Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
chocoladeverslaving

Chocolade- verslaving

Dat chocolade lekker is, daar zijn veel mensen het over eens. Pure chocolade is zelfs best gezond. Maar vind jij het zó lekker dat je er niet vanaf kan blijven? Dan kan het zijn dat je een chocoladeverslaving hebt. Verslavingen zijn lastig om vanaf te komen, maar het is zeker mogelijk. Zo kan een rondje wandelen al helpen om je chocoladeverslaving te verminderen. Lees snel verder!

Wandelen tegen jouw chocoladeverslaving

Wetenschappers van de Britse universiteit van Exeter hebben onderzoek gedaan naar chocoladeverslavingen en hoe je hiermee om kunt gaan. Ze vroegen mensen die regelmatig chocolade eten om drie dagen lang geen chocolade te eten. Daarna werd getest wat wel en niet werkt om het verlangen naar chocolade te onderdrukken. En wat bleek? De mensen die een wandeling van vijftien minuten deden, hadden minder behoefte aan chocolade.

Bewegen tegen verslaving

Het is vaker onderzocht of beweging kan helpen om van een verslaving af te komen. In veel gevallen blijkt dit waar te zijn. Vooral voedingsmiddelen die veel calorieën, vet of suiker bevatten geven ons een fijn gevoel. Dit wordt alleen nog maar sterker wanneer we er meer van eten. Maar bewegen heeft ook een positief effect op je stemming en is ook nog eens goed voor je energiebalans. Hierdoor heb je minder behoefte aan andere middelen, zoals sigaretten of etenswaren om dit blije gevoel op te wekken. Lekker in beweging komen dus!

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.