Alles voor jou bij

Aftersun: een slokkie voor je huid

Ben je blij met je zomerse tintje? Zorg dat je 'm onderhoudt. Dat doe je door je huid goed te verzorgen. Drie redenen waarom aftersun in de zomer een must is.

Je voelt het waarschijnlijk zelf al als je naar het strand bent geweest of een middag aan het zwembad hebt gelegen: je huid heeft behoefte aan wat extra's.

Drie redenen om nu aftersun te smeren:

1. Je kalmeert de huid

Een huid die aan de zon is blootgesteld, voelt vaak warmer aan. Aftersun producten bevatten verkoelende ingrediënten zoals menthol of aloë vera. Dat geeft een aangename koele tinteling op je huid na een warme dag.

AUSTRALIAN GOLD Soothing Aloë
Bevat aloë vera, vitamine C en vitamine E. De gel verfrist de huid en laat deze weer zacht aanvoelen.

237 ml

2. Je voorziet de huid van vocht

De zon droogt de huid uit. Zwembadwater en de zoute zee doen daar nog een schepje bovenop. Daarom kan je huid na het zonnebaden wel een dorstlesser gebruiken in de vorm van een hydraterende aftersun. Smeer de aftersun liever wel alleen op je lichaam en gebruik voor je kwetsbare gezichtshuid een speciaal (aftersun)gezichtsproduct.

ETOS After Sun Face Cream
Speciaal voor de gevoelige huid van je gezicht en hals; een hydraterende face cream met verschillende beschermingsfactoren.

50 ml

3. Je houdt je kleur langer vast

Door je in te smeren met een bodylotion, voorkom je dat je al snel gaat vervellen. Zo blijft jouw bruine kleurtje langer zitten. Handig: aan sommige aftersun producten wordt een vleugje zelfbruiner toegevoegd voor een tikkie extra.

NIVEA Sun Protect & Bronze Aftersun
Met een beetje zelfbruiner voor extra kleur. Geeft langdurige hydratatie en voorkomt uitdroging van je huid.

200 ml

Waarom geen gewone bodylotion?

Maar vraag je jezelf af of een bodylotion misschien ook prima is na het zonnen? Een bodylotion heeft vaak niet een verkoelend effect. Daarbij zijn aftersun producten vaak dunner. Een te vette crème legt een laagje op je huid waardoor de warmte niet weg kan.