ellaOne®

ellaOne®

ellaOne® is een morning-afterpil of noodanticonceptie. Deze is geschikt voor uitzonderlijk gebruik na onbeschermde seks of het falen van je voorbehoedsmiddel. ellaOne® is de meest verkochte morning-afterpil en is effectief als het erop aankomt.** Meest verkochte op basis van verkopen in Europa Nielsen MAT april 2020.

** ellaOne® werkt zelfs 2 dagen voor de ovulatie. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.

Shop

ellaOne® is effectief wanneer het erop aankomt.

ellaOne® is een orale noodanticonceptiepil. Als je je zorgen maakt over een ongeplande zwangerschap omdat je onbeschermde seks hebt gehad of omdat er iets is fout gelopen met je gewone anticonceptie, hoef je nog niet te panikeren. Je bent niet de enige die dat overkomt. Tal van andere vrouwen hebben al in dezelfde situatie gezeten en hebben noodanticonceptie gebruikt om een ongeplande zwangerschap te voorkomen.

Er zijn meerdere noodanticonceptiemiddelen waaruit je kan kiezen: je kan een morning-afterpil nemen, zoals ellaOne®, of je kan een spiraaltje laten inbrengen. Het is normaal dat je je zorgen maakt over een mogelijke ongeplande zwangerschap als je onbeschermde seks hebt gehad of als er een probleem was met je gewone anticonceptie. En in die situatie kan het zijn dat je noodanticonceptie nodig hebt. Weet dat zelfs als je menstruatie regelmatig is en je zeker bent dat je eisprong er nog lang niet aankomt of al heeft plaatsgevonden, je de lengte en eigenschappen van een menstruatiecyclus nooit volledig kunt voorspellen en er dus geen enkel moment is waarop je geen risico loopt.

Met ellaOne® minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen** Bij inname binnen zowel 24 uur, 48 uur en 72 uur. ellaOne® helpt een zwangerschap voorkomen. Het breekt geen zwangerschap af. - ellaOne® ligt in het schap bij Etos. Dus kopen zonder er naar te hoeven vragen! Een ellaOne® pil van 30 mg bevat ulipristalacetaat en is te gebruiken als noodanticonceptie binnen 120 uur (5 dagen) na onbeschermde geslachtsgemeenschap of bij het falen van anticonceptie. Lees altijd aandachtig de instructies op de bijsluiter.


Hoe werkt de ellaOne®-morning-afterpil?

Als je onbeschermde seks hebt gehad, zwemmen de zaadcellen naar de eileiders waar ze wachten tot er een eicel wordt vrijgegeven. Aangezien zaadcellen maximaal vijf dagen kunnen overleven, houdt ellaOne® de eisprong tegen of stelt het die uit tot alle zaadcellen dood zijn. Het is cruciaal dat je ellaOne® zo snel mogelijk na de onbeschermde seks inneemt omdat het dan maximaal doeltreffend is. Weet dat het geen abortus opwekt en dus niet doeltreffend is als je al zwanger bent. Het is niet aan te raden om een morning-afterpil in te nemen als je al zwanger bent.


* Meest verkochte op basis van verkopen in Europa Nielsen MAT april 2020.
** ellaOne® werkt zelfs 2 dagen voor de ovulatie. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.

Artikel opslaan

Hoe weet ik of ellaOne® doeltreffend was?

Om zeker te weten of ellaOne® doeltreffend was, moet je wachten tot je volgende menstruatie begint. De meeste vrouwen zullen hun menstruatie op de gebruikelijke dag krijgen, maar de morning-afterpil kan je cyclus verstoren zodat je vroeger of later begint te menstrueren. Dat is normaal en geen reden om je zorgen te maken. Als je meer dan 7 dagen over tijd bent, als je menstruatie abnormaal van aard is, of als je symptomen hebt die op zwangerschap wijzen, doe je best een zwangerschapstest. Weet dat zoals bij elk geneesmiddel de mogelijke bijwerkingen verschillen van persoon tot persoon. Sommige vrouwen melden bijwerkingen die lijken op de vroege tekenen van een zwangerschap, zoals misselijkheid, buikpijn, pijnlijke borsten enz. We begrijpen het als je ongeduldig bent, maar wacht tot 7 dagen na de dag waarop je normaal je menstruatie had moeten krijgen vooraleer je een zwangerschapstest doet. Als je die eerder doet, kunnen de resultaten onbetrouwbaar zijn.

De bijwerkingen van ellaOne® waarvan je je bewust moet zijn zijn hierboven vermeld. Wanneer moet ik de morning-afterpil gebruiken? Kort samengevat is de morning-afterpil een orale noodanticonceptie die een ongeplande zwangerschap kan helpen voorkomen. Ze is bedoeld voor wanneer je onbeschermde seks hebt gehad, wanneer er iets fout is gegaan met je anticonceptie of wanneer je bent vergeten om je gewone anticonceptie in te nemen. Als je je in een van die situaties bevindt, kan ellaOne® je helpen.


De gezondheidsinformatie op deze pagina is alleen bestemd als voorlichting en is niet bedoeld ter vervanging van gesprekken met professionele zorgverleners. Beslissingen met betrekking tot patiëntenzorg moeten altijd worden gemaakt samen met een professionele zorgverlener, die onder andere kijkt naar de individuele eigenschappen en omstandigheden van de patiënt. Een ellaOne® pil van 30 mg bevat ulipristalacetaat en is te gebruiken als noodanticonceptie binnen 120 uur (5 dagen) na onbeschermde geslachtsgemeenschap of bij het falen van anticonceptie.Lees altijd aandachtig de instructies op de bijsluiter.

Met ellaOne® heb je minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen omdat ellaOne® meer dagen werkt en zelfs werkt net voor de ovulatie.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.