Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Uitgelicht product

1+1gratis Promotie: Promotie voorwaarden: Biodermal alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
Gratisitem
€ 26.99
melk
Spaar 10 Air Miles

Zonnebrand voor je gezicht: welke past bij jou?

Ga je lekker naar buiten? Dan is het belangrijk om je gezicht goed in te smeren. Hoewel je ook gewone zonnebrand op je gezicht kunt smeren, kan je ook een speciale gezichtszonnebrand te gebruiken. Wil je weten waarom, en welke zonnebrand dan het beste is voor jouw gezicht? Je leest het hier!

undefined

Waarom is het belangrijk om je gezicht in te smeren?

Lekker een dagje strand op de planning? Dan moet natuurlijk wel alles mee!

 • Handdoek? Check!
 • Parasol? Check!
 • Zonnebrand? Check!
 • Zonnebrand voor je gezicht? Zeker check!

Of het nou zonnig of bewolkt is, je gezicht krijgt als je buiten bent te maken met de straling van de zon. En hoewel daglicht essentieel is voor onze mentale gezondheid en onze aanmaak van vitamine D , kan zonnestraling ook schade aanrichten. Zo kan uv A-straling bijvoorbeeld leiden tot vroegtijdige huidveroudering, en uv B-straling tot verbranding. Beide soorten uv-straling kunnen, als je wordt blootgesteld aan hoge doses, leiden tot huidkanker. Bescherm daarom altijd je gezicht met een Sun Protection Factor (SPF). Dit kan op zonnige dagen met een speciale gezichtszonnebrand, en het hele jaar door in je dagelijkse routine met een dagcrème met SPF .

Tip gezichtszonnebrand

Waarom kun je het beste een aparte zonnebrand voor je gezicht gebruiken?

Een zonnebrandcrème voor je gezicht is verstandig om mee te nemen. Vaak smeren we ons gezicht wel in, maar doen we dit heel gemakkelijk met dezelfde zonnecrème die we voor ons lichaam gebruiken. Wist je dat een speciale zonnecrème voor je gezicht beter is?

Dit is waarom je het beste een aparte zonnebrand, speciaal voor je gezicht kunt gebruiken:

 • Zonnebrand voor je gezicht is minder vet en heeft een fijnere structuur.
 • Gezichtszonnebrand verkleint de kans op puistjes omdat het je poriën minder snel verstopt dan normale zonnebrand.
 • Zonnecrème voor je gezicht gaat rimpels tegen. Door iedere dag een dagcrème met zonbescherming te dragen bescherm je je huid tegen de UVA-stralen die huidveroudering veroorzaken.
 • SPF-crème beschermt je gezicht tegen hyperpigmentatie. Onder invloed van de zon kunnen pigmentvlekken in je gezicht ontstaan. Door je gezicht te beschermen tegen de zon kun je deze vlekjes voorkomen.
 • Zonnebrand voor je gezicht beschermt je gevoelige gezichtshuid, wat zeker bij huidaandoeningen zoals rosacea een pluspunt is.
 • Zonbescherming voor je gezicht trekt sneller in waardoor het bij het zweten ook niet in je ogen kan druppelen.
 • Zonnecrème voor je gezicht glimt niet omdat het sneller intrekt.
 • Zonnecrème voor je gezicht vormt een goede basis voor foundation. Omdat het lekker snel intrekt kan je jouw foundation er gemakkelijk overheen aanbrengen.
 • Er bestaat getinte zonnebrand voor je gezicht die een lichte, foundation-achtige dekking geeft maar ook je huid beschermt. Vichy heeft bijvoorbeeld getinte zonnecrème in het assortiment. 
 • Zonnebrand voor je gezicht laat geen vlekken achter op je kleding omdat het minder vet is. 

Shop hier onze zonnebrandcrèmes speciaal voor het gezicht

Tips om je gezicht te beschermen tegen de zon

Je gezicht is één van je lichaamsdelen die het meeste blootgesteld wordt aan de zon. Daarom is het een goed idee om wat extra aandacht te spenderen aan zonbescherming voor je gezicht.

Hier zijn 3 tips om je gezicht te beschermen tegen uv-straling van de zon:

Vergeet niet om je hals, oren, oogleden en haarlijn in te smeren.

Deze plekken worden nogal eens over het hoofd gezien, maar lopen wel risico om te verbranden!

Bescherm je lippen.

Ook je lippen kunnen beschadigd raken door de zon. Als je je lippen niet beschermt, kan dit leiden tot pijnlijke verbrande lippen of zelfs een koortslipuitbraak. Gebruik een lippenbalsem met SPF of een zonnebrand-lipstick om je lippen te beschermen tegen de zon.

Neem altijd een tube mee.

