Babyshower-feestje

Babyshower- spelletjes en -ideeën

Ben jij op zoek naar leuke babyshower-ideeën om jouw zwangere vriendin eens even lekker in het zonnetje te zetten? Wij helpen je vooruit met de leukste babyshower-spelletjes, inspiratie voor hapjes en drankjes, lieve babyshower-cadeautjes en nog veel meer!

Shop hier onze babyshower-cadeaus

Artikel opslaan

 

Een babyshower is een feestje ter ere van jouw zwangere vriendin en haar toekomstige kindje. Met leuke cadeautjes, spelletjes, taart, hapjes en drankjes zorg jij dat zij even lekker in het zonnetje wordt gezet. Traditioneel gezien worden (schoon)moeders, (schoon)zussen, beste vriendinnen, tantes en nichten uitgenodigd op een babyshower. Het belangrijkste is echter dat iedereen die belangrijk is voor jouw vriendin, erbij is.  

Traditioneel wordt een babyshower georganiseerd voor en door vrouwen, maar dat hoeft je natuurlijk niet tegen te houden. 

Een babyshower wordt meestal georganiseerd door een goede vriendin of close familielid. Wanneer hij plaatsvindt en wat jullie gaan doen blijft vaak (deels) een verrassing voor de aanstaande moeder. Dat maakt het extra leuk! 

Wanneer organiseer je een babyshower? 

De beste tijd om een babyshower te organiseren is in de 6e of 7e maand van een zwangerschap. Rond die tijd heeft je vriendin een mooie babybuik, maar ook nog genoeg energie en bewegingsvrijheid om gezellig mee te doen. Net voor de bevalling is ze waarschijnlijk sneller vermoeid en is haar buik zo groot geworden dat hij al snel in de weg zit. Bovendien zou het kindje eerder geboren kunnen worden dan verwacht, en je wilt natuurlijk niet te laat zijn met de babyshower! 

Een babyshower organiseren als je vriendin nog minder dan 20 weken zwanger is wordt over het algemeen afgeraden, omdat er rond die tijd nog een kans is dat er wat fout gaat met de zwangerschap of dat er een afwijking wordt ontdekt in het kindje. Die kans neemt na 20 weken aanzienlijk af. 

Babyshower organiseren? Dit zijn onze tips! 

Wil je een onvergetelijke babyshower organiseren voor een dierbare vriendin? Met deze babyshower-tips organiseer jij het feestje als een pro! 

 • Begin bij de gastenlijst. Is jouw vriendin iemand die graag veel mensen om zich heen heeft? Of heeft ze het liefst een kleine high tea met een paar vrienden en familie? Zou ze het leuk vinden als haar partner erbij is? En kan die misschien nog wat tips geven over wie er wel of niet gewenst is? Vergeet niet dat je je zwangere vriendin ook gewoon direct kan vragen wie ze er graag bij wil hebben. Dat kan je sowieso niet de mist in gaan! 
 • Maak een app-groep aan. Zodra je weet wie er op de babyshower komt, kan je een app-groep aanmaken voor de genodigden. Mis je nog een paar telefoonnummers? Via de mensen die al in de groep zitten, is het makkelijker om ze te achterhalen. 
 • Vraag haar partner om hulp. Vergeet niet dat je de partner van je zwangere vriendin als hulplijn in kan schakelen! Deze kan een uitstekende bron zijn van insider information, advies over haar voorkeuren, en telefoonnummers van vrienden en familie. Je kan hem of haar ook vragen om de agenda van je vriendin vrij te houden op de dag van de babyshower, indien het een verrassingsfeestje is.  
 • Gebruik een datumprikker. Een datumprikker is de makkelijkste manier om een dag en tijd te vinden waarop alle gasten kunnen. Vul een aantal opties in die voor jouzelf werken en laat de rest aangeven welke opties voor hen ook mogelijk zijn. Je kan de datumprikker delen in de app-groep die je hebt aangemaakt, of mensen uitnodigen via e-mail.  
 • Stel een budget vast. De volgende stap is om een budget vast te stellen voor de babyshower. Je kan ervoor kiezen om alle kosten zelf te dekken, maar het is ook gebruikelijk om iedereen op de gastenlijst om een bijdrage te vragen. Probeer in dat geval om samen een budget af te stemmen dat rekening houdt met iedereens portemonnee.  
 • Verdeel de taken. Een leuke babyshower organiseren vergt een hoop voorbereiding en de genodigden vinden het vaak leuk om te helpen! Maak een lijstje van wat er gedaan moet worden en verdeel vervolgens de taken. Op die manier voelt iedereen zich betrokken en blijft het voor jou ook nog leuk! 
Je hoeft een babyshower niet helemaal alleen te organiseren. Verdeel de taken, dan blijft het voor iedereen leuk! 

