meisje doet lippenstift op

Slechte make-up gewoontes

Behoort het gebruik van make-up tot je dagelijkse beauty-ritueel? Dan heb je vast bepaalde gewoontes die hierbij horen. Ben je benieuwd welke make-up gewoontes je beter kunt afleren, omdat ze niet goed zijn voor je gezondheid? Lees dan verder.

Slechte make-up gewoontes

Deze vijf make-up gewoontes kun je beter afleren:

1. Make-up lenen of uitlenen

Make-up is een ideale broedplaats voor bacteriën. Even snel de lipstick of mascara van een vriendin lenen, kun je dus beter niet doen. Leen ook je eigen make-up niet aan anderen uit. Op die manier verklein je de kans op het voorkomen van het oplopen van een infectie. 

2. Make-up verkeerd bewaren

Laat make-up doosjes niet onnodig lang openstaan en vermijd langdurige blootstelling aan licht en warmte. Dit kan de conserveringsmiddelen afbreken, die bacteriën tegengaan.

3. Niet op de houdbaarheidsdatum van make-up letten

Misschien sta je er niet bij stil, maar ook make-up-producten hebben een houdbaarheidsdatum. Blijf je make-up ook na de houdbaarheidsdatum gebruiken, dan werken de conserveringsmiddelen niet meer optimaal. Hierdoor krijgen bacteriën vrij spel en kun je last krijgen van huidirritaties, uitslag en infecties.

4. Geen rekening houden met de zon

Wist je al dat uv-stralen bij het dragen van glanzende make-up sneller huidschade aanrichten? Wees op zonnige dagen dus voorzichtig met het dragen van glanzende make-up producten, zoals transparante lipgloss of highlighter. Dit werkt als een vergrootglas en trekt de schadelijke uv-stralen naar je lippen of huid toe. Hierdoor kun je sneller verbranden.

5. Slapen met make-up op

Heb je geen zin om voor het slapengaan uitgebreid je make-up te verwijderen? Begrijpelijk, maar sla dit beauty-ritueel niet over. Vooral het slapen met oog make-up, zoals mascara, kan veel schade aanrichten. Zo kan make-up in je ogen terechtkomen, waardoor het irritaties of infecties veroorzaakt. Ook kan het in het hoornvlies krassen veroorzaken. Andere make-up, zoals foundation, kan zich ophopen op het hoofdkussen. Dit maakt je kussen een ideale broedplaats voor bacteriën.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.