Vagisan

Vagisan

Vaginale droogheid is een thema waar vrouwen niet graag over praten. Volgens een onderzoek lijdt ongeveer één vrouw op drie boven de 45 aan vaginale droogheid en dat niet alleen in de menopauze. Heb jij er ook last van?*

Shop

De producten van Vagisan zijn specifiek ontwikkeld voor het welzijn van vrouwen en voor het gezond houden van de vrouwelijke schaamstreek. Volgens een onderzoek lijdt ongeveer één vrouw op drie boven de 45 aan vaginale droogheid en dat niet alleen in de menopauze**. Vaginale droogheid is een thema waar vrouwen niet graag over praten. Volgens een onderzoek lijdt ongeveer één vrouw op drie boven de 45 aan vaginale droogheid* en dat niet alleen in de menopauze.

Heb jij ook last van vaginale droogheid? Had je de afgelopen vier weken de volgende klachten in de intiemzone?

  • gevoel van droogheid
  • jeuk
  • pijnlijk gevoel /irritatie
  • brandend gevoel
  • pijn in de zone van de vagina
  • onafhankelijk van seksuele activiteit
  • tijdens seksuele activiteit

Vagisan VochtCréme

Vrouwen met vaginale droogheid kunnen worden geholpen door Vagisan VochtCrème met een tweevoudig effect: het product voorziet de huid in de vagina en in de uitwendige schaamstreek van vocht en verzorgende lipiden (vetten). Vagisan VochtCrème maakt de gevoelige huid van de vagina aangenaam soepel – en dat zonder hormonen.

In tegenstelling tot een waterige samenstelling (gel) is Vagisan VochtCrème een crème. Crèmes hebben naast een hoog watergehalte ook voedende lipiden (vetten) die de huid soepel houden. De witte, gladde crème is vrij van hormonen (oestrogenen) en kan daarom ook samen met een hormoonvervangingstherapie of afwisselend met een hormonen- (oestrogeen-)houdende vaginale crème of -zetpil worden gebruikt.

Door de toevoeging van melkzuur is de crème ingesteld op een pH-waarde van 4,5 - en daarmee ondersteunt Vagisan VochtCrème het behoud van een natuurlijke zuurtegraad (pH) in de vagina. Regelmatig gebruik van Vagisan VochtCrème kan irritatie en ontsteking in de vagina en de uitwendige genitale zone helpen voorkomen.

Vagisan Melkzuur Ovules

Bij vrouwen die vatbaar zijn voor herhaalde vaginale infecties kan gebruik van Melkzuur Ovules in veel gevallen helpen de zelfregulatie van de pHwaarden in de intieme zone te ondersteunen. Ze dragen bij aan het voorkomen van vaginale infecties dankzij de melkzuur verhoging van de zuurgraad in de vagina.

Een zure omgeving in een gezonde vagina zorgt voor natuurlijke bescherming tegen infecties. Een verzuring van het vaginale milieu met behulp van melkzuur ondersteunt de groei van 'goede' lactobacillen (melkzuurbacteriën). Deze in de vagina veel voorkomende bacillen vormen in wezen het vaginale milieu. Daarnaast remt een zure omgeving de vermenigvuldiging van 'ongewenste' bacteriën af. Melkzuur kan daarom ook worden gebruikt om vaginale infecties te helpen voorkomen.

Vagisan Melkzuur Ovules bevatten een complex van melkzuurnatriumlactaat. Ze zijn bedoeld om de natuurlijke zuurgraad (pH-waarde) in de vagina te beschermen of te herstellen. Deze waarde ligt normaal gesproken tussen de 3,8 en 4,4. Vagisan Melkzuur Ovules zorgen voor een doeltreffende verhoging van de zuurgraad. Deze dient gelijkwaardig te zijn aan de normale pH-waarde in de vagina. Basische lichaamsvloeistoffen zoals bloed of sperma kunnen de pH-waarde beïnvloeden. Met Vagisan Melkzuur Ovules help je de pH-waarde weer op het normale niveau te krijgen.

*Bron: sogc.org/guidelines/the-detection-and-management-of-vaginal-atrophy/
**Bron: sogc.org/guidelines/the-detection-and-management-of-vaginal-atrophy/

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.