Van schone billen tot een schoner milieu

Bij Etos zijn binnenkort alle baby- en andere persoonlijke verzorgingsdoekjes 100% plasticvrij. Van toetenvegers en babylotiondoekjes tot make-updoekjes. Dat scheelt op jaarbasis een hoop plastic, met hetzelfde resultaat, maar nu dus óók voor het milieu een stuk schoner.

Nieuw: Etos plasticvrije babydoekjes

  • 100% plasticvrij
  • Bevat 0% parfum
  • pH-huidneutraal​
  • Dermatologisch getest
  • Zacht en sterk​

Van schone billen tot een schoner milieu

Etos heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En daarom zullen alle plastichoudende natte doekjes vervangen worden door plasticvrije doekjes. Hiermee zijn we met ons huismerk de eerste retailer in de markt.

Babydoekjes (en reinigingsdoekjes) zijn wegwerpartikelen. Je gebruikt er per jaar heel veel van voor je kindje. Zo dragen doekjes met plastic bij aan de "plasticsoep“ Etos wil hiermee bijdragen aan het verminderen van de plasticsoep door plasticvrije doekjes. Met deze verandering realiseren we alleen met de babydoekjes al een reductie van 38,930mt kg plastic! Daarnaast is de verpakking volledig recyclebaar en is deze ook verkleind, waardoor er ook een kleinere omdoos gebruikt kan worden, er meer dozen in een vrachtwagen kunnen en uiteindelijk minder vrachtwagens hoeven te rijden. Met deze aanpassing in de verpakking reduceren we ook nog eens ongeveer 6% aan plastic. Uiteraard moet je na gebruik het doekje bij het restafval weggooien. De doekjes niet door het toilet spoelen.​ Etos doekjes zijn 100% plasticvrij.


Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.