Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
Vrouw die borsten controleert in spiegel

Hoe check ik mijn borsten?

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Hoe eerder een afwijking aan je borsten wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing. Het is daarom belangrijk dat je je eigen borsten kent. Zo kan je zelf eventuele symptomen herkennen en actie ondernemen. Vooral kijken is hierbij belangrijk.

Download de KEN JE BORSTEN-folder van de Breast Care Foundation i.s.m. het Alexander Monro Ziekenhuis en leer meer over hoe je je borsten checkt en op welke symptomen je moet letten.

Download de folder
null
null

Artikel opslaan

De stichting Breast Care Foundation (BCF) en het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) slaan in samenwerking met Etos de handen ineen om het bewustzijn van de symptomen van borstkanker te vergroten.

Wat kun je zelf doen?

Hoe check ik mijn borsten?

Vooral kijken is belangrijk als je je borsten checkt. Let hierbij op de 12 symptomen.

Herken de symptomen
Symptomen

Let op deze 12 symptomen als je je borsten checkt. Twijfel je of heb je een klacht? Ga dan naar de huisarts.

Ontdek de 12 symptomen

Ken de risicofactoren
Risicofactoren

Bepaalde factoren kunnen van invloed zijn op het risico om borstkanker te krijgen. Hier staan de bewezen factoren. Daarnaast zijn er nog mogelijke risicofactoren die nader onderzocht worden.

Ontdek de risicofactoren

Ken je borsten, waarom?

Marjolein de Jong

Marjolein de Jong
Oprichter van de Breast Care Foundation (BCF), voormalig oncologisch chirurg en bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis.

‘Generaties lang wordt ons van moeder op dochter verteld over het bekende knobbeltje als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog een 11 symptomen zijn en dat je deze juist vooral kunt zien is vrij onbekend. De samenwerking met Etos biedt een belangrijke impuls om dit te veranderen. Vroege herkenning draagt bij aan een grotere kans op overleving. KEN JE BORSTEN!’
Lees het hele interview met Marjolein

Jonita de Wit

Jonita de Wit
Jonita kreeg borstkanker. Gelukkig gaat het nu goed met haar.

‘Ik vind het belangrijk dat alle vrouwen (en mannen) weten op welke 12 symptomen ze moeten letten en dat ze bij twijfel of met een klacht het beste naar de huisarts gaan. KEN JE BORSTEN! Download de folder, sla de afbeelding op en deel deze met familie en vrienden. Mocht je zelf, of iemand in je omgeving, te maken krijgen met borstkanker dan is het ook belangrijk dat je weet dat je een keuze hebt in het hele proces. Van de keuze voor het ziekenhuis tot aan het behandelplan.’

Miranda Ernst

Miranda Ernst
Oncologisch chirurg in het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis

‘Als oncologisch chirurg zie ik dagelijks patiënten die onbekend zijn met de 12 symptomen van borstkanker en met factoren die van invloed kunnen zijn op het krijgen hiervan. Dit benadrukt de urgentie van de campagne KEN JE BORSTEN waarbij ook aandacht wordt besteed aan bekende en mogelijke risicofactoren.’Jacqueline Rikmans

Jacqueline Rikmans
Jacqueline kreeg borstkanker. Gelukkig was ze er vroeg bij.

Jacqueline merkte op dat haar borst anders was dan normaal. Omdat ze geen knobbeltje voelde, kon ze zich niet voorstellen dat er iets ergs aan de hand was. Toch liet ze de huisarts er voor de zekerheid naar kijken en dat bleek uiteindelijk maar goed ook. Etos vroeg Jacqueline wat zij andere vrouwen wil meegeven als het om zelfonderzoek van je borsten gaat.

Lees hier het interview met Jacqueline

Ken Je Borsten-folder

Download hier de KEN JE BORSTEN-folder van de Breast Care Foundation i.s.m. het Alexander Monro Ziekenhuis.

Verjaardagskalender

Bestel hier de KEN JE BORSTEN-verjaardagskalender en steun onderzoek naar borstkanker.Onderzoek: Nederlandse vrouw controleert gezondheid te weinig

Nederlandse vrouwen controleren te weinig op eventuele symptomen van borstkanker en weten vaak niet waar ze precies op moeten letten. Ook het controleren van de eigen bloeddruk gebeurt minder vaak dan eigenlijk nodig is. Dat blijkt uit een onderzoek dat Kantar uitvoerde in opdracht van Etos.

Lees het volledige artikel en onderzoek
Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.