L'Oréal Paris haarkleuring

L'Oréal Paris Haarkleuring

Hoe kies je de juiste haarkleuring?

Benieuwd welke haarkleuring het beste bij jou past? Ontdek in de video’s hieronder wat jij moet weten voordat je je haar gaat kleuren, hoe jij je perfecte kleur kiest en wat je wél en niet moet doen!

shop haarkleuring

Test nu zelf virtueel jouw haarkleuring


Benieuwd hoe een haarkleur jou staat? Test nu zelf virtueel jouw haarkleuring met de live test mogelijkheid van L'Oréal Paris.


 

 

Hoe kies je de juiste haarkleuring?


Er bestaan veel verschillende soorten haarkleuringen. We kunnen ons voorstellen dat je het overzicht kwijt bent geraakt. We hebben daarom de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet en beantwoord in onderstaande video’s. Een paar voorbeelden van vragen die behandeld worden zijn; is ammoniak in haarkleuring slecht voor mijn haar? Welke haarkleuringen zijn geschikt voor mij op basis van mijn gewenste doel? Waar moet ik rekening mee houden als ik thuis mijn haar ga verven? We hopen je hiermee al een eind op weg te helpen. Mocht je verder nog vragen hebben, kun je altijd bij ons langskomen in de winkel. Hier staan onze medewerkers voor je klaar.


Hoe kies ik de juiste kleur?

Welke soorten kleuringen zijn er?


Is haarkleuring met ammoniak schadelijk?

Feitjes, fabels en weetjes

 1. Hoe zet ik het beste highlights? Pakt een blondering in één keer, of moet dit vaker herhaald worden? |Hoe zet je zelf highlights? |Heeft Etos producten om zelf highlights te zetten?
  We kunnen ons voorstellen dat het zetten van highlights wat spannender is dan het kleuren van je haar in één kleur. Geen zorgen! We hebben producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het zetten van highlights. De formule van de kleuring is hierbij wat dikker, zodat het beter op de betreffende haarlokken blijft zitten. De inwerktijd bepaalt hoe licht de lokken worden. Hoe langer je het product laat inwerken (zie gebruiksaanwijzing), hoe lichter de highlights worden. Een voorbeeld van een Highlight product is, Préférence Glam Highlights dit product levert de juiste tools om het zetten van highlights makkelijker te maken. Zo zit er een borsteltje bij om de lokken makkelijk te selecteren.

 2. Hebben jullie 100% natuurlijke haarverf voor zo min mogelijk schade?
  Binnen ons assortiment hebben we geen 100% natuurlijke haarkleuring. Echter is het een fabel dat haarkleuring schadelijk is voor je haar. Wel bestaan er haarkleuringen die verrijkt zijn met natuurlijke ingrediënten, zoals Olia van Garnier. Deze permanente haarkleuring met 100% grijsdekking op basis van 60% oliën* geeft het haar een intense kleur, een schitterende glans en zichtbaar verbeterde haarkwaliteit. Een semi-permanente haarkleuring met natuurlijke ingrediënten is Casting Crème Gloss van L’Oréal Paris. Deze haarkleuring houdt tot 28 wasbeurten, bevat geen ammoniak en geeft een ultra-glossy resultaat.
  *in de kleurcrème

 3. Benieuwd naar deze producten? Bekijk hier de turorials van Olia en L’Oreal

 4. Hoe houd ik mijn uitgroei bij?
  Heb je een favoriete kleur die je altijd gebruikt? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om met deze kleuring te beginnen met het aanbrengen op de uitgroei, om vervolgens na de aangegeven inwerktijd de kleuring door te trekken in lengten en punten (zie gebruiksaanwijzing). Wil je de tijd tussen de kleurbehandelingen iets verlengen? Dan kan dat ook met een uitgroeispray. Een voorbeeld hiervan is Magic Retouch . Magic Retouch van L’Oréal Paris camoufleert uitgroei in 3 seconden. Het is makkelijk in gebruik en uitwasbaar. Heb je een paar verspreide grijze haren? Dan kun je deze camoufleren met de Magic Retouch Precision . De Magic Retouch Precision heeft een klein borsteltje, wat het mogelijk maakt heel precies de grijze haren te camoufleren. Dit product is ook uitwasbaar.

  Benieuwd hoe je deze producten kunt gebruiken? Bekijk dan de tutorials over de Magic Retouch Precision en de Magic Retouch .

 5. Wat moeten mensen met uitgroeiende highlights doen, nu de kappers dicht zijn?
  Bij uitgroeiende highlights kun je ervoor kiezen om een highlight product te gebruiken, alleen op het gedeelte op het haar wat uitgegroeid is. Zoals Zie het antwoord op vraag 1. Een andere mogelijkheid is om je gehele haar te kleuren in één kleur, maar dan zullen de highlights verdwijnen.

 6. Ik wil van bruin naar blond. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
  Heb je natuur haar?
  Als je natuur haar hebt, en je wilt één tint lichter kleuren, dan kan dat door één tint lichter te kiezen (je gaat bijvoorbeeld van een 4 Middenbruin naar een 5 Lichtbruin, in bovenstaande link leggen we in een video de kleurhoogtes uit). Wil je meerdere tinten lichter kleuren? Dan zul je je haar moeten verhelderen met een verhelderingsproduct. Een voorbeeld hiervan is Préférence 01. Een andere mogelijkheid om van bruin naar blond te gaan, is om je haar eerst te ontkleuren en daarna te herkleuren. Let op: als je donkerder haar hebt dan lichtbruin, zal het eindresultaat altijd warmer zijn.

