Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
Vrouw krijgt inenting

Vaccinaties

Ga je op reis naar een ver land? Dan heb je vast je ticket al geboekt, je eerste overnachtingen geregeld en ligt je paspoort al klaar. Maar heb je ook nagedacht over vaccinaties? Voor veel landen is het nodig om je in te laten enten tegen tropische ziektes. Lees snel verder.

Waarom moet ik me laten inenten?

In veel exotische landen komen ziektes voor waar wij niet goed tegen bestand zijn. Heb je al eerder een vaccinatie gehad? Dan moet je je vaak alsnog laten inenten. Bereid je goed voor en ga minimaal twee maanden van tevoren na of je een vaccinatie nodig hebt. 

In de reisadviezen vind je per land welke vaccinaties je nodig hebt en hoelang je ermee beschermd bent. Deze adviezen gaan niet alleen over vaccinaties, maar geven je ook informatie over anti-muggenmaatregelen of in welke situaties je extra risico loopt op besmettelijke ziekten.

Waar komen tropische ziekten voor?

Niet alleen in verre landen, maar ook dicht bij huis kun je risico lopen om ziek te worden. Zo komt bijvoorbeeld malaria ook voor in sommige gebieden in Turkije.

Waar kan ik vaccinaties halen?

Je kunt voor een vaccinatie naar je huisarts gaan of de medicatie ophalen bij een tropenvaccinatiecentrum. Informatie hierover vind je op de website van de GGD.

Waar moet ik op letten?

Ben je op je bestemming aangekomen? Dan is het belangrijk om op de hygiëne te blijven letten. Voedsel en drinkwater kunnen infectieziekten overdragen. Je kunt daarom het volgende beter vermijden:

  • Geschild fruit
  • Onverpakt ijs
  • Kraanwater
  • (Half)rauw vlees
  • Rauwe schelpdieren

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.