Carelastin

Carelastin

Last van een loopneus, verstopte neus, jeukende en tranende ogen? Je bent niet de enige! Bijna 1 op de 3 Nederlanders is allergisch voor pollen (hooikoorts), huisstofmijt en/of huisdieren. Wil je weten hoe snel jouw allergieklachten verlicht kunnen worden?

shop Carelastin

Carelastin: verlicht snel de symptomen van hooikoorts

Over Carelastin

Carelastin neusspray en oogdruppels werken snel en langdurig bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties. De werkzame stof in Carelastin is azelastine, dit is een sterk en langwerkend anti-allergisch middel (antihistaminicum) wat effectief allergieklachten verlicht. Doordat je de werkzame stof direct in je neus (met de neusspray) of in je ogen (met de oogdruppels) aanbrengt, kan het snel zijn werk gaan doen. Je voelt binnen 15 minuten verlichting van je neusklachten (na gebruik van Carelastin neusspray), en binnen 15-30 minuten verlichting van je oogklachten (na gebruik van Carelastin oogdruppels). Carelastin neusspray en oogdruppels zijn unieke producten; op dit moment zijn het de enige vrij verkrijgbare neusspray en oogdruppel die een anti-histamicum bevatten. Je hoeft ze maar tweemaal daags te gebruiken voor een langdurige werking (de hele dag).

Wat is een antihistaminicum?

Histamine is de naam van een stofje dat je lichaam aanmaakt als reactie op allergenen (dat waar jij allergisch voor bent). “Anti”-histamine, het woordje “anti” zegt het eigenlijk al, is een stof die de werking van histamine blokkeert. De histamine die vrijkomt, kan dus door de antihistamine niet in het lichaam binden waardoor er geen allergische reactie kan plaatsvinden. Een antihistaminicum is dus een geneesmiddel dat antihistamine als werkzame stof bevat.

Carelastin neusspray

In Nederland is er op dit moment één soort neusspray met antihistamine vrij verkrijgbaar bij de drogist. Dat is de neusspray van Carelastin. Deze neusspray werkt bij allergieklachten (bijv. verstopte neus, loopneus, niezen, jeukende neus) en werkt snel (binnen 15 minuten). Azelastine, de werkzame stof in Carelastin, helpt ook te voorkomen dat de zogenaamde mestcellen ‘uitbarsten’ zodat er geen histamine vrijkomt. Carelastin neusspray kan wel een bittere smaak hebben. Dit kan je zoveel mogelijk voorkomen door op de juiste manier de neusspray te gebruiken. Als je allergieklachten hebt, waarbij je last hebt van neusklachten en je bent op zoek naar een behandeling die snel werkt, dan kan een neusspray met antihistamine een goede keuze voor jou zijn.

Carelastin oogdruppels

Carelastin oogdruppels zijn de enige vrij verkrijgbare oogdruppels op basis van een antihistamine (namelijk: azelastine). Deze oogdruppels zijn zeer effectief voor het behandelen van de oogklachten zoals rode, jeukende en tranende ogen waar je last van kan hebben door seizoensgebonden allergieën (zoals hooikoorts) of niet-seizoensgebonden allergieën (zoals huisdierenallergie en huisstofmijtallergie). Ze werken snel (na 15-30 minuten), maar hebben geen effect op neusklachten. Als je alleen last hebt van je ogen, kunnen oogdruppels met antihistamine een goede keuze voor jou zijn.

Antihistaminica tabletten

Daarnaast bestaan er verschillende soorten antihistaminicatabletten. Welke werkzame stof er precies in de tabletten zit, verschilt per merk. Voorbeelden van deze werkzame stoffen zijn loratadine, cetirizine en fexofenadine. Over het algemeen werken deze antihistaminicatabletten na 1 uur en de werking houdt een dag aan.

KOAG-nr. 30-0221-6151

Snel verlichting tegen hooikoorts

Carelastin neusspray en oogdruppels werken snel en langdurig bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties.

€ 11.95
geneesmiddel, druppels
€ 15.95
geneesmiddel, spray
Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.