Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
talkpoeder etos eigen merk

Talkpoeder

Talkpoeder wordt vaak geassocieerd met babybillen. Maar talkpoeder is niet alleen interessant voor kersverse ouders. Sterker nog: wij verzamelden 6 toepassingen voor talkpoeder waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt. Gebruik het bijvoorbeeld na het scheren, tegen de jeuk en als verkoeling. Lees hier alles wat je moet weten.

Artikel opslaan

Wat is talkpoeder?

Talkpoeder is afkomstig van het mineraal talk. Dit mineraal is een waterstofhoudend magnesiumsilicaat en wordt ook wel speksteen genoemd. De unieke kenmerken van talkpoeder zijn dat het vocht absorberend is en wrijving kan verminderen. Ook heeft het een verkoelende werking. Daarom wordt het poeder gebruikt bij verschillende lichamelijke kwalen, zoals jeuk en zweet.

Waar wordt talkpoeder van gemaakt? De ingrediënten:

Talkpoeder is gemaakt van talk. Naast talk zitten er vrijwel geen andere ingrediënten in. Sommige merken verrijken talkpoeder met oliën of geurstoffen.

Waar is talkpoeder goed voor?

Talkpoeder is goed voor talloze kwalen, maar kan ook behulpzaam zijn bij allerlei beautyproblemen. Benieuwd waarvoor je talkpoeder allemaal kunt gebruiken? Lees hieronder verder.

Talkpoeder tegen jeuk

Last van huidirritaties na het scheren? Talkpoeder biedt verlichting bij jeuk en irritaties. Door de verkoelende werking van talkpoeder maakt het de huid rustig. Ook heel fijn voor de mannen onder ons.

Talkpoeder tegen zweet

Belangrijke meeting, 20 graden buiten of spannende date? Allemaal situaties waarin je in ieder geval geen lelijke zweetplekken wil krijgen. Deodorant helpt goed tegen geurtjes, maar houdt vaak de oksels toch niet helemaal droog. Gebruik daarom eerst talkpoeder op je oksels voordat je deo opspuit. Dan gooi jij onbezorgd je armen weer in de lucht!

Talkpoeder tegen vet haar en voor volume

Een haarproduct aanbrengen, föhnen en dan nog afstylen met haarlak. Soms kan de ultieme coupe best wat tijd in beslag nemen. Talkpoeder to the rescue. Met een beetje talkpoeder tegen de haaraanzet wordt je haar een stuk stugger en heeft het in één keer meer volume. Bovendien maakt de poeder je haar minder vet. Hou het met wat haarlak een beetje ruig of style het netjes af met haarborstel en föhn.

Talkpoeder bij zweetvoeten

De temperatuur in schoenen kan flink oplopen. Maar naast zweetvoeten kan deze warmtebron ook leiden tot kalknagels en voetschimmel. Door talkpoeder op je voeten en in je schoenen te gebruiken, houd je voeten koel en droog. Extra bonus: door de talkpoeder ontstaat er minder wrijving, waardoor blaren geen kans krijgen.

Talkpoeder tegen schuren

Zomerse dagen en korte rokjes staan gelijk aan schurende dijen. Niet iedereen heeft er last van, maar heb je dit wel dan kan het heel vervelend zijn. De #nothighgap is niks om je voor te schamen en heeft echt niet altijd te maken met een maatje meer. Laat jij door deze schuurplekken dat leuke rokje in de kast liggen? Niks ervan! De oplossing: 's ochtends een beetje talkpoeder tussen de benen en gaan!

Mascara tiptop

Bepoeder voorzichtig je wimpers na het opbrengen van de eerste laag mascara. Doe daarna nog een laagje mascara op en voila: volle, lange wimpers zijn een feit! Tip: gebruik een oogschaduwkwastje of een wattenstaafje om ook de kleinste haartjes mee te nemen tijdens het poederen. Daar maak je het verschil. Go Bambi-style!

Wanneer gebruik je talkpoeder voor je baby?

Met talkpoeder blijft de babyhuid schoon, zacht en droog. Je kunt bijvoorbeeld na het badderen talkpoeder voor je baby gebruiken. Droog je baby eerst goed af met een hydrofiele luier. Daarna kun je talkpoeder in de huidplooitjes strooien om huidirritaties te voorkomen.

Talkpoeder: tegen kwalen en beautyproblemen

Talkpoeder houdt het huidje van je baby mooi, droog en glad. Maar is niet alleen voor de babybillen te gebruiken. Verkrijgbaar bij Etos; online óf in de winkel!

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.