De beste babyshower-ideeën  

Weet je niet waar je moet beginnen? Hier is een overzicht van waar je allemaal aan moet denken als je een babyshower wilt organiseren. 

Ga naar:  

Babyshower-versiering 

De aankleding van het babyshowerfeestje is een belangrijk onderdeel van de sfeer. Zorg daarom dat je op tijd babyshower-versiering zoals slingers, ballonnen, vlaggetjes, sjerpa’s, welkomstbordjes en andere feestartikelen hebt gekocht. Maar vergeet ook vooral niet om leuke tafelversiering te vinden voor je babyshower, zoals een tafelkleedje en papieren bordjes en bekertjes.  

Tip: kies een kleuren-thema 

Hebben de aankomende ouders al aangekondigd of het een jongetje of een meisje wordt? Dan kan je ervoor kiezen om voor de traditionele kleuren blauw of roze te gaan. Is het geslacht van het kindje nog niet bekend, of vinden de ouders dat niet belangrijk? Ga dan voor genderneutrale pastelkleuren zoals mintgroen, goud, roségoud, paars of perzik.  

Babyshower-spelletjes 

Een babyshower-spelletje is een leuke manier om het ijs te breken en iets leuks mee te geven aan de aanstaande moeder en haar baby. Populaire spelletjes zijn 30 Seconds, babyshower-editie; baby-bingo; babyshower-voorspellingen; hints; het alfabet-spel; en natuurlijk de quiz met persoonlijke vragen over de aanstaande moeder.  

Babyshower-spelletjes printen 

Sommige van deze babyshower-spelletjes zijn leuker als je ze kunt spelen met echte kaartjes. En Etos zou Etos niet zijn als wij de leukste templates niet alvast voor je gemaakt hadden. Zoek dus niet verder! Wij hebben de leukste babyshower-spelletjes hier voor je klaargezet.

Het 30 Seconds
babyshowerspel 

Babyshower-invulkaarten 

Het babyshower-alfabetspel 

Maak groepjes van 2 tot 4 personen en probeer jouw team zoveel mogelijk baby-gerelateerde woorden op de kaartjes te laten raden. Pas op: je mag het woord zelf niet noemen! 

Het team met de meeste punten wint.

Kan jij de naam en het geslacht van de baby voorspellen? Welke babyshower-wensen wil je aan het kind meegeven? En heb je nog advies voor de ouders?  

Op deze babyshower-invulkaartjes kan je het allemaal kwijt! 

Wie kan er voor iedere letter van het alfabet zo snel mogelijk een woord opschrijven dat te maken heeft met baby’s, ouderschap of de babyshower? 

Degene die als eerste klaar is, wint. 


30 Seconds babyshower-spel


Babyshower-invulkaarten


Babyshower-alfabetspel

 

Babyshower-cadeautjes 

Een babyshower-cadeau voor de aanstaande moeder en haar baby mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien heeft jouw zwangere vriendin zelf al een babyshower-cadeaulijst gemaakt van dingen die ze graag zou willen hebben. Zo niet, dan mogen jullie zelf iets gaan verzinnen. 

