Aspire

Care Plus® Anti-teek

Laat ze niet bijten! Dit nieuwe product van Care Plus® is een preventief product tegen teken op natuurlijke basis. In Nederland komen jaarlijks ruim 1,3 miljoen tekenbeten voor. Een tekenbeet kan de ziekte van Lyme en hersenvliesontsteking veroorzaken. Bescherming is dus belangrijk want voorkomen is beter dan genezen.

Care Plus® ontwikkelt al ruim 25 jaar met veel zorg en toewijding effectieve en verantwoorde producten en hulpmiddelen voor je gezondheid, zowel voor thuisgebruik als op reis. Dit jaar introduceert het merk een nieuw product dat speciaal bedoeld is ter bescherming tegen teken.

Teken zijn kleine spinachtige parasieten en met het blote oog bijna onzichtbaar. Teken worden aangetroffen in (moes)tuin, laag struikgewas en in duinen en bossen. Ze blijven in leven door zich te voeden met het bloed van zowel dieren als mensen. Een tekenbeet voel je zelden, maar via een beet kunnen er wel bacteriën, virussen en parasieten overgebracht worden.

De bekendste en gevaarlijkste bacterie die een teek kan overbrengen, is de Borrelia Burgdoferi bacterie, de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Een rode ringvormige plek op de beetplek is vaak een van de eerste symptomen van de ziekte van Lyme. De zieke kan uiteindelijk leiden tot ernstige gezondheidsklachten.

Bescherming tegen teken
Mede door de zachte winter en de warmere temperaturen steken teken vroeger de kop op en zijn ze ook in grotere getalen aanwezig in de natuur. Hiermee neemt de kans op een tekenbeet ook toe en wordt goede bescherming dus daarom steeds belangrijker. Neem daarom de volgende tips in acht wanneer je eropuit trekt in de natuur:

  • Blijf op paden en vermijd hoog gras en struikgewas
  • Draag lichte kleding met lange mouwen
  • Stop je broekspijpen in je sokken
  • Daag teekwerende sokken
  • Smeer jezelf in met een insectwerend middel zoals Care Plus® Anti-Teek
  • Controleer jezelf en elkaar na een dagje buiten in de natuur


Hoe te gebruiken?
Care Plus® Anti-Teek is een spray op basis van Citriodiol® met natuurlijke lemon eucalyptus extracten en is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Je brengt het gelijkmatig aan op de onbedekte huid. Vergeet hierbij vooral de benen niet want teken leven vooral in struikgewas, heide en hoog gras. Na aanbrengen biedt Care Plus® Anti-Teek tot 6 uur bescherming tegen teken.

Toch gebeten?
Ontdek je een teek? Met een tick remover verwijder je de teek eenvoudig en in z’n geheel. Zorg dat je altijd een tick remover bij de hand hebt zodat je een teek zo spoedig mogelijk kunt verwijderen. Dan loop je het minste risico op besmetting. Probeer een teek nooit met de hand, nagels, vuur of alcohol te verwijderen. Daardoor loop je het risico dat je de teek niet in z’n geheel verwijderd of dat de teek in shock raakt en uit reactie alsnog speeksel achterlaat, wat het risico op besmetting vergroot. Het is belangrijk de teek zo snel mogelijk, binnen 8 uur, te verwijderen met een tick remover. Desinfecteer de beetplek met alcohol. Heb je de teek binnen 8 uur verwijderd met een tick remover, dan is de kans op besmetting met Lyme minimaal. Houd vervolgens de beet wel nog in de gaten en noteer de datum in je agenda.

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.