Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
Vrouwencondoom

Vrouwen- condoom

Wil je liever geen anitconceptie gebruiken die je cyclus verstoort? Misschien is het vrouwencondoom dan iets voor jou. Lees hier wat het vrouwencondoom is en hoe je het inbrengt.

Wat is een vrouwencondoom?

Het vrouwencondoom is een anticonceptiemiddel. Het is een kunststof zakje met aan het begin en het eind een flexibele ring, die je inbrengt in de vagina.

Hoe werkt een vrouwencondoom?

Het vrouwencondoom sluit de baarmoedermond af, zodat de zaadcellen niet in de baarmoeder en de eileiders kunnen komen. Zo voorkom je dus dat je zwanger raakt raakt. Een gedeelte van het vrouwencondoom omsluit ook de schaamlippen, wat de kans op een soa vermindert. 

Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

  • Breng het gesloten uiteinde van de condoom in je vagina, voordat je seks gaat hebben. Dit doe je door de zijden van de ring samen te drukken en met je vingers in te brengen. 
  • Laat de ring vervolgens los. De vrouwencondoom verandert nu terug naar de natuurlijke vorm en klemt zich vast achter het schaambeen. 
  • Haal je vingers uit de vagina en leg de buitenste ring tegen de schaamlippen aan. Het vrouwencondoom is nu geplaatst.
  • Verwijder de condoom na de seks.

Hoe betrouwbaar is een vrouwencondoom?

Als je het vrouwencondoom op de juiste manier inbrengt, is de kans klein dat je zwanger raakt. Breng je het verkeerd in, dan is de kans groter dat je zwanger raakt.

Heb je seks gehad en blijkt het dat er iets mis is gegaan met het condoom? Dan kan het dus zijn dat je zwanger raakt. Als dit niet gewenst is, kun je de morning-afterpil innemen. Je kunt ook altijd contact opnemen met je huisarts.

Is het vrouwencondoom geschikt voor mij?

Het vrouwencondoom is geschikt voor vrouwen die een manier van anticonceptie willen die de natuurlijke menstruatiecyclus niet verstoort.

Als je het niet prettig vindt om vlak voor en tijdens het vrijen aan anticonceptie te denken, is dit middel misschien niet geschikt voor jou. Vind je het niet erg om andere anticonceptiemiddelen te gebruiken? Dan is de pil, het hormoonstaafje of een spiraaltje misschien wat voor jou.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.