Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
gladde vrouwenbenen

Benen harsen

Veel vrouwen zullen het beamen: er is niets zo fijn als gladde, pas geschoren benen. Helaas is je harde werk vaak maar van korte duur. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die ‘s ochtends hun benen hebben geschoren en ‘s avonds alweer stoppels hebben. Als je dit zat bent, hebben we een alternatief voor je: harsen. Door je benen te harsen of te waxen (het is vrijwel hetzelfde), kun je langer genieten van gladde benen. Wist je dat zelf je benen harsen helemaal niet moeilijk is? Wij vertellen je precies wat je nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Shop hier waxstrips

Artikel opslaan

Wat heb je nodig?

Als je zelf je benen gaat harsen, dan heb je het volgende nodig:

  • Hars of wax
  • Hars of wax verwarmer
  • Houten stokjes of spatels
  • Een kalmerende olie of crème
  • Pre-wax lotion (optioneel)
  • Talkpoeder (optioneel)

Hoe lang moeten je haartjes zijn om ze te kunnen harsen?

Voor het beste resultaat is het verstandig om je haartjes twee tot vijf millimeter lang te laten worden. Voor de meeste vrouwen staat dit gelijk aan zo’n twee à drie weken niet scheren. Als je haartjes te kort zijn, is er een grote kans dat de wax niet goed aan de haartjes hecht. Hierdoor is het resultaat waarschijnlijk teleurstellend. Zonde van je energie!

Ben je er klaar voor? Dan vertellen we je nu hoe je in zes simpele stappen je benen harst.

Stap 1: kies de juiste wax producten

Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om met de juiste producten je benen te waxen. Als je niet zo goed weet welke producten je moet kopen, laat je dan adviseren door één van onze medewerkers in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Als je de juiste producten hebt gevonden, dan is het belangrijk om van tevoren goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Ieder product werkt natuurlijk net weer even anders.

Bekijk hier ons assortiment aan waxproducten

Stap 2: zorg dat je huid vetvrij, schoon en droog is

Dit is een stap die vaak vergeten wordt, terwijl dit juist erg belangrijk is. Als je zorgt dat je huid vetvrij, schoon en droog is, kan de wax zich goed aan je haartjes hechten. Toch is het beter om niet voor het waxen te douchen, omdat de meeste douchecrèmes een vetlaagje achterlaten. Scrub daarom je benen de avond van tevoren tijdens het douchen. Bovendien worden hierdoor alle dode huidcellen verwijderd en worden de haartjes iets losser. Hierdoor verloopt het harsen een stuk soepeler.

Tip: je kunt ook een pre-wax lotion gebruiken om je huid te reinigen voor het waxen.

Bekijk hier ons assortiment aan bodyscrub >

Stap 3: laat de hars opwarmen

Het ligt eraan wat voor soort harsverwarmer je hebt, maar soms kan het tot wel dertig minuten duren voordat de hars is opgewarmd. Je kunt deze tijd gebruiken om wat talkpoeder op je benen doen. Hierdoor blijft de wax minder op je huid plakken en wordt de kans op het welbekende pleistereffect kleiner.

Als de hars is opgewarmd, is het belangrijk om eerst de temperatuur te checken. Je wilt natuurlijk niet dat je je verbrandt aan de wax. Probeer de wax daarom eerst uit op bijvoorbeeld de binnenkant van je pols. Als de temperatuur goed is, zijn je benen klaar om onder handen genomen te worden.

Stap 4: breng de hars op de juiste manier aan

Zorg ervoor dat je de hars in stroken met de haarrichting mee aanbrengt. Dat wil zeggen: vanaf je knie naar je voeten. Probeer hierbij om stroken van ongeveer acht centimeter te maken.

Let op: harsen doe je ‘per strook’. Dat wil zeggen: je brengt een strook hars aan, verwijdert deze en daarna breng je, op een andere plek, een nieuwe strook aan. Het is dus niet de bedoeling dat je je benen in één keer volledig onderdompelt in hars en daarna pas de hars verwijdert.

Stap 5: verwijder de hars tegen de haargroeirichting in

We zeggen het voor de zekerheid nog een keer: tegen de haargroeirichting in! Als je de hars met de haargroeirichting mee verwijdert, dan kun je weer opnieuw beginnen. Bij het verwijderen is het belangrijk dat je de huid onder de hars goed strak trekt. Als je dit niet doet, trek je je huid namelijk naar boven, wat pijnlijk kan zijn en waardoor er wondjes kunnen ontstaan. Gebruik dus je ene hand om de hars te verwijderen en je andere hand om je huid strak te houden.

Herhaal stap 4 en stap 5 tot je alle haartjes hebt verwijderd.

Stap 6: verzorg je huid na het harsen

Na het harsen is het belangrijk je huid te verzorgen en te reinigen. Er blijven namelijk vaak restjes wax op je huid achter. Door een kalmerende olie of crème te gebruiken, kun je deze restjes verwijderen en kalmeer je je huid.

Tip: blijf na het harsen uit de buurt van scheermesjes! Door tussentijds niet te scheren, ontstaan er geen vervelende stoppels, maar juist zachte, dunne haartjes die je de volgende harsbeurt nog gemakkelijker kunt verwijderen. Houd vol, dus!

Verzorg je huid met de volgende producten

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.