Welke producten passen het beste bij jouw huid?

Doe de Mijn Dermacare Huidcheck

Talkpoeder, niet alleen voor gevoelige babybillen

Talkpoeder wordt vaak gebruikt voor het verzorgen van babybillen. Maar ook als volwassene kan je het gebruiken. Wij verzamelden 6 toepassingen van talkpoeder waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt. Gebruik het bijvoorbeeld na het scheren, bij zweetvoeten en voor je haar. Lees hier alles wat je moet weten. 

Jonge vrouw met haar handen op haar buik: ze heeft last van een blindedarmontsteking.

Wat is talkpoeder?

Talkpoeder is afkomstig van het mineraal talk. Dit mineraal is een waterstofhoudend magnesiumsilicaat en wordt ook wel speksteen genoemd. De unieke kenmerken van talkpoeder zijn dat het vocht absorberend is en wrijving kan verminderen. Ook heeft het een verzachtende en licht verkoelende werking. Daarom kan je het poeder gebruiken voor de verzorging van je huid.

Waar wordt talkpoeder van gemaakt? De ingrediënten:

Talkpoeder is gemaakt van talk. Naast talk zitten er vrijwel geen andere ingrediënten in. Sommige merken verrijken talkpoeder met menthol, oliën of geurstoffen.

Waar is talkpoeder goed voor?

Talkpoeder kan je gebruiken voor de verzorging van je huid. We zetten 6 toepassingen op een rij:

    1. Talkpoeder na het scheren

    2. Heb je een gevoelige huid na het scheren? De zachte, koele sensatie kan je huid prettig doen aanvoelen.

Talkpoeder bij zweetplekken en zweetvoeten

Belangrijke meeting, 30 graden buiten of een spannende date? Allemaal situaties waarin je in ieder geval geen zweetplekken wil krijgen. Deodoranthelpt goed tegen geurtjes, maar houdt vaak de oksels toch niet helemaal droog. Gebruik daarom eerst talkpoeder op je oksels voordat je deo opspuit. Dan gooi jij onbezorgd je armen weer in de lucht! Ook als je zweetvoeten hebt, kan je talkpoeder in je schoenen strooien. Dit kan het zweet absorberen.

3. Talkpoeder voor je haar

Een haarproduct aanbrengen, föhnen en dan nog afstylen met haarlak. Soms kan de ultieme coupe best wat tijd in beslag nemen. Met een beetje talkpoeder tegen de haaraanzet word je haar stugger en heeft het meer volume. Bovendien maakt het poeder je haar minder vet. Hou het met wat haarlak een beetje ruig of style het netjes af met haarborstel en föhn.

4. Talkpoeder bij schuren

Zomerse dagen en korte rokjes staan gelijk aan schurende dijen. Niet iedereen heeft er mee te maken, maar heb je dit wel dan kan het vervelend zijn. Dit is niks om je voor te schamen en heeft echt niet altijd te maken met een maatje meer. Laat jij door deze schuurplekken dat leuke rokje in de kast liggen? Niks ervan! De oplossing: 's ochtends een beetje talkpoeder tussen de benen en gaan!

5. Mascara tiptop

Bepoeder voorzichtig je wimpers na het opbrengen van de eerste laag mascara. Doe daarna nog een laagje mascara op en voila: volle, lange wimpers zijn een feit! Tip: gebruik een oogschaduw of een wattenstaafje om ook de kleinste haartjes mee te nemen tijdens het poederen. Daar maak je het verschil. Go Bambi-style!

6. Talkpoeder voor je baby

Met talkpoeder blijft de babyhuid schoon, zacht en droog. Je kan bijvoorbeeld na het badderen talkpoeder voor je baby gebruiken. Droog je baby eerst goed af met een hydrofiele Nieuw: luier. Vervolgens kan je talkpoeder in de huidplooitjes strooien. Ook kan het rode billetjes bij je baby verzachten.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel.

KOAG/KAG:4296-0125- 2617.

Disclaimer:

Deze blog is alleen bedoeld om nuttige informatie te geven aan onze klanten. De informatie in deze blog heeft geen therapeutische of diagnostische waarde en is niet bedoeld als vervanging voor het advies van een arts, specialist of andere professional. Heb je vragen over onze producten? Dan kan je terecht bij onze medewerkers in jouw dichtstbijzijnde Etos-winkel. Heb je medische vragen? Bespreek die dan met je huisarts.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.