Alles voor jou bij

Etos zwangerschapstest

‘Ben ik zwanger?’ Als jij je dit afvraagt ben jij bij Etos aan het goede adres. Maar wanneer en hoe doe je eigenlijk een zwangerschapstest? Lees hier alles wat je moet weten over zwangerschapstests.

Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen? 

Een zwangerschapstest kun je doen vanaf de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen. Het resultaat is vervolgens na 1 minuut zichtbaar. De zwangerschapstest van Etos Eigen Merk is erg betrouwbaar. De test geeft in bijna alle gevallen (99%), de correcte uitslag. Kun je niet wachten tot het moment dat je menstruatie zou moeten beginnen? Lees dan hieronder verder over de vroege zwangerschapstest. 

Vroege zwangerschapstest 

Een vroege zwangerschapstest is betrouwbaar én snel. Al vanaf 5 dagen voor je verwachte menstruatie kan de test laten zien of je zwanger bent of niet. Nadat je de test hebt afgenomen verschijnt het resultaat binnen 5 minuten. 

Clearblue zwangerschapstest

Naast Etos Eigen Merk zijn er ook andere soorten zwangerschapstests verkrijgbaar, zoals die van Clearblue. Dit is een digitale test. Deze unieke tester van Clearblue vertelt je niet alleen óf je zwanger bent, maar ook hoeveel weken je zwanger zou zijn.

Gebruiksaanwijzing: hoe werkt een zwangerschapstest? 

Hoe een zwangerschapstest werkt kun je vinden in de bijsluiter. Hierin is vaak een gebruiksaanwijzing opgenomen. Kun je de bijsluiter niet vinden? Dan werken de meeste zwangerschapstests als volgt: 

Haal de test uit de verpakking. Houd vervolgens het absorberende uiteinde voor 5 seconden onder de urinestraal. Vang je de urine liever op in een bakje? Houd dan de test 20 seconden in de urine. Leg de test daarna plat neer. Het is belangrijk dat je de test niet omhoog of omlaag houdt. Dit kan namelijk invloed hebben op het resultaat. Na 3 minuten verschijnt in het schermpje of je wel of niet zwanger bent. Tip: voor het meest nauwkeurige resultaat gebruik je de eerste urine van de dag en drink je niet teveel voorafgaand aan het testen. 
Bekijk hieronder het filmpje voor meer informatie over het uitvoeren van de Clearblue test:

* Bovenstaande gebruiksaanwijzing is gebaseerd op informatie uit de bijsluiter van Clearblue. Heb je een tester van een ander merk? Grote kans dat de test vrijwel hetzelfde werkt, maar deze kan in het gebruik iets afwijken van deze uitleg. Bekijk dus ook de bijsluiter van jouw tester. Daarin is vaak een gebruiksaanwijzing opgenomen.