Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Uitgelicht product

2 voor 9.00 Promotie: Promotie voorwaarden: Syoss, Taft, Gliss, Nature Box en Got2b styling en shampoo en conditioners alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. Nature Box conditioner spray en Junior.
€ 6.99
Spaar 2 Air Miles

De fijnste haarverzorgingsproducten met keratine

Keratine speelt een grote rol bij de gezondheid van ons haar, de huid én onze nagels. Keratine kan je halen uit voedingsmiddelen, supplementen en haarverzorgingsproducten met keratine die je haar sterker maken en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Heb je last van gespleten haarpunten, dof of pluizig haar? Wij vertellen je hoe je met keratine je haar weer gezond, sterk en glanzend maakt! Lees dus snel verder.

Krullen met keratine verzorging

Wat is keratine?

Keratine is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een essentiële rol speelt bij de structuur, stevigheid en bescherming aan je haar, nagels, tanden en de huid. Je kan keratine halen uit voeding zoals vlees, vis, eieren, gevogelte en zelfs uit verschillende soorten groenten en fruit. Heb je last van broze nagels of beschadigd haar? Dan kan je als extra ondersteuning kiezen voor keratine supplementen. Daarnaast bestaan er veel verzorgingsproducten met keratine. Denk aan nagellak met keratine om je nagels sterker te maken of denk aan haarverzorging met keratine. Wil je weten wat keratine doet met je haar? Lees dan gauw verder!

Wat doet keratine met je haar?

Keratine zorgt voor een beschermende laag in het haar tegen schade door externe factoren zoals hitte of het verven van je haar. Het zorgt ook voor een toenemende elasticiteit, veerkracht én zorgt voor sterker haar. Hierdoor zijn je lokken beter bestand tegen gespleten haarpunten of het afbreken van het haar. Daarnaast ziet je haar er ook nog eens gladder en gezonder uit!

Is keratine goed voor je haar?

Heb je last van gespleten haarpunten, pluizig haar of wil je gewoon je lokken de extra verzorging geven die het verdient? Dan kunnen haarproducten met keratine een effectieve oplossing bieden: keratine beschermt je haar en zorgt voor gezonde lokken. Pas wel op met overmatig gebruik, want te veel keratine kan zorgen voor overbelasting van het haar doordat er een disbalans ontstaat in de haarproteïnes. Deze proteïnes zijn stofjes die van nature in het haar voorkomen en je haar sterk houden. Door je haar te veel bloot te stellen aan keratine, verminderen deze proteïnes en wordt je haar juist broos en kwetsbaar. Lees dus altijd goed de gebruiksaanwijzing van het desbetreffende product.

Hoe gebruik je keratine?

Keratine kan je op verschillende manieren toepassen. Er zijn namelijk verschillende keratine-behandelingen, variërend van shampoos, conditioners en haarmaskers die je zelf thuis kan gebruiken, tot professionele behandelingen bij de kapper. Ook kan je keratine gemakkelijk toepassen op elk haartype. Heb je bijvoorbeeld kroeshaar of veel krullen? Dan zorgt keratine niet alleen voor minder pluizige krullen, maar ook dat je krullen prachtig in model blijven én sneller droog worden. Daarnaast wordt je haar, sterker, gezonder en krijgt het meer glans!

Een professionele behandeling bij de kapper kan prijzig zijn, vooral als je deze behandeling meerdere keren per jaar ondergaat. Ben je benieuwd hoe je zelf een keratine-behandeling kan doen? Dat lees je hieronder!

Zo doe je een keratine-behandeling zelf thuis

Wil je graag een keratine-behandeling thuis uitvoeren? Binnen de collectie haarverzorgingsproducten met keratine bij Etos vind je dé producten die je nodig hebt om je haar weer helemaal te laten shinen! Denk aan een fijne keratine shampoo, conditioner, anti-klitspray en natuurlijk het welbekende keratine haarmasker. Nu vraag je je vast af: hoe kan je deze producten het beste gebruiken en in welke volgorde? Daarom hebben wij een stappenplan voor je klaargezet, zodat je gemakkelijk zelf thuis de keratine-behandeling kan uitvoeren met deze fijne producten.

