Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Zonnewijzer

Het is dezelfde zon

We zijn meer buiten en de zon laat zich ook weer vaker zien. Het is daarom belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Gelukkig smeren we ons op een stranddag al goed in, maar uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders alleen smeert op de warmste uren van de dag. Ook buiten de bekende piekmomenten – tussen 12 en 15 uur – schijnt dezelfde zon. Smeer jij je al voldoende in?

Shop zonnebrand & aftersun

Onderzoeksresultaten

Wij hebben door onderzoeksbureau Verian een onderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen in het smeergedrag van Nederlands. Benieuwd naar het smeergedrag? Zie hieronder de resultaten!


Drs Leenarts
Drs Leenarts

Smeertips

zonnewijzer

Smeer dik genoeg

Een zonnebrandcrème moet heel prettig in gebruik zijn. Waarom? Heel simpel: dan smeer je tenminste vaak genoeg. Het grootste probleem bij zonbescherming is dat mensen te zuinig smeren. Te dun dus. Om de aangegeven factor van het product te halen, moet je twee milligram per vierkante centimeter huid smeren. Dit komt neer op een halve theelepel voor het gezicht en een eetlepel per arm, been of rug. Mijn advies? Smeer zo dik als een laag pindakaas op een boterham. Herhaal dit elke twee à drie uur.

Stel je babybox samen

Belangrijke smeer-regels

• Gebruik een factor 30 met UV-A filter of hoger
• Smeer een half uur voordat je in de zon gaat
• Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur de schaduw op
• Bedek de hoofdhuid met een hoedje of een pet en gebruik UV-zwempakjes.
• Vergeet de volgende plekjes niet: puntje van je neus, op en achter de oren, voeten en het randje onder de zwembroek of het badpak

Stel je babybox samen

Vergeet deze plekken niet!

Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het insmeren met zonnebrandcrème. Om ervoor te zorgen dat je deze plekken nóóit meer vergeet kun je ze onthouden met het ezelsbruggetje SLORP:
1. Scheiding in het haar
2. Lippen
3. Oren
4. Randjes van het zwempak
5. Puntje van de neus

Drs Leenarts legt uit

Hoe werken de filters in zonnebrand?

Dermatoloog Marjolein Leenarts legt je in deze video uit welke soorten filters in zonnebrand kunnen zitten en hoe deze werken!


Onthoud goed...

“Te vaak insmeren bestaat niet! De zon maakt geen onderscheid tussen liggen, sporten, wandelen of tuinieren. Smeer er dus altijd op los!”

Shop Drs Leenarts zonbescherming
Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.