Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Een strip met de anticonceptiepil

Geen zin? Misschien is het de pil!

Je hoeft natuurlijk niet altijd zin te hebben in seks. Maar heb je het gevoel dat je seksleven in een dal terecht kwam sinds je de pil bent gaan slikken? Dan zou dit wel eens met elkaar te maken kunnen hebben. Maar hoe komt dit dan precies? Wij vertellen je wat de mogelijke oorzaak is van je verminderde zin in seks.

Hoe beïnvloedt de pil je zin in seks?

Minder zin hebben dan je partner, een droge vagina, niet voluit genieten tijdens de seks: het kunnen allemaal oorzaken zijn van de anticonceptiepil. De pil remt namelijk de productie van hormonen, zoals testosteron (ook vrouwen hebben dit hormoon). Deze hormonen hebben invloed op je stemming en op je seksueel verlangen. Ook het aantal keer dat je seksuele gedachten of fantasieën hebt en de mate waarin je gevoelig bent voor seksuele stimulatie wordt hierdoor beïnvloed. Een kleine kanttekening: dit betekent niet dat je van meer testosteron, meer zin in seks krijgt.

SHBG

Waar de productie van hormonen afneemt, verhoogt de pil je productie van SHBG (seks hormoon bindend globuline). Dit klinkt positief, maar toch blijkt dat vrouwen met een hoog gehalte aan SHBG vaak minder zin in seks hebben. Misschien denk je er nu over om te stoppen met de pil en een ander soort voorbehoedsmiddel te gebruiken. Let er hierbij wel op dat er een kans is dat de verminderde zin in seks nog een aantal maanden aanhoudt of in sommige gevallen zelfs blijvend is.

Wanneer moet ik naar de huisarts?

Denk je dat de pil je seksdrive beïnvloedt? Overleg dan met je huisarts of er een ander merk pil of een andere vorm van anticonceptie mogelijk is. Je huisarts kan je eventueel doorverwijzen naar een seksuoloog.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.