  Heb je gekleurd haar?
  Als je gekleurd haar hebt en je wilt lichter kleuren, dan zul je ten alle tijden eerst je haar moeten ontkleuren en daarna weer herkleuren in de tint die je wenst. Een voorbeeld van een ontkleuringsproduct is Nutrisse D+++ . van Garnier of Super Blonde van L’Oréal Paris.

  Benieuwd naar de tutorial? Bekijk deze dan hier

 7. Welke haarverf kun je het best gebruiken als je zwart (Aziatisch) haar hebt en dit bruin wilt verven?
  Als je natuur haar hebt, kun je kiezen voor de kleuren die met een 3 beginnen, bijvoorbeeld Préférence 3. Als je zwart gekleurd haar hebt, dien je eerst te ontkleuren en daarna te herkleuren in een bruine tint. Een voorbeeld van een ontkleuringsproduct is Nutrisse D+++ van Garnier of Super Blonde van L’Oréal Paris.

 8. Hoe weet je welke kleur het beste bij je past?
  Bekijk deze video met advies hoe je de juiste kleur kiest.

 9. Hoe weet ik hoeveel pakjes haarverf ik nodig heb?
  We raden aan 2 verpakkingen te gebruiken wanneer je schouderlang haar hebt óf wanneer je heel dik of veel haar hebt. Dit zorgt ervoor dat je genoeg product hebt voor je gehele haar. Het kan zelfs voorkomen dat je 3 verpakkingen nodig hebt, als je zowel lang, dik en/of veel haar hebt. Een indicatie is wanneer je haar tot halverwege je rug reikt.

 10. Hebben jullie tips/tricks voor balayage?
  Balayage is een bepaalde techniek voor het zetten van highlights. We hebben geen specifieke balayage producten, maar hetzelfde resultaat is te bereiken met de highlights producten. Een voorbeeld van een highlight product is Préférence Glam Highlights , waar een borsteltje bij zit voor het makkelijk aanbrengen van het product.

 11. Als je je haar verft, moet je dan persé conditioner er doorheen doen?
  De bijgevoegde conditioner en/of het bijgevoegde masker is ervoor bedoeld om je haar extra verzorging te geven na het kleuren. We raden aan deze te gebruiken om te zorgen voor een nóg mooier kleurresultaat. De conditioner bij Garnier Nutrisse is bijvoorbeeld verrijkt met 4 oliën (avocado, olijf, karité en cranberry) die het haar intens verzorgt na het kleuren. Door het gebruik zal de houdbaarheid van de haarkleuring verlengt worden. Je kunt je haarkleur naast de bijgevoegde verzorging ook mooi houden met een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar, zoals Elvive Color Vive.

 12. Hoe bleek je je haar?
  Heb je natuur haar?
  Als je natuur haar hebt, en je wilt één tint lichter kleuren, dan kan dat door één tint lichter te kiezen (je gaat bijvoorbeeld van een 4 Middenbruin naar een 5 Lichtbruin, in bovenstaande link leggen we in een video de kleurhoogtes uit). Wil je meerdere tinten lichter kleuren? Dan zul je je haar moeten verhelderen met een verhelderingsproduct. Een voorbeeld hiervan is Préférence 01. Een andere mogelijkheid om van bruin naar blond te gaan, is om je haar eerst te ontkleuren en daarna te herkleuren. Let op: als je donkerder haar hebt dan lichtbruin, zal het eindresultaat altijd warmer zijn.

  Heb je gekleurd haar?
  Als je gekleurd haar hebt en je wilt lichter kleuren, dan zul je ten alle tijden eerst je haar moeten ontkleuren en daarna weer herkleuren in de tint die je wenst. Een voorbeeld van een ontkleuringsproduct is Nutrisse D+++ van Garnier of Super Blonde van L’Oréal Paris.

  Benieuwd naar hoe jij de juiste kleur kiest? Bekijk dan deze tutorial .

 13. Hoe krijg je haarverf uit je haar?
  Je kunt haarverf uit je haar krijgen door je haar te ontkleuren. Je zult echter na de ontkleuring een andere haarkleuring moeten gebruiken voor een mooi eindresultaat. Een voorbeeld van een ontkleuringsproduct is Nutrisse D+++ van Garnier of Super Blonde van L’Oréal Paris. Als je veel geduld hebt, kun je de kleuring ook gewoon uit laten groeien.

 14. Wat is de beste manier om witblond te worden?
  De mogelijkheden om witblond te worden zijn beperkt. Dit is in grote mate afhankelijk van de huidige ondergrond van je kleur. Heb je blond natuur haar? Dan kun je een verhelderingsproduct gebruiken. Heb je echter blond gekleurd haar? Dan zul je je haar eerst moeten ontkleuren (tot een zeer licht gele kleur) en vervolgens te herkleuren in de lichtste permanente kleur, bijvoorbeeld Préférence 9.1. Helaas is het voor brunettes niet mogelijk om met onze producten witblond te worden. Hiervoor raden we je aan om dit bij een professionele kapper te laten doen.

 15. Heb je een haarverfkwast en bakje nodig om je haar te verven?
  L’Oréal Paris en Garnier formules van thuiskleuringen zijn zo gemaakt dat het beste resultaat bereikt wordt door het product vanuit de flacon aan te brengen. Een bakje en haarverfkwast zijn dus niet nodig.

  Algemene tips
  Doe altijd een allergie waarschuwingstest 48 uur voordat je gaat kleuren, Benieuwd hoe je dit doet? In Bekijk dan deze video . In deze tutorial van Excellence Crème zie je hoe jij jouw haar kunt kleuren.

Shop haarkleuring

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.