vrouw met vette huid en scrub

Vette huid

Voelt je huid aan het einde van de dag vaak vettig aan? Of blijft je make-up niet goed zitten? Dat klinkt als een vette huid. Hoe kun je een vette huid het beste verzorgen? En welke producten zijn geschikt voor een vette huid? Wij vertellen je alles wat je moet weten over een vette huid.

Wat is een vette huid?

Je huid maakt elke dag talg aan. Talg houdt je huid soepel en beschermt je huid tegen uitdroging. Een vette huid produceert te veel talg. Dit zorgt voor een vettig aanvoelende en glimmende huid. Als je een vette huid hebt, dan heb je vaak ook last van onzuiverheden als puistjes en mee-eters. Die onzuiverheden ontstaan doordat je huid de grote hoeveelheid talg niet kan verwerken.

Wat zijn de kenmerken van een vette huid?

Twijfel je of je een vette huid hebt? Zó herken je een vette huid:

 • Je huid glimt en voelt vettig aan
 • Je hebt regelmatig last van onzuiverheden
 • Je hebt zichtbaar grove poriën
 • Je make-up hecht niet goed aan je huid

etos skin scan


Wat is de oorzaak van een vette huid?

Een vette huid ontstaat door een overmatige aanmaak van talg. Hoeveel talg je huid produceert kan samenhangen met:

 • Je leeftijd
 • Je geslacht
 • Je voedingspatroon
 • Hormonale schommelingen
 • Erfelijkheid

Hormonale schommelingen doen zich vooral voor tijdens de pubertijd, je menstruatie en de overgang. Ook tijdens een zwangerschap of door gebruik van anticonceptiemiddelen kan je hormoonhuishouding in de war raken.

Hoe reinig je een vette huid?

Een goede reiniging is essentieel als je een vette huid hebt. Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een mild reinigingsproduct, bijvoorbeeld de Etos Cleansing Cream. Gebruik daarnaast wekelijks een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen.

Kan je huid wel wat extra aandacht gebruiken? Breng dan een bezoekje aan de schoonheidsspecialist voor een gezichtsbehandeling.

Hoe verzorg je een vette huid?

Een veelgemaakte fout bij het verzorgen van een vette huid is het gebruik van agressieve producten die je huid uitdrogen. Gebruik van agressieve producten werkt vaak maar even. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je alleen nog maar meer talg aanmaakt. Zó verzorg je een vette huid:


hoe verzorg ik mijn huid


Tips bij een vette huid

Naast een goede reiniging en verzorging kan het volgende helpen bij een vette huid:

 • Mijd verzorgingsproducten op basis van alcohol of olie. Alcohol droogt je huid namelijk uit, terwijl producten op basis van olie je huid alleen maar vetter maken.
 • Gebruik bij het reinigen van je gezicht geen washandjes. De wrijving activeert namelijk de aanmaak van talg.
 • Zorg ervoor dat je genoeg slaapt.
 • Eet gezond en gevarieerd. Een ongezond voedingspatroon kan een vette huid in de hand werken.
 • Probeer stress waar mogelijk te vermijden of te verminderen. Ontspanningsoefeningen kunnen je daarbij helpen.

Welke dagcrème is geschikt voor een vette huid?

Denk je dat je huid alleen maar vetter wordt door het gebruik van dagcrème? Het tegengestelde is waar. Het gebruik van een hydraterende dagcrème reguleert de aanmaak van talg en helpt je huidbalans te herstellen. Kies voor een een dagcrème op waterbasis, bijvoorbeeld de Biodermal Vette & Gemengde Huid Crème. Deze crème matteert, verzorgt en hydrateert en helpt glimmen te voorkomen.

Welke foundation is geschikt voor een vette huid?

Ben je op zoek naar een foundation die geschikt is voor een vette huid? Kies dan voor een matterende foundation op waterbasis. Probeer bijvoorbeeld de Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation. Deze foundation is geschikt voor een normale tot vette huid, heeft een egaliserende en matterende werking en vervaagt de poriën.

€ 2.29
pasta
Promotie: Promotie voorwaarden: Biodermal, Nivea, Weleda, RoC en Garnier dames gezichtsverzorging en -reiniging alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. cadeausets en mini's.
€ 20.59
creme
€ 9.99
creme
Promotie: Promotie voorwaarden: Biodermal, Nivea, Weleda, RoC en Garnier dames gezichtsverzorging en -reiniging alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. cadeausets en mini's.
€ 9.25
lotion
€ 8.99
creme

Meer weten? Lees dan ook onze artikelen over acné en gerstekorrels.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel.

 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.