Care plus teken

Care Plus® Anti-teek

Laat ze niet bijten! In Nederland komen jaarlijks circa 1,5 miljoen tekenbeten voor. Een tekenbeet is niet alleen vervelend, maar kan ook ziektes als hersenvliesontsteking en de ziekte van Lyme veroorzaken. Redenen genoeg om jezelf en je gezin optimaal te beschermen tegen tekenbeten!

Lekker de natuur in of aan de slag in de tuin? Pas dan op voor de teek! Teken zijn hele kleine, zwarte, spinachtige parasieten die zich vasthechten aan mensen en dieren om bloed te zuigen. Zonder bloed van een gastheer kunnen ze niet overleven. Dat vasthechten noemen we een tekenbeet.

Teken leven in de natuur, zoals grasvelden, weilanden, heide, parken, tuinen en bosrijke gebieden. Het gevaar komt van onderen. Teken kunnen niet vliegen of springen en ze vallen ook niet uit bomen. In Nederland worden er jaarlijks circa 1,5 miljoen tekenbeten geregistreerd. Een tekenbeet kan gevaarlijk zijn doordat ze ziektes kunnen overdragen zoals het TBE-virus (tekenencefalitis) en de ziekte van Lyme. Zorg daarom altijd voor preventieve bescherming tegen teken als je de natuur in gaat, bijvoorbeeld als je gaat wandelen, picknicken, buiten spelen, kamperen of tuinieren.

Bescherming tegen teken

Mede door de zachte winter en de warmere temperaturen steken teken vroeger de kop op en zijn ze ook in grotere getalen aanwezig in de natuur. Hiermee neemt de kans op een tekenbeet ook toe en wordt goede bescherming dus daarom steeds belangrijker. Neem daarom de volgende tips in acht wanneer je eropuit trekt in de natuur:

  • Blijf op paden en vermijd hoog gras en struikgewas
  • Draag lichtgekleurde kleding met lange mouwen
  • Stop je broekspijpen in je (teekwerende) sokken
  • Daag teekwerende sokken
  • Smeer de onbedekte huid in met Care Plus® Anti-Teek
  • Controleer jezelf en elkaar altijd op teken nadat je in de natuur bent geweest


Care Plus® Anti-Teek

Care Plus® Anti-Teek is een sterk teekwerende spray op basis van Citriodiol® met natuurlijke lemon-eucalyptus extracten en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 maanden. Je brengt het gelijkmatig aan op de onbedekte huid. Na aanbrengen biedt Care Plus® Anti-Teek tot 6 uur bescherming tegen teken.

Care Plus® ontwikkelt al bijna 30 jaar met veel zorg en toewijding effectieve en verantwoorde producten voor je gezondheid, zowel voor thuisgebruik als op reis.

Hoe te gebruiken?

Care Plus® Anti-Teek is een spray op basis van Citriodiol® met natuurlijke lemon eucalyptus extracten en is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Je brengt het gelijkmatig aan op de onbedekte huid. Vergeet hierbij vooral de benen niet want teken leven vooral in struikgewas, heide en hoog gras. Na aanbrengen biedt Care Plus® Anti-Teek tot 6 uur bescherming tegen teken.

Toch gebeten?

Ontdek je een teek? Met een tick remover verwijder je de teek eenvoudig en in z’n geheel. Zorg dat je altijd een tick remover bij de hand hebt zodat je een teek zo spoedig mogelijk kunt verwijderen. Dan loop je het minste risico op besmetting. Probeer een teek nooit met de hand, nagels, vuur of alcohol te verwijderen. Daardoor loop je het risico dat je de teek niet in z’n geheel verwijderd of dat de teek in shock raakt en uit reactie alsnog speeksel achterlaat, wat het risico op besmetting vergroot. Het is belangrijk de teek zo snel mogelijk, binnen 8 uur, te verwijderen met een tick remover. Desinfecteer de beetplek met alcohol. Heb je de teek binnen 8 uur verwijderd met een tick remover, dan is de kans op besmetting met Lyme minimaal. Houd vervolgens de beet wel nog in de gaten en noteer de datum in je agenda.

Ontdek Care Plus® Anti-Teek

Care Plus® Anti-Teek biedt tot 6 uur bescherming tegen teken, knutten en muggen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en volwassenen.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.