Zelf als het bewolkt is, wordt je gezicht blootgesteld aan uv-straling. Neem daarom altijd een kleine tube of spray met zonbescherming mee in je handtas of toilettas.

Wat is de beste SPF voor jouw gezicht?

Er bestaat niet zoiets als één beste zonnebrand voor je gezicht. Welke SPF je nodig hebt, verschilt bijvoorbeeld per persoon. Je kunt de beste zonnebrand voor jouw gezicht dan ook het beste kiezen op basis van je huidtype.

Door de juiste SPF voor jouw gezicht te gebruiken draag je bij aan een blijvend mooie huid.

Welke factor zonnebrand je nodig hebt voor je gezicht is afhankelijk van je huidtype:

Huidtype 1

Als je zeer snel verbrandt, niet bruin wordt en een zeer lichte huid of sproeten hebt, kun je het beste een SPF 50 voor je gezicht gebruiken.

Huidtype 2

Als je snel verbrandt, langzaam bruin wordt en een lichte huid hebt, kun je het beste SPF 30 voor je gezicht gebruiken.

Huidtype 3

Als je niet snel verbrandt, makkelijk bruin wordt en een licht getinte huid hebt, kun je het beste een SPF 20 voor je gezicht gebruiken.

Huidtype 4

Als je bijna nooit verbrandt, snel bruin wordt en van nature een getinte of donkere huid hebt, kun je het beste een SPF 15 voor je gezicht gebruiken.

Deze gezichtszonnebrand is geschikt voor de gevoelige huid met puistjes of acne:

Wat is de beste zonnecrème voor jouw gezicht?

Welke zonnebrandcrème het beste is voor jouw gezicht wordt bepaald door je leefstijl, je leeftijd en de soort huid die je hebt. Met deze richtlijnen vind jij de beste gezichtszonnebrand voor jou.

Sunblock voor watersporters

Doe je aan watersport zoals kitesurfen, suppen of windsurfen? Als je vaak op het water te vinden bent kun je het beste een sunblock voor je gezicht gebruiken. Door de reflectie van het water wordt de impact van uv-straling namelijk versterkt.

Het verschil tussen sunblock en zonnebrandcrème is dat sunblock de uv-straling fysisch tegenhoudt door de uv-stralen te weerkaatsen. Als je sunblock op je gezicht draagt, wordt je huid daar dan ook niet bruin. Zonnebrand, daarentegen, filtert de uv-straling, maar laat nog wel wat door. Als je zonnebrand op je gezicht draagt, kan je dus nog wel gebruind worden. Daarnaast trekt gezichtszonnebrandcrème in je huid, maar blijft sunblock op je gezicht liggen.

Door zijn vettige substantie wast sunblock minder snel af in water - handig als je de hele dag op de golven ligt!

Gezichtszonnebrand voor de gevoelige huid

Heb je last van een gevoelige huid? Dan is het vooral verstandig om een speciale zonnecrème voor je gezicht te kopen. Heb je een gezichtshuid die gevoelig is voor allergiën? Vermijd dan zonnecrèmes die parfum, kleurstoffen of alcohol bevatten. Garnier, Biodermal, La Roche-Posay, maar ook Etos hebben gezichtszonnebrand geschikt voor de gevoelige huid.

Gezichtszonnebrand voor de acne-gevoelige huid

Ook als je een onzuivere, vette huid hebt met neiging tot acne is het verstandig een zonnebrand te gebruiken speciaal voor je gezicht. In gezichtszonnebrand zitten namelijk minder stoffen die de poriën kunnen verstoppen. Juist als je acne hebt, kun je het beste een zo min mogelijk vette en dikke zonnebrand gebruiken.

Zonnebrand voor je gezicht voor de rijpere huid

Ben je op zoek naar de beste zonnebrand voor je rijpere gezichtshuid, dan kun je kiezen uit anti-age-gezichtszonnebrandcrème van merken zoals Nivea, Biodermal, Vichy of Vision. Deze zonnebrand is vaak verrijkt met een collageen-booster, vitamine C of Q10 om de rijpe huid te beschermen.

Minerale zonnebrand: natuurlijke bescherming voor je gezicht

Als je een gevoelige huid hebt, heb je dan weleens overwogen om een minerale zonnebrandcrème voor je gezicht te kopen? Deze natuurlijke zonnebrand bevat minerale zonnefilters in plaats van chemische uv-filters. Hierdoor is er minder kans dat je huid geïrriteerd raakt. Lees hier meer over  natuurlijke zonnebrand. Ben je tegen plastic verpakkingen en gebruik je graag veganistische producten? Dan is de minerale zonnebrandcrème van Naïf of Tenue Soleil ® misschien wel wat voor jou.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.