Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Zo wordt seks weer leuk

Maak seks weer leuk met deze tips

De meeste relaties maken het wel mee. De tijd dat er weinig spannends tussen de lakens gebeurt. Heb jij dit ook en denk je dat je seksleven in een sleur terecht is gekomen? Lees dan dit artikel over hoe je seks weer leuk kunt maken.

Waarom is je seksleven niet meer wat het was?

Dat jullie seksleven op een laag pitje staat, kan verschillende oorzaken en redenen hebben. Het kan om verschillende problemen gaan, bijvoorbeeld vanwege erectiestoornissen, depressiviteit, een laag testosteronpeil. In zulke gevallen kan medische of psychologische hulp je verder helpen. Vaak zijn er andere dingen aan de hand: jullie werken hard, hebben kinderen, een drukke sociale agenda of je hebt gewoon weinig zin in seks Het gevolg is dat jullie weinig quality time hebben samen en dat heeft weer invloed op je seksleven.

Tip 1: communiceer met elkaar

Seks is communicatie. Maak je geen contact met elkaar, dan zal het met de seks nooit wat worden. Voordat je verder kunt, moet je beiden erkennen dat je tijd en energie wilt steken in een beter seksleven. Het gaat in het begin allemaal om informatie uitwisselen: praten en luisteren dus. Het kan natuurlijk zijn dat er sprake is van serieuze relatieproblemen die hun weerslag hebben op jullie seksleven. Kom je daar zelf niet uit, overweeg dan relatietherapie onder leiding van een professional.

Tip 2: leer elkaar (weer) kennen

Je denkt misschien dat je alles over je partner weet, maar is dat ook zo? Weet je bijvoorbeeld precies hoe je partner er ‘van onderen’ uitziet? En weet je ook hoe alles heet? Check het zelf, maak allebei een tekening van elkaars lijf en geef daarop aan wat volgens jullie de gevoelige plekjes van de ander zijn. Check dit bij elkaar en de kans is groot dat je iets nieuws ontdekt over je partners lijf.

Tip 3: weet wat de ander fijn vindt

Nu je elkaars lijf wat beter kent en iets hebt bijgeleerd over de wensen van je partner, is het tijd om je techniek onder de loep te nemen. Het komt wel eens voor dat je als man vaak te snel klaarkomt. Je kunt zelf een hoop doen om je orgasme uit te stellen. Houdt je partner ervan om oraal verwend te worden? Vertel elkaar wat je fijn vindt: geef aanwijzingen en tips. Voel je niet beledigd als je partner aangeeft het anders te willen, maar doe er je voordeel mee. Omgekeerd kun jij aangeven wat jij opwindend vindt. Zo kun je je techniek in korte tijd flink verbeteren.

Tip 4: ontdek nieuwe dingen

Verken je seksuele grenzen. Het uitgangspunt is hier: van nieuwe dingen doen krijg je meer zin. Je hoeft niet direct in paniek te raken en extreme nieuwe dingen te doen, maar houd het dicht bij huis. Neem jij altijd het initiatief? Laat je partner dat nu eens doen. Het gaat erom dat je vaste patronen doorbreekt. Misschien is een hulpmiddel als een vibrator iets voor jullie, maar ook spannende lingerie of een massage kan onverwachte effecten hebben.

Tip 5: besteed aandacht aan jezelf

Sommige mensen willen zichzelf nog wel eens wegcijferen. Maar bedenk je goed, dat als jij niet gelukkig bent, hoe kan een ander je dan gelukkig maken? Daarom is het belangrijk om ook aandacht aan jezelf te schenken. Hierdoor ga je je beter voelen en krijg je meer zelfvertrouwen. Dit straal je uit en heeft weer een positief effect op je liefdesleven.

Wat kun je nog meer doen?

Dat je deze tips hebt uitgevoerd, betekent niet automatisch dat nu alles beter zal gaan. Je zult samen energie moeten blijven steken in je seksleven. Bespreek samen of het leuk was en wat je er allebei van geleerd hebt. Blijf nieuwe plannen maken en dingen verzinnen om samen te gaan doen. Wat je bijvoorbeeld nog meer kunt doen:

  • Een seksdate met je partner regelen. Denk niet dat alles maar spontaan moet gebeuren, soms kan het helpen – zeker als je kinderen hebt – om quality time in te plannen.
  • Ga samen het huis uit. Een vreemde omgeving werkt soms lustverhogend. In een hotelkamer heb je geen afleiding en is er niemand die je stoort.
  • Geef je slaapkamer een make-over. Denk niet meteen aan een grote verbouwing, wat kaarslicht en een nieuwe satijnen dekbed doen al wonderen. En doe de tv de slaapkamer uit.
  • Geef elkaar eens wat vaker een knuffel of een goede zoen, welgemeend natuurlijk. Dit kan echt een verschil maken. 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.