oranje volkswagenbusje naast het strand

Zomerse sekstips

Onder invloed van de zon kan je libido helemaal opfleuren. Het uv-licht van de zon zorgt ervoor dat je extra vitamine D aanmaakt. Dit speelt onder andere een rol bij de productie van hormonen die je een goed gevoel geven. Je voelt je energieker, aantrekkelijker en ontspannen. En de zomer is uiteraard de tijd van weinig verhullende kleding. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat je vaker en meer zin hebt in seksuele activiteiten. Met name in de frisse buitenlucht die je fris en fit laat voelen. Laten wij nu net wat zomerse sekstips voor je op een rijtje hebben gezet:

Plek 1: in de zee

In het water speelt de zwaartekracht geen rol. Je voelt je lichter en vrijer. Nog een voordeel van water is dat je je schoon en fris voelt. Dit, samen met de deining van de golven en de geur van het zeewater, maakt de zee een spannende en fijne plek voor een vrijpartij.

Tips:

  • Een condoom omdoen in het water is een moeilijke onderneming. Daarom is de zee niet de perfecte plek voor anonieme seks (tenzij je het natuurlijk ‘s nachts doet). Als je niet zeker weet of de andere persoon een soa heeft, is het verstandig om aan de kant te blijven en veilig seks te hebben met een condoom.
  • Deze is speciaal voor de vrouwen: pas op met je bikinibroekje. Voor je het weet ben je die kwijt in de golven.
  • Pas op voor kwallen en heb geen seks op een plek met gevaarlijke stromingen.

Plek 2: in het bos

Tijdens een boswandeling met je partner krijg je het gevoel dat je in the middle of nowhere bent. In geen velden of wegen zijn mensen te bekennen, alleen jij, je partner, het zonlicht dat door de bomen schijnt en fluitende vogels. Dit vergroot misschien wel je verbondenheid met de natuur en wat is er natuurlijker en meer vrij dan seks in de buitenlucht? We hebben wel nog een paar tips voor je.

Tips:

  • Het risico om betrapt te worden maakt de seks extra spannend. Maar het is natuurlijk niet fijn om door de boswachter op het matje geroepen te worden. Kijk dus even goed of er iemand om je heen is.
  • Er liggen behoorlijk wat vervelende insecten op de loer. Het is daarom aan te raden om een kleedje mee te nemen. Voordat je het weet lig je in een mierenhoop.
  • Check jezelf na een ‘boswandeling’ ook goed op tekenbeten.

Plek 3: In de tent

Samen knus in een tentje overnachten, kan de romantiek al doen opleven. Als je op de camping staat, zijn jullie niet de enige die daar verblijven. Probeer jullie geluiden dan enigszins te dempen, wel zo fijn voor jullie buren. Staat jullie tent in de middle of nowhere? Dan hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

Tips:

Gelukkig kunnen er in een tent kunnen niet zo veel gevaarlijke dingen gebeuren, maar let wel op het volgende: als er kinderen in het spel zijn, besef dan dat ze meer door hebben dan je soms zou denken. Extra stil doen, is in zo'n situatie aan te raden. 

Plek 4: in de bus, trein of auto

Een lange reis kan behoorlijk saai zijn. Maar stiekem aan elkaars lichaam zitten kan de reis een stuk spannender maken. Houd hierbij wel de volgende tips in jullie achterhoofd.

Tips:

  • Tijdens het autorijden je partner verwennen kan erg leuk en opwindend zijn. Maar ook gevaarlijk. Bijna 80% van de ongelukken in het verkeer worden veroorzaakt door onoplettendheid. Houd daar dus rekening mee.
  • Zet de auto even aan de kant.
  • In de bus en trein is het zaak om jullie seksuele contact ook echt verborgen te houden voor jullie medepassagiers. Hoe leuk het ook voor jullie is, de andere passagiers denken er misschien anders over.
  • Let er ook op of er geen kinderen bij jullie in de buurt zitten.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.