  • Stap 1. Breng keratine shampoo aan op nat haar en masseer zachtjes in om het haar zo goed mogelijk te reinigen. Het doel van zo'n shampoo is om het haar te reinigen, versterken, glad te maken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het kan helpen bij het herstellen van beschadigd haar, door het haar te voeden en te hydrateren. Spoel de shampoo goed af en je bent klaar voor stap 2!
  • Stap 2. Nadat je de keratine shampoo hebt uitgespoeld is het tijd om de keratine conditioner aan te brengen. Dit mag op nat haar, maar het is belangrijk om je haar eerst goed uit te wringen, zodat je de conditioner goed kan aanbrengen. Focus bij het aanbrengen van de keratine conditioner vooral op de puntjes van het haar. De puntjes zijn namelijk het meest blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Vermijd het aanbrengen van de conditioner op je hoofdhuid om vet haar te voorkomen. Doordat de conditioner keratine bevat, wordt het haar gehydrateerd, zacht én sterker. Daarnaast heb je minder last van klitten. Hierdoor voelt je haar na de wasbeurt heerlijk zacht aan, is het minder pluizig en is het ook nog eens makkelijk door te borstelen. Laat de conditioner een paar minuten intrekken voordat je je haar weer afspoelt.
  • Stap 3. Na het uitwassen van de conditioner kan je ervoor kiezen om een fijne anti-klitspray met keratine te gebruiken. Deze leave-in spray kan je na het douchen aanbrengen op handdoek droog haar, maar je kan deze spray ook op droog haar aanbrengen. Verdeel de spray over het hele haar en focus ook hier weer op de haarpunten. Let op: de keratine anti-klitspray was je niet uit het haar, maar je laat het goed intrekken. Kam vervolgens het haar goed door en je zal merken: dit gaat een stuk gemakkelijker met de fijne anti-klit werking die de spray heeft. Hierna is het tijd om je haar te stylen en voilà!
  • Stap 4. Breng als extra verzorging een haarmasker met keratine aan. Een haarmasker met keratine wordt gebruikt om diep in het haar door te dringen. Het zorgt voor hydratatie en het versterkt het haar. Een keratine haarmasker kan daarnaast ook helpen bij het herstellen van beschadigd haar, het verminderen van pluizen en het verbeteren van de algehele gezondheid en glans van het haar. Je brengt dit masker meestal 1 of 2 keer per week aan. Het masker kan je het beste aanbrengen op schoon gewassen, handdoek droog haar. Leg de focus voornamelijk op de punten van het haar. Pas op dat je niet te veel product op de hoofdhuid aanbrengt, want dit kan zorgen voor vettig haar. Laat het masker rond de 5 tot 10 minuten zitten en spoel daarna grondig uit. Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing, want de stappen kunnen per haarmasker verschillen.

Na het volgen van deze stappen kan je zelf een keratine-behandeling thuis uitvoeren en genieten van gezond, glanzend en sterk haar!

Shop haarmaskers, conditioners en shampoos met keratine

Het verschil tussen een keratine-behandeling thuis en een keratine-behandeling bij de kapper

Nu vraag je je natuurlijk af, wat is het verschil tussen een keratine-behandeling bij de kapper en een behandeling thuis? Een keratine-behandeling in de kapsalon wordt professioneel uitgevoerd door getrainde stylisten. Er worden vaak krachtigere formules gebruikt en de haarverzorgingsproducten met keratine zijn vaak van exclusieve merken die uitsluitend door professionals worden gebruikt. Daarnaast wordt er bij een keratine-behandeling bij de kapper gebruik gemaakt van speciale technieken en apparatuur, om de keratine producten zo goed mogelijk aan te brengen. De kosten van de professionele keratine-behandeling bij de kapper liggen dan ook een stuk hoger dan een keratine-behandeling thuis. Wat krijg je hiervoor terug? Na de behandeling blijft de keratine 3 tot 5 maanden in het haar zijn werk doen. Zo kan je lang genieten van gezond en glanzend haar! Wil je eerder terugkomen voor een herhaalbehandeling? Dat kan! Wacht dan minstens 1 maand om te voorkomen dat je haar te veel wordt blootgesteld aan keratine, waardoor het kan beschadigen. Tip: was je haar na de behandeling pas na minimaal 3 dagen, om de keratine zijn werk te laten doen en je haar rust te geven.

Er bestaan verschillende keratine-behandelingen, waaronder een behandeling met het toegevoegde stofje formhalyde. Dit is een chemisch middel waar je allergisch voor kan zijn. Denk aan het krijgen van huiduitslag, prikkende ogen of zelfs hoofdpijn. Als je voor het eerst een keratine-behandeling bij de kapper ondergaat, overleg dit dan altijd goed met de kapper en kies bij voorkeur een keratine-behandeling zonder formhalyde. Better safe than sorry!

De producten met keratine die bij Etos verkrijgbaar zijn bevatten minder hoge concentraties keratine. Na een behandeling bij de kapper zijn deze producten perfect om je haar te onderhouden. Denk aan een fijne shampoo en conditioner met keratine én 2 keer per week een keratine haarmasker aanbrengen om de werking van de behandeling zo lang mogelijk te kunnen verlengen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.