Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen

November 2020

Statement Hormoonverstorende stoffen in cosmetica

Radar bericht 09 november 2020 over hormoonverstorende stoffen in cosmetica.

Het allerbelangrijkste is dat onze producten veilig zijn voor mens en milieu. Daarom voldoen onze producten naast aan de Europese Cosmeticaverordening 1223/2009/EG, ook aan onze eigen bovenwettelijk eisen – Ahold Delhaize Cosmetica beleid.

In ons Ahold Delhaize cosmetica beleid, staat onder andere beschreven, dat het niet is toegestaan om gebruik te maken van BHT, Benzophenonen, Parabenen en Triclosan. Onze eigenmerk Etos producten bevatten, dan ook niet de bovengenoemde ingrediënten.

We willen nogmaals attenderen dat deze cosmetica producten veilig te gebruiken zijn. Ondanks veel onderzoek naar de werking van stoffen met een zwakke hormoonachtige werking, is tot op heden geen bewijs gevonden voor vermeende negatieve effecten op de gezondheid door (natuurlijke of synthetische) stoffen in cosmetica.

De wet stelt strenge eisen aan het gebruik van stoffen in cosmetica: ze mogen de gezondheid van de mens niet schaden. Daarom mogen sommige stoffen wel, en andere niet of slechts in beperkte mate worden gebruikt bij het samenstellen van cosmetica. Om de veiligheid te garanderen, moet de cosmeticafabrikant voor ieder product beschikken over een dossier met uitvoerige informatie, waaronder een goede beoordeling van de veiligheid. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit controleert of deze beoordeling aan alle eisen voldoet en of het product veilig is voor gebruik door de consument.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.