Vertraging op bezorgen van bestellingen.Lees meer

gebruinde huid

Zelfbruiner

Wil jij ook graag een mooie, gebruinde huid? Dat kan natuurlijk door goed beschermd te genieten van het zonnetje. Maar misschien vermijd je het liefst de schadelijke straling van de zon en vind je de zonnebank geen verstandige keuze. Dan kun je zelfbruiner gebruiken voor een snelle en egale teint of op z'n Engels: tan. Maar word je hier niet oranje van? En moet je jezelf dan ook nog insmeren met zonnebrand als je in de zon gaat? Wij vertellen je alles wat je moet weten over zelfbruiner.

Hoe werkt zelfbruiner?

Een hoogwaardige zelfbruiner bevat het ingrediënt DHA (dihydroxyacetone). DHA reageert met de eiwitten in de bovenste laag van de huid, die bestaat uit dode huidcellen. Het resultaat van deze reactie is een bruine kleur. De concentratie DHA bepaalt hoe donker je kleur wordt en hoe natuurlijk de kleur oogt. Een product met een hoge concentratie DHA kost iets meer, maar geeft een mooier resultaat. Voor een perfecte tan zorg je voor een schone, droge huid: vrij van dode huidcellen. Breng zelfbruiner altijd aan met een applicatiehandschoen. Check hoeveel tijd het product nodig heeft om in te trekken en ontspan. Afspoelen met water en voilà: je hebt een tan!

Bekijk hier ons gehele assortiment aan zelfbruiner >

Is zelfbruiner schadelijk?

Nee, er is geen enkel bewijs dat zelfbruiner schadelijk zou zijn. Sterker nog: het gebruik van zelfbruiner is veiliger dan bakken in het zonnetje of onder de zonnebank gaan. Dit vergroot namelijk de kans op huidkanker. 

Hoe moet je zelfbruiner aanbrengen?

Zelfbruiner aanbrengen is hartstikke simpel. Zo pak je het aan:

  1. Stap 1: reinig, scrub en zorg dat je huid vrij is van vochtinbrengende producten om een gelijkmatige, streepvrije teint te creëren. Het is belangrijk dat de huid schoon, koel en droog is als je zelfbruiner gebruikt. Je kunt de huid die echt nog droog blijft, zoals knieën en ellebogen, wel licht hydrateren met bodylotion. Zo voorkom je dat de zelfbruiner op die plaatsen ophoopt en daar extra ontwikkelt. Let op: scheer de huid niet vlak voor je zelfbruiner gaat aanbrengen. Doe dit het liefst een dag van te voren.
  2. Stap 2: breng de zelfbruiner aan op een applicatiehandschoen. Maak lange, strijkende bewegingen over je armen, benen en lichaam. Begin altijd met je benen. Gebruik het restant voor je gezicht, ellebogen en knieën.
  3. Stap 3: geef het product de tijd om in te trekken. Dit kan variëren van 1 tot 8 uur, afhankelijk van het product dat je kiest en je persoonlijke voorkeur voor de diepte van de tan.
  4. Stap 4: spoel de zelfbruiner af met warm water. Gebruik geen zeep en dep de huid zachtjes droog. Tip: breng de zelfbruiner aan voordat je gaat slapen, zodat het genoeg tijd heeft om in te trekken. Trek hierbij wel donkere, loszittende kleding aan, want zelfbruiner kan afgeven.

Shop onze favoriete zelfbruiners

lotion
€ 6,29
Promotie: Promotie voorwaarden: 1+1 op diverse producten
lotion
€ 20,99
mousse
€ 24,99
Promotie: Promotie voorwaarden: 1+1 op diverse producten
lotion
€ 16,79
milk
€ 16,99
mousse
€ 20,99
€ 8,99
mousse
€ 20,99
€ 26,49
olie
€ 21,99
Promotie: Promotie voorwaarden: 1+1 op diverse producten
150 ml, mousse
€ 32,49
Promotie: Promotie voorwaarden: 1+1 op diverse producten
200 ml,
€ 21,99
Promotie: Promotie voorwaarden: 1+1 op diverse producten
gel
€ 25,99

Hoe lang blijft zelfbruiner zitten?

De kleur blijft vijf tot zeven dagen zichtbaar. De duur is afhankelijk van het product dat je kiest en de verzorging die je gebruikt. Hydrateer je je huid goed, dan heb je langer plezier van je tan. Gebruik voor het beste effect dagelijks een bodylotion met zelfbruinende ingrediënten. Scrubben, scheren en waxen verkorten de duur van je tan.

Ben ik beschermd tegen de zon met een zelfbruiner?

Nee, de bruine huid als effect van een zelfbruiner beschermt je niet tegen de straling van de zon. Breng een zelfbruiner niet tegelijk aan met een zonnebrandcrème. Smeer ook geen bodylotion over het product heen terwijl het intrekt. Nadat je de zelfbruiner hebt laten intrekken en afgespoeld, kun je op de droge huid een product met SPF gebruiken.

Word je oranje van zelfbruiner?

De tijd dat je oranje wordt van een zelfbruiner is voorbij. Tenminste: als je kiest voor een zelfbruiner van goede kwaliteit. Kies een product met salonkwaliteit en met het ingrediënt DHA. Producten met een premium groen/blauwe grondkleur geven een mooie, natuurlijke kleur, die zeker niet oranje is.

Hoe moet je zelfbruiner verwijderen?

Ben je niet tevreden over het eindresultaat? Geen paniek. Zoals gezegd blijft het effect van zelfbruiner maar zo'n vijf tot zeven dagen zichtbaar. Kun je niet zo lang wachten? Scrubben helpt bij het sneller laten vervagen van de kleur. 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. 

 

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.