meisje springt op de rug van een jongen

Seksspeeltjes

Tegenwoordig zijn seksspeeltjes een stuk "vrouwelijker" dan een aantal jaar geleden. Ze maken deel uit van een nieuwe generatie speeltjes voor volwassenen. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends op dit gebied? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

Trend 1: gezonde materialen

De materialen die tegenwoordig gebruikt worden (siliconen, kunstrubber en ABS plastic) zijn ongevaarlijk voor je gezondheid. Er is gebleken dat veel "jelly" speeltjes weekmakers bevatten. Dit zijn chemische stoffen die bij oraal, vaginaal en anaal gebruik in je lichaam terecht kunnen komen. Deze stoffen kunnen zelfs schadelijk zijn voor je vruchtbaarheid. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Deze speeltjes zijn nog steeds te koop, maar winkels die kwaliteit verkopen hebben ze uit de collectie verwijderd. Ook het materiaal PVC zie je steeds minder vaak. Dit is maar goed ook, want PVC neemt bacteriën, schimmels en virussen op die moeilijk te verwijderen zijn.

Trend 2: de nadruk ligt op stijlvol

Veel producten zijn qua vorm nauwelijks te herkennen als vibrator. Je kunt vrijwel iedere vorm bedenken. Zo zijn er vibrators die de vorm van een dolfijn of computermuis hebben. Ze zijn gemaakt van mooie materialen en zijn vaak bedoeld voor uitwendig gebruik. Ook over de rest van de vormgeving is nagedacht: veel vibrators worden opgestuurd in een fijn opbergdoosje of een satijnen zakje. Vaak ligt de nadruk bij hedendaagse speeltjes meer op het bezig zijn met genot in plaats van platte seks.

Trend 3: het nuttige wordt gecombineerd met het aangename

Behalve dat seksspeeltjes het plezier verhogen, zijn ze ook vaker praktisch. Zo heb je de zogeheten kegels: in de Verenigde Staten is het een hype. In Nederland begint de term ook steeds vaker op te duiken. Het idee is dat je door middel van kegel-therapie de spieren rondom je vagina traint. Zo krijg je meer controle over je orgasme.

De belangrijkste spier van je bekkenbodem is de PC-spier. Deze zorgt voor de controle over het plassen, maar ook voor het openen en sluiten van de baarmoeder, het zaadkanaal, de vagina en de anus. Deze spieren kun je sterker maken door een zwaar, metalen gewicht in te brengen die is afgewerkt met een zacht laagje kunststof. Die is niet alleen bedoeld voor het seksuele genot, maar volgens de bedenkers is het ook een manier om incontinentieklachten buiten de deur te houden. Best het proberen waard dus!

Trend 4: de factor humor

Seks en humor gaan veel mensen hand in hand. Vandaar dat je steeds meer speeltjes ziet met een knipoog. Zo zijn er vibrerende speelgoedeendjes voor in bad. Ook gesignaleerd: een vibrerend visje, een hitsige pinguïn en de celebrator: een opzetstuk voor je elektrische tandenborstel. Een multifunctioneel apparaat dus. Ook zie je steeds meer speeltjes met afstandsbediening. Breng bijvoorbeeld zelf een speeltje in en je partner bedient de afstandsbediening.

Misschien gaan deze speeltjes voor jou een stapje te ver, maar als je nieuwsgierig bent, kun je ze natuurlijk altijd uittesten!

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.