Vertraging op bezorgen van bestellingen.Lees meer

pollenradar

Pollenradar

Last van hooikoorts? Check dan onze pollenradar voor de meest actuele pollenverwachting voordat je op pad gaat. Zo weet je waar en wanneer de meeste pollen in de lucht hangen. Bekijk hieronder onze pollenradar!

Actuele pollenverwachting

De pollenradar wordt dagelijks gecheckt en geüpdatet.

Bron: www.pollennieuws.nl

Wat is een pollenradar?

Een pollenradar (of hooikoorts radar) vertelt je hoeveel pollen er op dit moment in de lucht hangen. Onze pollenradar wordt dagelijks gecheckt en geüpdatet. De hooikoorts radar is dus altijd actueel. Heb je last van hooikoorts en ga je erop uit? Check dan onze pollenradar voordat je op pad gaat en weet waar én wanneer de stuifmeelconcentratie het hoogst is.

Wanneer is het hooikoortsseizoen?

Het hooikoortsseizoen begint gewoonlijk in februari en eindigt in september. In februari staan de eerste bomen in bloei (elzen en hazelaars) en in september staan grassen nog flink in bloei. Het hooikoortsseizoen piekt in mei en juni. Een zachte winter kan ervoor zorgen dat het hooikoortsseizoen eerder begint.

Hooikoortsklachten en weersverwachting

Hoe erg de hooikoortsklachten zijn, hangt voor een groot deel af van het weer. Hierbij spelen de volgende factoren een rol:

  • Temperatuur. Op warme, zonnige en droge dagen produceren bomen, grassen en planten veel stuifmeel. Bovendien bepaalt de temperatuur voor een deel hoe lang het hooikoortsseizoen duurt. Zo kan een zachte winter ervoor zorgen dat het hooikoortsseizoen eerder (bijvoorbeeld al in januari) begint.
  • Wind. Wind zorgt ervoor dat pollen zich door de lucht verspreiden. De windrichting speelt een belangrijke rol bij hoeveel pollen er in de lucht hangen. Een oostenwind die een lange weg over land heeft afgelegd, brengt meer pollen met zich mee dan een zeewind. Tip: zoek 's zomers wat vaker de kust op! 
  • Regen. Een regenbui spoelt de lucht letterlijk schoon. Mensen met hooikoorts kunnen dus het beste na een regenbui even een frisse neus gaan halen.

Bekijk ook ons assortiment aan hooikoorts tabletten, hooikoorts neusspray en hooikoorts oogdruppels

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

 

Bekijk winkelmandje