Alles voor jou bij

The Journey of Beauty

Geïnspireerd door de schoonheidsrituelen uit Afrika, Nepal, Nieuw-Zeeland en Hawaï introduceert Etos Journey of Beauty. Een nieuwe wellness-lijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten die hun oorsprong vinden in deze landen. Journey of Beauty bestaat uit 4 lijnen welke ingrediënten bevatten met ieder een eigen verhaal. Van de spirituele tree of life in Afrika tot aan de Maori in Nieuw-Zeeland. 

Geniet nu van het mooiste en beste van wat de wereld te bieden heeft in je eigen badkamer met de nieuwe Journey of beauty wellness-lijn van Etos. Etos is op zoek gegaan naar unieke, hoogwaardige ingrediënten speciaal voor jouw huid. Het resultaat: een luxe collectie bad-, douche-, hand- en body producten die een weldaad zijn voor de huid. 

Ga met ons mee op wereldreis en laat je meevoeren door het spirituele en authentieke Nepal, het warme en kleurrijke Afrika, het exotische en zonnige eiland Hawaï en de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland. 

African Marula Oil & Baobab

Tree of life

Een boom zo groot en veerkrachtig dat zijn grootste vijand niet klimaatverandering of ontbossing is, maar slechts een olifant op zoek naar water. Dat is de baobab-boom. Deze boom – ook wel bekend als de tree of life – heeft in de Afrikaanse cultuur een belangrijke spirituele betekenis en staat symbool voor kracht, schoonheid en vruchtbaarheid. Niet alleen vanwege zijn vitamine C-rijke vrucht; maar vooral door zijn enorme omvang, levensduur (vele zijn al meer dan duizend jaar oud) en kracht om zelfs in de droogste gebieden gigantisch veel water op te slaan. Essentieel voor de dieren en inheemse stammen. De schors en bladeren worden gebruikt voor touw, textiel, zeep, rubber en lijm, maar ook voor traditionele medicijnen. Uit de zaden van de vrucht komt weer een rijke olie, ideaal voor de verzorging van je huid. 

De belangrijkste ingrediënten in de Afrika-lijn zijn baobab en marula-olie. Deze oliën staan bekend om hun weldadige en voedende werking op de huid, voor een zachte en verzorgde huid. Dankzij de warmzoete geur waan je je binnen no time in zonnig Afrika.

Shower Foam 200 ml €3.99, Shower Cream 250 ml €3.29,
Shower Oil 200 ml €3.99, Body Oil 150 ml €4.49

Nepalese White Tea & Rice

Namasté

‘Ik buig me voor het goddelijke in jou’, dat is wat namasté betekent. Wie aan yoga doet kent het woord als geen ander. Het is een Hindoeïstisch gebaar dat in verschillende Aziatische landen wordt gebruikt om te groeten en respect te tonen. Het heeft zijn oorsprong in het Sanskriet (een heilige taal uit India). Bij deze groet worden de handen met de handpalmen voor het gezicht tegen elkaar geduwd met de vingers naar boven wijzend en maakt men vaak een lichte buiging. Bij het gebaar wordt dan namasté gezegd, maar het kan ook zonder. Hindoes groeten met dit gebaar hun goden, maar ook elkaar. Wil je met het namasté-gebaar extra verering tonen, dan breng je de vingers van je samengevoegde handen naar het voorhoofd waar het mystieke derde oog zich bevindt. 

De key-ingrediënten in deze lijn zijn Nepalese witte thee en rijst. Ze worden geroemd om hun vitaliserende eigenschappen. Producten verrijkt met deze ingrediënten dragen bij aan het behoud van een gezonde huidconditie. De zachtzoete geur heeft een kalmerend effect; een moment van pure ontspanning!

