Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Balans

balans

Balans

Als je in balans bent, kun je goed omgaan met emoties. De basis voor balans is een goede nachtrust. Lees hier al onze tips om meer in balans te komen.

Onze tips altijd bij de hand? Download onze voel-je-goed-wijzer.

Download wijzer

Tips voor meer balans

  1. Goede nachtrust begint met regelmaat. Geen opwekkende dranken, niet snoozen en schermen op tijd uit. Haal het beste uit je nachtrust met deze tips!
  2. Houd stress buiten de deur, gun jezelf voldoende tijd voor ontspanning (wandelen, yoga, meditatie en een lekker bad). Ontdek hoe je stressloos kan ontspannen.
  3. Lichamelijk contact heeft iedereen nodig, het geeft je een gevoel van geborgenheid.
  4. Even niet lekker in je vel zitten is normaal; bewegen en jezelf uiten helpen je positief te blijven.
Alles over balans

Artikel opslaan

slaaptest

Opladen doe je 's nachts

Als je slaapt laadt de emotionele motor op, verwerkt het brein je ervaringen en verricht het lichaam herstelwerkzaamheden. Goede nachtrust begint met regelmaat: elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed, ’s morgens op dezelfde tijd op.

Zijn jouw slaapgewoontes aan verbetering toe? Kom er nu achter met onze slaaptest.


Ontspanning

Houdt stress positief

Enige druk op de ketel kan best prettig zijn. Zo lang (werk) druk je geen nare gevoelens of lichamelijke klachten geeft, kan stress dus zelfs ‘positief’ worden ervaren. Stress is nooit positief als het je nachtrust verstoort, je uit balans brengt en je zelfs lichamelijke klachten geeft, zoals hoofd-, nek- en rugpijn. Positief of niet, het is belangrijk om stressvolle tijden af te wisselen met momenten waarop je ontspant. Yoga en meditatie zijn goede manieren om te ontspannen. Maar ook een fijne wandeling of een lekker warm bad maken je in no-time relaxed.

Positiviteit

Geef je gevoelens de ruimte. We zijn allemaal weleens verdrietig of somber. Daar kun je een goede reden voor hebben. Het is normaal dat je soms even niet lekker in je vel zit. Als je de tijd neemt om je emoties een plek te geven, vind je daarin vaak meer balans. Soms verdwijnen sombere of verdrietige gedachten niet vanzelf of heb je er last van terwijl alles in je leven in feite op rolletjes loopt. Dan kan het nodig zijn via je huisarts hulp in te roepen.

Alternative text missing

Bekijk ook

Lees meer

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.