Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Jade roller: hoe gebruik je 'm?

door Etos 5 min 21 juli 2023

Roze jade-roller
Roze jade-roller

De jade roller en de Gua Sha-steen: misschien heb je ze wel voorbij zien komen in de winkel of op internet. Met een jade roller of Gua Sha-steen geef je je gezicht een massage, wat verzorgende effecten zou hebben voor je huid. Maar hoe gebruik je deze producten precies, werken deze producten écht en wat is het verschil tussen een jade roller en Gua Sha-steen? Wij leggen het je uit in dit artikel.

Shop hier gezichtsreiniging

Shop hier serums

Wat is een jade roller?

De jade roller bestaat al sinds de 7e eeuw in China, maar wordt eigenlijk nu pas populair in de rest van de wereld. Dit beautyproduct is een soort mini gezichtsmassageroller, gemaakt van de steen jade en wordt ook vaak gezichtsmassageroller genoemd. De keuze voor deze steen is niet zonder reden: in het oude China geloofden ze namelijk dat deze steen negatieve energie kon wegnemen. Het gebruik van de jade roller stimuleert de bloedcirculatie in je gezicht, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit zou helende effecten hebben voor je huid en bovendien zorgen voor vermindering van wallen.

Wat is Gua Sha?

Gua Sha is een traditionele medische behandeling die, net als de jade roller, uit China komt en al eeuwenlang wordt toegepast. Bij een Gua Sha-behandeling wordt je huid schoon geschraapt door middel van een gladgeslepen steen van jade. Dit stimuleert de bloedsomloop in je gezicht, geeft je lymfesysteem een boost en maakt de contouren van je gezicht strakker. Ten minste, dat is wat de traditionele Chinese behandeling belooft.

Jade roller

 • Helpt wallen verminderen
 • Gemaakt van 100% puur jade
 • Stimuleert de bloedcirculatie
Bijna uitverkocht
€ 15.99
Spaar 6 Air Miles

Heeft een jade roller écht effect?

Je gebruikt je gezichtsspieren elke dag én veel meer dan je denkt. Telkens wanneer je lacht, praat of eet worden er spieren aan het werk gezet. Je gezichtsspieren komen dus weinig aan ontspanning toe. Volgens de Chinezen is een gezichtsmassage door middel van een jade roller of Gua Sha-steen daarom dé formule voor een mooie, stralende en rimpelloze huid. Zo kunnen je spieren even lekker ontspannen, waardoor je de spanning in je gezichtsspieren en daarmee rimpels op den duur voorkomt. Daarnaast vermindert een jade roller wallen, roodheid en huidirritaties. Maar zoals je weet, is iedere huid anders. Waar de één direct effect ziet na gebruik van de jade roller, valt het effect voor de ander na veelvuldig gebruik van de gezichtsmassageroller helaas tegen. Maar ook als het effect van de jade roller wat tegenvalt, blijft het rollen met de jade roller een fijn, ontspannen gevoel geven op je gezicht. Het is dus zeker het proberen waard!

Hoe gebruik je een jade roller?

Heb je een jade roller in huis gehaald, maar weet je niet goed hoe je deze gezichtsroller moet gebruiken? Geen zorgen: hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je een jade roller precies gebruikt.

 • Stap 1: maak de jade roller en je gezicht schoon. Zorg dat de jade roller en je gezicht schoon zijn van bacteriën. Deze kunnen irritaties op je huid of verstopte poriën veroorzaken. De jade roller kun je het beste schoonmaken met een reinigingsdoekje. Je gezicht maak je gewoon schoon met make-upremover of micellair water.
 • Stap 2: breng olie, serum of crème aan op je gezicht.Kies hierbij voor een product dat bij jouw huid past en dat jij lekker vindt ruiken. Kies bijvoorbeeld voor arganolie of jojobaolie. Ben je op zoek naar een olie, serums of crème met een ontspannende werking? Kies dan voor een product met de geur van eucalyptus of lavendel.
 • Stap 3: rollen maar met je jade roller!Hoe je de jade roller het beste kunt gebruiken, verschilt per plek. Wat belangrijk is om te weten, is dat je altijd van binnen naar buiten rolt. Op die manier leidt je de afvalstoffen in de juiste richting. Hieronder lees je hoe je de jade roller precies gebruikt op iedere plek van je gezicht.
 • Stap 4: maak de jade roller en je gezicht schoon. De jade roller kun je weer schoonmaken met een reinigingsdoekje. Reinig je gezicht nogmaals met micellair water.

Zo gebruik je de jade roller of gezichtsroller op de verschillende plekken van je gezicht:

 • Voorhoofd. Begin te rollen vanaf het midden van je voorhoofd, bij je haargrens. Rol vervolgens met de jade roller richting je slaap. Herhaal dit totdat je je hele voorhoofd hebt gehad.
 • Ogen en wenkbrauwen. Rol de jade roller onder je ogen van binnen naar buiten, richting je slaap. Doe hetzelfde over je ooglid en wenkbrauwen.
 • Wangen. Zet de jade roller op je neus en rol over je jukbeenderen en wangen richting je oor. Herhaal dit, totdat je beide wangen hebt gehad.
 • Lippen. Plaats de jade roller in het midden van je lippen en rol naar buiten, richting je oor. Doe dit daarna ook voor de andere kant.
 • Kaaklijn. Begin op het midden van je kin en rol de jade roller over je kaak richting je oor. Herhaal dit aan de andere kant.
 • Hals. Plaats de jade roller onder je kin en rol naar beneden, over je hals, richting je sleutelbeen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies over een jade roller? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.