Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vrouw met blote benen in de lucht tegen een blauwe muur

Beste ontharings- crème

Warme zonnestralen, lange zomerdagen, blote benen en... ongewenste haartjes! Wil je snel en pijnloos voor een langere periode van ongewenste haartjes af, dan is ontharingscrème een aantrekkelijke optie. Benieuwd welke ontharingscrème je het beste kunt gebruiken voor je benen, gezicht en lichaam? En wil je weten hoe je ontharingscrème precies gebruikt? Lees dan verder.

Shop ontharingscrème en meer

Artikel opslaan

Wat is ontharingscrème?

Ontharingscrème is een gel, mousse of crème die je op plekken smeert waar je ongewenste haartjes wilt verwijderen. Na het aanbrengen van de ontharingscrème laten de haartjes na een aantal minuten los. Zo hoef je je dus niet meer te waxen, epileren of scheren! Door de ontharingscrème wordt de structuur van je haartjes aangetast, waardoor deze verzwakken en afbreken op het moment dat de crème wordt weggeveegd. De meeste ontharingscrèmes verwijderen haartjes tot net onder het huidoppervlak.

Welke ontharingscrème kun je het beste gebruiken?

Er bestaan veel verschillende soorten ontharingscrème. Zo zijn er ontharingscrèmes speciaal voor het gezicht, het lichaam of je benen. Er zijn ook speciale ontharingscrèmes die geschikt zijn voor je gezicht. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een ontharingscrème voor de gevoelige huid.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste ontharingscrème? Hieronder vergelijken we drie soorten ontharingscrème voor ieder lichaamsdeel, zodat jij meteen weet welke crème je het beste kunt kopen.

 

3 ontharingscrèmes voor elk lichaamsdeel

Ontharingscrème voor je gezicht

✓ Geschikt voor de gevoelige huid ✓ Voedende en verzachtende eigenschappen ✓ Zonder conserveermiddelen

Lees meer
1+1gratis Promotie: Promotie voorwaarden: Chilly alle varianten, combineer en profiteer! Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 6.99
crème
Spaar 2 Air Miles

Ontharingscrème voor je intieme zone

✓ Geschikt voor de gevoelige huid ✓ Voor een langdurig glad en zijdezacht gevoel ✓ Verrijkt met milde bestanddelen

Lees meer
Bijna uitverkocht
2 voor 5.00 Promotie: Promotie voorwaarden: Etos scheren en ontharen alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. 5- en 6-blads scheermesjes, Sensitive scheergel, apparaten, voordeelpakken en mini's.
€ 4.99
Spaar 1 Air Mile

Ontharingscrème voor je benen

✓ Geschikt voor mannen en vrouwen ✓ Zachte huid in 3 stappen ✓ Ook geschikt voor je lichaam

Lees meer
€ 8.69
crème
Spaar 3 Air Miles

Ontharingscrème gezicht

De meeste ontharingscrèmes zijn bedoeld voor op je lichaam. Gebruik deze crèmes niet op je gezicht: de huid op je gezicht is namelijk vaak dunner en gevoeliger dan de huid op je lichaam. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook ontharingscrèmes speciaal voor je gezicht te koop. Deze kun je veilig gebruiken. Raakt de huid in jouw gezicht snel geïrriteerd? Kies dan voor een ontharingscrème voor je gezicht, speciaal voor de gevoelige huid.

Ontharingscrème bikinilijn

Wil jij je bikinilijn snel en pijnloos ontharen? De meeste ontharingscrèmes zijn ook geschikt voor de bikinilijn. Aangezien het om een intieme zone gaat, raden we je aan om de bijsluiter altijd even te controleren. Het fijne aan je bikinilijn ontharen met behulp van ontharingscrème is dat je haartjes voor langere tijd wegblijven. Daarnaast heb je met ontharingscrème minder snel last van stoppeltjes, dan wanneer je je bikinilijn scheert. Onthaar je bikinilijn daarom mild en effectief met ontharingscrème.

