbeeld als we een prijswinnaar de prijs willen toesturen, dient alleen gedeeld te worden via privéberichten. Deelt een volger wel persoonlijke informatie op een openbaar kanaal, dan verwijderen wij deze om de volger te beschermen. Het posten van persoonlijke details bedoeld om personeel schade te berokkenen, zoals namen, e-mailadressen en telefoonnummers van Etos-werknemers, is niet toegestaan. Wij behouden het recht om deze berichten te verwijderen of de gebruiker die dit plaatst te blokkeren. Pogingen om bij gebruikers persoonlijke en gevoelige informatie te verzamelen door middel van misleidende methodes zijn niet toegestaan.

Respect boven alles

Wij vinden dat iedereen gelijk is en dezelfde rechten heeft. Daarom willen we graag dat iedereen elkaar in hun waarde laat op onze kanalen. Wij staan obscene opmerkingen, beledigingen of andere hatelijke opmerkingen gericht op onze gebruikers niet toe. Kritiek en feedback moeten op een respectvolle manier worden geuit. Wij behouden het recht hatelijke reacties te verwijderen. Als een gebruiker hatelijke, obscene, beledigende of schokkende berichten blijft posten, zullen wij deze gebruiker verwijderen of zijn/haar account blokkeren.

Contact

Heb je een vraag of klacht over de inhoud van een bericht dat via Etos wordt getoond? Neem dan contact op via:

Whatsapp
06-10020040
Reactietijd ± 1 uur
Maandag t/m zaterdag
8:00 tot 20:00 uur

Facebook
facebook.com/etos
Reactietijd ± 1 uur
Maandag t/m zaterdag
8:00 tot 20:00 uur

Twitter
twitter.com/etos
Reactietijd ± 1 uur
Maandag t/m zaterdag
8:00 tot 20:00 uur

Telefoon
(088) 6594245
Reactietijd ± 5 minuten
Maandag t/m vrijdag
10:00 tot 16:00 uur
 

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.