Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
smoothiebowl met bosbessen, amandelen en chiazaad

Chiazaad

Chiazaad zit vol met essentiële voedingsstoffen. Een superfood dus! Je kunt het heel eenvoudig verwerken in je voedingspatroon. Wil je weten wat de gezondheidsvoordelen zijn van chiazaad? Lees dan verder!

Artikel opslaan

Wat is chiazaad?

Chiazaad is het kleine, zwarte zaadje van de Mexicaanse chiaplant dat bekend staat als een superfood. Dat komt door de hoge gehaltes aan omega 3-vetzuren, calcium, ijzer, eiwittenvezels, vitamine B1, B2 en B3. Boordevol gezonde voedingsstoffen dus, die kleine zaadjes!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van chiazaad?

Chiazaad wordt niet voor niets een superfood genoemd! Als je chiazaad in je dagelijkse eetpatroon verwerkt, kan het de volgende voordelen hebben:

  • Het ondersteunt de opname van calcium, een mineraal dat bij diverse lichaamsprocessen betrokken is.
  • De eiwitten dragen bij aan spieropbouw bij het sporten.
  • Omega 3-vetzuren ondersteunen onder andere je hart, huid en haar.
  • Het vertraagt het omzetproces van koolhydraten naar glucose (suiker), waardoor je bloedsuikerspiegel meer in balans blijft en je minder suikerpieken ervaart.
  • De vezels geven je sneller een verzadigd gevoel en ondersteunen een goede stoelgang. Tip: als je de zaadjes eerst even laat weken in water, ontstaat er een geleiachtige structuur. Ook dat helpt voor een verzadigd gevoel.
example of the product packaging

Sunny Naturals Chia Zaad

  • Chiazaad is een superfood.
  • Bevat hoge gehaltes aan omega 3-vetzuren, calcium, ijzer, eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en B3.
  • Weinig smaak dus gemakkelijk in je dagelijkse voedingspatroon verwerken.
Prijs
€ 2.99

Hoe gebruik je chiazaad?

Omdat chiazaad relatief weinig smaak heeft, kun je het gemakkelijk in je dagelijkse voedingspatroon verwerken. Denk eens aan een salade of een smoothie met chiazaad. Je kunt het ook over yoghurt, brood of soep heen strooien. Gebruik niet meer dan één à twee eetlepels per dag.

Mogelijke nadelen van chiazaad

Omdat chiazaad een bloedverdunnende werking heeft, kun je het beter vermijden als je een lage bloeddruk hebt of bloeddrukverlagende of vochtafdrijvende medicatie gebruikt. Je kunt ook last krijgen van een opgeblazen gevoel, een allergische reactie, winderigheid of diarree. Als je daar last van hebt, is het beter om te stoppen met chiazaad.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.