Overleg met de genodigden of jullie samen iets willen geven of liever allemaal individueel een cadeautje meebrengen. Het voordeel van een gezamenlijk babyshower-cadeau is dat je een groter cadeau kan geven en dat er niemand met hetzelfde aan komt zetten. Het voordeel van individuele cadeautjes is dat iedereen iets persoonlijks uit kan zoeken voor de aanstaande moeder. 

Op zoek naar een leuk babyshowercadeau-idee? Denk bijvoorbeeld aan: 

 • een luiertaart, zodat ze meteen genoeg luiers in huis heeft 

 • een verwenpakket voor de aanstaande moeder met iets lekkers voor in bad, een gezichtsmaskertje, een lekkere geurkaars en een pittenzak, waarmee ze lekker kan ontspannen 

 • een bon voor een mooie fotoshoot van de zwangere moeder of het aanstaande gezinnetje 

 • babyverzorgingsproducten voor het gevoelige huidje, zoals babyolie, badoliebabyshampoo of baby-zonnebrand  

 • een interactief babyboekje, bijvoorbeeld een badboekje, bijtboekje of een knisperend ontdekkingsboekje 

 • babyspeelgoed zoals een rammelaar, een bijtring, een knuffel of een badspeeltje 

 • een kraammand met babykleding, knuffeltjes, een fotoalbum, verzorgingsproducten en andere persoonlijke cadeautjes

De leukste babyshower-cadeautjes vind je gewoon op Etos.nl!

Babyshowertaart en -cupcakes 

Een mooie babyshower-taart kan echt het pronkstuk van de babyshower zijn. Als er iemand op de gastenlijst staat die graag bakt, wil die de babyshower-taart misschien wel zelf maken. Zo niet, dan kan je altijd een mooie taart bestellen bij de bakker.  

Inspiratie nodig? Dit zijn de populairste ideeën voor een babyshower-taart: 

 • Ga voor een populaire drip-taart. Een drip-taart is een taart waar de ganache op een mooie manier vanaf druipt. 

 • Kies een schattige taart-topper. Taart-toppers met tekst zijn het meest populair voor babyshowers, maar je kunt ook voor andere figuurtjes zoals diertjes, regenboogjes of ooievaars gaan. 

 • Bestrooi de taart met muisjes. Muisjes, anijszaadjes met een suikerlaagje, zijn in Nederland een welbekend symbool voor de geboorte van een baby. 

 • Babyshower-taart met Nijntje erop. Dit populaire konijntje is een populaire taart-decoratie voor jongetjes en meisjes.  

 • Kies een taart met tekst erop. Je kan tekst toevoegen aan de babyshower-taart met een garneerspuit, of bestel een fototaart met een lieve welkomsttekst erop.  

 • Match de kleur met de versiering. Coördineer de kleur van de babyshower-taart altijd met de versiering, zodat de taart mooi in het plaatje past. 

 • Kies een recept dat ze lekker vindt. Houdt jouw zwangere vriendin van kwarttaart, chocoladetaart, of meer van monchou-taart? Kies een recept dat ze lekker vindt.  

 • Babyshower-taart in de vorm van een buik. Het klinkt misschien wat gek, maar een babyshower-taart in de vorm van een zwangere buik kan best mooi uitpakken! Kijk eens op Pinterest voor inspiratie. 

 • Ga voor gebak. Een babyshower-taart is meestal niet goedkoop. Als je budget wat beperkter is, ga dan liever voor gebak.  

 • Cupcakes. Babyshower-cupcakes kunnen weer op een hele andere manier gepresenteerd worden dan taart en zijn ook super lekker! 

Babyshowerhapjes  

Naast taart wil je waarschijnlijk ook wat hapjes en drankjes verzorgen. Houd bij het kiezen van de babyshowerhapjes en -drankjes rekening met het moment van de dag, de dieetwensen van de genodigden en de voorkeuren van je zwangere vriendin. 

Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn wat leuke ideeën voor babyshowerhapjes: 

 • High tea met kleine hartige en zoete gerechten geserveerd op een mooie etagère.  

 • Fruitspiesjes met kleurrijk fruit zoals aardbeien, ananas, kiwi, druiven, sinaasappel of watermeloen. 

 • Macarons in pastelkleurtjes, gepresenteerd op een macaron-standaard. 

 • Koekjes in de vorm van babypakjes, babyvoetjes, flesjes, rammelaars, wiegjes, maantjes of sterretjes.  

 • Snoep zoals vruchtenhartjes, foam-snoepjes, mini-spekjes, gesuikerde babyspeentjes of cakepops. 

 • Hartige hapjes zoals gevulde eitjes, mini-wraps, worstenbroodjes, quiche of sandwiches. 

 • Gezonde hapjes zoals wortel-, paprika- of komkommer-reepjes met dip; komkommerplakjes met tonijnsalade of fruitprikkers. 

 • Chocolade besprenkeld met muisjes, bonbons, of chocolaatjes in de vorm van babyhoofdjes of babyvoetjes. 

 • Vegan hapjes zonder dierlijke producten zoals melk, ei, vlees of vis. 

Babyshowerdrankjes 

Een babyshower is een feestelijke gelegenheid. Daar hoort natuurlijk ook een drankje bij! Houd er met de babyshowerdrankjes wel rekening mee dat jouw zwangere vriendin geen alcohol mag drinken. Het is daarom belangrijk dat er ook alcoholvrije opties zijn. Naast cocktails kan je bijvoorbeeld ook mocktails serveren, en naast champagne alcoholvrije bubbels.  

Verder is het een leuk idee om de kleur van je drankjes aan te passen aan het thema. Zo zijn bijvoorbeeld blauwe en roze babyshowerdrankjes populair. Met een gekleurde limonadesiroop kan je die makkelijk maken. 

Babyshower-bedankjes 

Babyshower-bedankjes zijn een leuke manier om de gasten een tastbare herinnering mee te geven aan het feestje. Denk aan een goodie-bag, een klein cadeautje, een zakje snoepjes of, na afloop van het feestje, wat afgedrukte foto’s de babyshower.   

Een babyshower-bedankje is geen must, maar wel een leuke manier om de gasten een herinnering mee te geven. 

Ideeën voor babyshowerbedankjes: 

 • Een zakje zaadjes om bloemetjes mee te laten groeien. 

 • Een snoepzakje met een lintje erom. 

 • Een babyflesje met suikerhartjes erin. 

 • Een glazen potje met snoepjes.  

 • Lollies met een sticker met een persoonlijke boodschap erop. 

 • Een zeepje met een babysticker erop. 

 • Een flesje wijn met zelfgeschreven etiketten. 

 • Een chocoladereepje met gepersonaliseerde wikkel. 

Het babyshower-boek 

Een babyshower-boek is een super leuk aandenken voor de aanstaande moeder. Je kan er de spelletjes, gelukwensen, foto’s en voorspellingen in plakken, en daarnaast kan het als gastenboek fungeren.  

Je kan een babyshower-boek zelf maken of een kant-en-klare kopen. Als je hem zelf maakt kan je alle inhoud zelf knutselen en schrijven, wat een heel leuk project kan zijn. Kant-en-klare babyshower-boekjes bevatten vaak al babyshower-ideeën, -spelletjes, voorspellingskaarten en quizzen. Dit betekent dat je minder kan personaliseren, maar ook dat je er minder tijd mee kwijt bent.  

 

Heb je al zin om aan de slag te gaan met deze babyshower-ideeën? Met onze beste babyshower-tips en -inspiratie organiseer jij een onvergetelijk feestje ter ere van je zwangere vriendin. Denk je nu, wat een hoop werk? Het hoeft natuurlijk niet allemaal zo uitgebreid. Als jouw vriendin een klein, intiem feestje het leukste vindt, is dat natuurlijk prima. 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.