Shower Foam 200 ml €3.99, Shower Oil 200 ml €3.99,
Foaming Scrub 150 ml €3.49, Body Serum 150 ml €4.99

New Zealand Manuca Honey & Beeswax

Tihei mauri ora

In Nieuw-Zeeland draait alles om de natuur. De Maori (de oorspronkelijke bewoners van het eiland) eren de natuurwezens en natuurelementen dan ook nog volop. Dat doen ze met ‘karakia’; rituele gezangen die volgens de Maori spirituele begeleiding en bescherming bieden. Zo zingen ze bijvoorbeeld ter verwelkoming van de dageraad en bij zonsondergang, om te zorgen voor een veilige reis, bij de uitvoering van een tribal tattoo, het kanoën en meer. Deze karakia zijn super poëtisch en vol met prachtige metaforen. De spreuk ‘Tihei mauri ora’ (letterlijk ‘nies van het leven’) komt uit zo’n ritueel gezang en wordt gebruikt als bede voor een heerlijke dag of als welkom.

De producten uit de New Zealand Manuca Honey & Beeswax-lijn zijn verrijkt met bijenwas en manukahoning en hebben een zeer verzachtende en intensief voedende werking op de huid. Ervaar de puurheid van de natuur dankzij de zachte honinggeur.

Shower Cream 250 ml €3.29, Shower Scrub 150 ml €3.99,
Body Butter 250 ml €4.99

Hawaiian Guava & Pineapple

Aloha island

You had me at aloha! Het woord ‘aloha’ neemt je al meteen mee naar de zonovergoten stranden en het weelderige groene regenwoud van Hawaï. Duiken in kristalhelder water; oog in oog met scholen vol vissen in alle mogelijke kleuren. Om vervolgens de dag te eindigen met een heerlijke Mai Tai en een fantastische zonsondergang. Aloha staat bekend als groet, een vaarwel en een manier om liefde te uiten, maar het is meer. Het is een way of life. Letterlijk betekent het ‘het vreugdevol delen van het leven’. Meer dan duizend jaar geleden kwamen Polynesische reizigers aan op deze eilandengroep en namen daarmee ook hun ‘aloha spirit’ van liefde, vrede, goedaardigheid en compassie mee. Een levenswijze die nu, nog altijd, kenmerkend is voor de Hawaiiaanse cultuur.

De paradepaardjes uit de Hawaiian Guava & Pineap­ple-lijn zijn – zoals de naam al aangeeft – guave en ananas, twee zoetsappige vruchten boordevol vitamine C. De heerlijk verfrissende producten zijn daarnaast verrijkt met provitamine B5 en E en geven je een energieke boost. De zoete exotische geur maakt de tropische beleving compleet.

Shower Foam 200 ml €3.99, Shower Oil 200 ml €3.99,
Shower Jelly 250 ml €3.29, Body Lotion 150 ml €3.49

  • Wist je dat … Baobab-olie wordt gewonnen uit de zaden van de baobab-vrucht. Deze olie is rijk aan essentiële vetzuren die de huid intensief voeden.
  • Wist je dat … Marula-olie is afkomstig uit de pitten van de vrucht van de wilde marulaboom uit de binnenlanden van Afrika. Deze olie is uitzonderlijk rijk aan anti-oxidanten en draagt bij aan een intensieve hydratatie van de huid.
  • Wist je dat … Nepalese witte thee komt uit de hooglanden van Nepal, hét dak van de wereld, en heeft een heerlijk zachte smaak. Witte thee-extract bevat van nature een hoge concentratie anti-oxidanten die helpen het vochtgehalte van je huid te reguleren.
  • Wist je dat … Rijst zit boordevol peptides en anti-oxidanten welke helpen de huid snel en langdurig te hydrateren. Rijstextract maakt de huid daarnaast soepel en zacht en laat een gezonde gloed achter.
  • Wist je dat … Manukahoning vindt haar oorsprong in Nieuw-Zeeland en wordt geprezen om de vele gezondheidsvoordelen. Het ingrediënt is door haar rijkheid aan eiwitten, vitaminen en mineralen een redder in nood bij een zeer droge huid en het voedt de huid intensief.
  • Wist je dat … Bijenwas heeft een romige en dikke textuur en zorgt voor een beschermend laagje op de huid. Hierdoor blijft het vochtgehalte op peil.
  • Wist je dat … Guave bevat naast een hoge concentratie vitamine C ook vitamine A en draagt bij aan de vochtregulatie in de huid.
  • Wist je dat … Ananas-extract bevat van nature fruitzuren die de huid op milde wijze exfoliëren, voor een stralende huid.