Groene thee: gezondheidsvoordelen

Gezondheids- voordelen van groene thee

Drink je graag thee? Probeer dan voor groene thee te kiezen. Groene thee kan namelijke een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Benieuwd naar welke voordelen deze theesoort heeft? Je leest het hier.

De voordelen van elke dag een kopje groene thee

Om gezond te zijn is het natuurlijk belangrijk om met meer dingen rekening te houden. Alleen groene thee drinken is niet voldoende. Het drinken van groene thee in combinatie met een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk, net als voldoende beweging en voldoende nachtrust.

Elke dag een kopje groene thee drinken kan dus positieve effecten hebben op je gezondheid, zo kan het bijdragen aan:

  • Het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten: groene thee kan ervoor zorgen dat je bloed meer antioxidanten bevat. Deze hebben bijvoorbeeld een positief effect op je cholesterol: het kan zorgen dat het ‘slechte’ LDL-cholesterol minder schadelijk is.
  • Het stimuleren van de hersenfunctie: door cafeïne kan het een stimulerend effect op de hersenen hebben. Groene thee bevat een stuk minder cafeïne dan koffie. Het kan effect hebben op je humeur, reactievermogen en geheugen.
  • Een langer leven: het risico om te overlijden kan minder worden met het drinken van groene thee, omdat het de kans op een beroerte kan verkleinen.
  • Het beschermen tegen diabetes type 2: groene thee helpt bij het verminderen van pieken in je bloedsuikerspiegel. Als je lange tijd veel pieken hebt kun je diabetes type 2 krijgen.
  • Het doden van bacteriën en verbeteren van de gezondheid van je gebit: groene thee bevat stoffen die bacteriën doden en virussen onderdrukken. De kans op een infectie en verkoudheid is daardoor kleiner. Het onderdrukt bijvoorbeeld ook de bacterie die slecht is voor je gebit, waardoor je mond dus gezond blijft. Ook draagt groene thee bij aan het verminderen van een slechte adem.

Groene thee is geen wondermiddel

Dat groene thee positieve effecten op je gezondheid kan hebben, betekent niet dat het een wondermiddel is. Het kan voordelen bieden bij het krijgen en behouden van een gezond lichaam, maar daarvoor moet je ook een gezonde levensstijl hebben.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.