Ontharingscrème benen

Word jij gek van stoppeltjes die zo snel terugkomen wanneer jij je benen scheert? Kies dan voor een ontharingscrème voor je benen. De huid van je benen blijft tot ongeveer een week lang glad wanneer je ontharingscrème gebruikt. Daarnaast is het aanbrengen van de crème op je benen hartstikke eenvoudig en pijnloos. En nog een voordeel: die onhandige poses in de douche tijdens het scheren van je benen zijn verleden tijd met het gebruik van ontharingscrème!

Shop hier je ontharingscrème

Hoe moet je ontharingscrème gebruiken?

Stap 1: maak je huid droog

De meeste ontharingscrèmes breng je aan op een droge, ongewassen huid. Sommige ontharingscrèmes gebruik je op een natte huid. Omdat de werkwijze per ontharingscrème merk kan verschillen, raden we je aan de bijsluiter goed door te lezen. Zo weet je zeker dat je de crème goed gebruikt.

Stap 2: smeer je huid in met de ontharingscrème

Smeer de crème op plekken waar je de ongewenste haartjes wilt verwijderen. Je kunt het beste tegen de haargroeirichting insmeren. Zo vallen de haartjes na het inwerken van de ontharingscrème perfect uit je huid. Let op: breng geen ontharingscrème aan op gevoelige plekken, zoals littekens, moedervlekken, puistjes of je vagina. Ook bij een verbrande huid door de zon raden we je af om ontharingscrème te gebruiken. Na verbranding is je huid namelijk extra gevoelig, waardoor er gemakkelijk irritaties kunnen ontstaan.

Stap 3: breng de ontharingscrème gelijkmatig aan

Zorg dat je de ontharingscrème gelijkmatig verdeelt over je huid. Voor het beste resultaat zorg je dat alle haartjes goed bedekt zijn met de crème. Sommige ontharingscrèmes leveren een sponsje of spatel om de crème gelijkmatig mee te verdelen, maar je kunt het product ook gemakkelijk uitsmeren met je handen.

Stap 4: laat de ontharingscrème inwerken

Nadat je de ontharingscrème hebt aangebracht, laat je deze inwerken. Hoe lang je de crème moet laat zitten, verschilt per product. De meeste crèmes moeten tussen de 3 en 10 minuten inwerken. Twijfel je over de inwerkingstijd? In de bijsluiter staat altijd aangegeven hoe lang je de crème moet laten intrekken. Houd deze tijd aan. Let op: laat de crème nooit langer zitten dan in de bijsluiter staat aangegeven, want hierdoor kan je huid verbranden.

Stap 5: verwijder de ontharingscrème

Wanneer de ontharingscrème is ingewerkt, kun je de crème verwijderen. Sommige crèmes spoel je af onder de douche, andere verwijder je met een spatel. Beweeg tegen de haargroeirichting in, wanneer je de ontharingscrème verwijdert. Spoel je huid daarna zonder zeep schoon met koud water. Jeukt je huid of is het een beetje rood? Geen zorgen: dit is hartstikke normaal. Gebruik na het ontharen altijd een hydraterende bodycrème of bodylotion, zodat je huid niet uitdroogt en langer zacht aanvoelt. Blijft de jeuk aanhouden? Smeer dan wat aloë vera gel op de jeukerige of rode plek om de boel te verkoelen.

Hoe lang blijven haartjes weg na gebruik van ontharingscrème?

Gemiddeld gezien blijven haartjes na gebruik van ontharingscrème vier tot zeven dagen weg. Hoe lang de haartjes exact wegblijven, verschilt per huid- en haartype. Kijk goed naar de verschillen tussen de merken om uit te vinden welke ontharingscrème het beste voor jou werkt.

Is ontharingscrème schadelijk?

Ontharingscrèmes kunnen in principe veilig gebruikt worden, zolang je de crème volgens de bijsluiter gebruikt. Let hierbij op dat je de crème zorgvuldig aanbrengt, nooit te lang laat inwerken en op de juiste manier verwijdert. Sommige mensen kunnen overgevoelig reageren op ontharingscrème. Tip: smeer de crème eerst op een klein stukje van je huid, om te testen hoe je op het product reageert. Wanneer de volgende dag geen irritatie optreedt, kun je de ontharingscrème veilig gebruiken.

Let op: ontharingscrème is niet geschikt voor dagelijks gebruik. We raden aan om drie tot vier dagen te wachten tot de volgende ontharingsbeurt.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.