Care Plus

Care Plus® Anti-Insect

Laat ze niet bijten! Warm weer betekent automatisch dat er meer muggen zijn. Of je nu thuis bent, aan het werk of op vakantie. Die vliegende bloedzuigers weten je altijd wel te vinden, zo lijkt het. En als je zelf niet wordt gebeten, dan zijn mogelijk je kinderen slachtoffer met jeukende bulten tot gevolg.

Care Plus® ontwikkelt al ruim 25 jaar met veel zorg en toewijding effectieve en verantwoorde producten en hulpmiddelen voor je gezondheid, zowel voor thuisgebruik als op reis.

Hoe voorkom je overlast door muggen?
Mede door de zachte winter en de warmere temperaturen is er een grote kans dat we dit jaar te maken krijgen met meer insecten en dus ook muggen

 1. Check in en om het huis voor stilstaand water. Vrouwtjesmuggen leggen hun eitjes in stilstaand water en daar groeien de larven ook op voordat ze mug worden. Niet alleen vijvers zijn populair, maar ook verstopte dakgoten, emmers, gieters en regentonnen. Wanneer dit soort plasjes water in de buurt zijn, trekt dit meer muggen aan.

 2. Plaats horren op ramen en deuren en houd deuren zoveel mogelijk dicht. Horren zijn nog altijd een zeer effectief middel tegen muggen. Het fijne gaas voorkomt dat muggen een ruimte binnen kunnen komen en je kunt toch ventileren. Het is natuurlijk wel belangrijk om die horren overal te plaatsen en bij gebruik van hordeuren deze zoveel mogelijk gesloten te houden.

 3. Plaats een ventilator of airco op je kamer Muggen zijn matige vliegers en met een beetje wind zijn ze al snel uit koers. Daarnaast houden ze niet van koude lucht. Een ventilator of airco op je kamer kan dus overlast door muggen verkleinen.

 4. Slaap onder een klamboe. We horen je al denken: we zijn hier toch niet in de tropen? Nee, dat klopt maar het is wel zo dat kleine veranderingen in het klimaat ervoor kunnen zorgen dat het hier nog aantrekkelijker wordt voor muggen. Ook uitheemse soorten als de tijgermug en de gelekoortsmug zijn al in Nederland gesignaleerd. Een klamboe zorgt voor bescherming tegen alle soorten muggen en het fijne is dan ook dat de mug ook niet in de buurt van je hoofd komt zodat je ook niet wakker wordt van het gezoem.

 5. Draag beschermende kleding. Dit is natuurlijk niet altijd wat je voorkeur geniet want met mooi weer loop je liever in een t-shirt en een korte broek. En wie slaapt er nu midden in de zomer in een tot de nek dichtgeknoopte pyjama? Er is echter ook zeer lichte kleding verkrijgbaar die goed ventileert en comfortabel draagt. Je bent dan dus toch beschermd tegen muggen.

 6. Gebruik Care Plus® Anti Insect. Care Plus® Anti-Insect kun je aanbrengen op de onbedekte huid. Muggen vinden dit niet prettig en hiermee voorkom je dat je wordt gebeten.


Kies bijvoorbeeld voor:

 • Care Plus ® Anti-Insect Icaridin Aerosol is een nieuwe formulering en applicatievorm die tot 6 uur beschermt tegen muggen en tot 4 uur tegen steekvliegen. De innovatieve aerosol zorgt voor een gemakkelijke en gelijkmatige verspreiding van het product. Hierdoor kunnen ook moeilijker bereikbare zones behandeld worden. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
 • Care Plus® Anti-Insect Natural, gebaseerd op Citriodiol®. Bevat natuurlijke lemon-eucalyptus extracten. Biedt tot 6 uur bescherming tegen muggen, teken en knutten en is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en volwassenen.
 • Care Plus® Anti-Insect DEET 40%, een sterk insectwerend middel voor de huid. Biedt tot 8 uur bescherming tegen muggen en tot 4 uur tegen teken. Geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen.
Hoe te gebruiken
Wij adviseren om de huid altijd zoveel mogelijk met kleding te bedekken. Draag bij voorkeur een lange broek en shirt met lange mouwen. Voor optimale bescherming tegen beten en steken adviseren wij de gehele onbedekte huid in te smeren met Care Plus® Anti-Insect. Breng het insectwerend middel gelijkmatig aan met de palm van de hand. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Toch gestoken?
Gebruik Care Plus® Insect SOS Gel Ondanks beschermende maatregelen kan het gebeuren dat je toch wordt gebeten of gestoken. Care Plus® Insect SOS Gel werkt verzachtend en verzorgend bij gebruik na een insectenbeet, zoals die van de mug, de wesp en de paardenvlieg. Maar deze gel werkt ook verzachtend na een kwallenbeet of nadat de huid in contact is gekomen met brandnetels of de brandharen van de eikenprocessierups.

Insect SOS Gel
 • Is een gemakkelijk smeerbare gel die snel intrekt
 • Is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
 • Bevat biologische aloë vera, tea tree olie en eucalyptus

Care Plus® Anti-Insect

Bescherm jezelf en je gezin ook dichtbij huis tegen muggen. Muggen zijn overal, ook in de achtertuin, op de camping, in de speeltuin of tijdens een dagje uit. Laat ze niet bijten en kies voor de beste bescherming tegen muggen met Care Plus® Anti-Insect.

€ 3.19
spray
€ 3.19
spray
bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.