vrouw met creme in handen

Glycerine

Glycerine is naast hyaluronzuur momenteel één van de meest gewilde huidverzorgingsproducten. Welke voordelen brengt glycerine met zich mee voor je huid? En in welke huidverzorgingsproducten kun je Glycerine vinden? Wij vertellen het je in dit artikel! Lees verder!

Shop hier gezichtsverzorging met glycerine

 

Wat is glycerine?

Glycerine is een zeer geliefd en krachtig ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten en heeft zelfs de naam ‘bron van de jeugd’ gekregen. Maar wat is glycerine precies en wat doet het voor je huid? Glycerine is een wateraantrekkende stof, ook wel humectant genoemd, wat elke huidcel optimaal hydrateert. Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren om vroegtijdige huidveroudering, huidirritaties en een trekkerige huid te voorkomen. Als de huid gehydrateerd is, is het resultaat er ook naar: Hello volle, stevige, stralende huid! En bye bye rimpels en fijne lijntjes! Glycerine is een kleur- en geurloze vloeistof en afkomstig van planten. Dit is de reden dat je regelmatig glycerine tegenkomt in onze moisturizers, dagcremes, gezichtsmaskers, gezichtsserums en in cleansers.

Wat doet glycerine voor je huid?

Glycerine kun je vergelijken met een spons. Het trekt als het ware vocht naar zicht toe en brengt het naar de oppervlakte. Hiernaast zorgt glycerine ervoor dat het aangetrokken vocht als het ware in je huid wordt opgesloten, waardoor het vocht niet zo makkelijk meer verdampt. Met glycerine ben je in de koude wintermaanden dus goed gewapend tegen een droge huid, veroorzaakt door de koude wind en de hitte van de verwarmingen in huis en op kantoor.

Is glycerine geschikt voor ieder huidtype?

Dankzij het hydraterende vermogen van glycerine, is dit ingrediënt zeer geschikt voor de droge huid. Maar eigenlijk heeft ieder huidtype baat bij glycerine. Want door het aantrekken van vocht en het vasthouden van vocht in de huid, blijft je huid gedurende de hele dag gehydrateerd. Ook zorgt glycerine ervoor dat verschillende processen in je huid goed blijven verlopen zoals celdeling en herstel van de huid. Dus ook een vette huid en een rijpe huid hebben baat bij hydraterende ingrediënten zoals glycerine.

Waarom zit er glycerine in zeep?

Vroeger werd glycerine uit dierlijk vet en talg gehaald om zeep van te maken. Tegenwoordig wordt glycerine gewonnen uit planten. Zeep heeft een vet oplossende werking op de huid waardoor je huid sneller uitdroogt. Dit is de reden dat er glycerine aan zeep wordt toegevoegd. De huid wordt door glycerine tijdens het reinigen met zeep beschermd tegen vetoplossers, zoals sulfaten, en blijft hierdoor gehydrateerd.

Is glycerine schadelijk voor de huid?

Nee. Glycerine is niet schadelijk voor de huid en is volkomen veilig om te smeren. Dit geldt ook wanneer je zwanger bent of een zeer gevoelige huid huid hebt. Dit is ook de reden dat glycerine als veilig wordt beschouwd en in veel huidverzorgingsproducten is verwerkt. Daarbij is glycerine afkomstig van natuurlijke oorsprong. Glycerine wordt gewonnen uit verschillende oliën zoals raapzaadolie en palmolie. 

Koop onze producten met glycerine:

€ 12.85
creme
Promotie: Promotie voorwaarden: Neutrogena gezichtsverzorging alle varianten, combineren mogelijk. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 9.99
creme
Promotie: Promotie voorwaarden: Olay gezichtsverzorging en -reiniging alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. Beauty Fluid en Double Action. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 41.19
creme
Promotie: Promotie voorwaarden: Olay gezichtsverzorging en -reiniging alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. Beauty Fluid en Double Action. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 37.99
creme
Promotie: Promotie voorwaarden: Nivea, Happy Earth en diverse merken Deodorant alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. Nivea zonbescherming, aftersun en Purpose cream (vanaf maandag 1 november), RoC, Louis Widmer, Fa, Dermolin, Etos, cadeausets en mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 5.95
milk
Duurzaam
Promotie: Promotie voorwaarden: Nivea, Happy Earth en diverse merken Deodorant alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. Nivea zonbescherming, aftersun en Purpose cream (vanaf maandag 1 november), RoC, Louis Widmer, Fa, Dermolin, Etos, cadeausets en mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 7.89
milk
Duurzaam
€ 13.99
creme

Hoe gebruik je glycerine in je huidverzorgingsroutine?

Een Engels onderzoek toont aan dat glycerine het beste resultaat voor je huid bereikt door het te combineren met andere ingrediënten. Zo zorgt glycerine in combinatie met ureum ervoor dat hydraterende crèmes beter in de huid door kunnen dringen. Daarnaast zorgt glycerine in combinatie met jojoba olie ervoor dat het vochtpeil van de huid 24 uur lang wordt vastgehouden. Glycerine is een zeer effectieve moisturizer en zit verwerkt in veel dag- en nachtcrèmes. Maar glycerine zit ook in veel reinigingsproducten, om tijdens het reinigen van de huid ook je huid bescherming te bieden. Door glycerine dagelijks op te nemen in jouw huidverzorgingsritueel help je het hydratatieniveau van je huid op peil te houden en huidirritaties te voorkomen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.