Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Uitgelicht product

Mijn Etos 10%korting Promotie: Promotie voorwaarden: 10% korting op eigen merk producten i.c.m. Mijn Etos kaart. M.u.v. geneesmiddelen, cadeaukaarten, flesvoeding t/m 6 maanden en niet geldig i.c.m. andere acties (behalve Mijn Miles korting) en sale.
van € 2.49 voor € 2.24

Oordopjes: slaap beter!

Lukt het je ‘s avonds vaak niet om in slaap te vallen door het gesnurk van je partner? Of ben je een lichte slaper en word je ‘s nachts regelmatig wakker door andere geluiden? Niets is zo vervelend als niet kunnen slapen door storende omgevingsgeluiden. Oordoppen helpen die geluiden zoveel mogelijk te dempen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over slaap oordoppen. Slaap lekker!

vrouw in bed met oordoppen en slaapmasker

Oordopjes voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk om overdag normaal te kunnen functioneren. Niet kunnen inslapen of ongestoord kunnen doorslapen kan veel oorzaken hebben. Storende geluiden, zoals het gesnurk van je partner of het gezoem van een vervelende mug, zijn daar voorbeelden van. Oordoppen helpen storende omgevingsgeluiden zoveel mogelijk te dempen, zodat jij weer lekker kunt slapen.

Hoeveel geluid dempen oordopjes?

Geleiding van geluid vindt op twee manieren plaats, namelijk door de lucht en via je schedelbot. Dat laatste noemen we botgeleiding. Daarom is het onmogelijk om complete stilte te creëren door alleen je gehoorgang af te sluiten. Oordoppen kunnen wel helpen geluiden zoveel mogelijk te dempen. Oordoppen dempen storende omgevingsgeluiden zoals gesnurk tot ongeveer 28 decibel. Bepaalde oordoppen hebben een speciaal geluidsfilter, waardoor geluiden die je wél wilt horen (bijvoorbeeld je wekker) hoorbaar blijven.

Hoe vaak kan je oordopjes gebruiken?

Hoe vaak je oordopjes kunt gebruiken hangt af van het materiaal waarvan de oordoppen gemaakt zijn én of je de oordoppen kunt schoonmaken:

Was

Oordoppen gemaakt van was kun je eenmalig gebruiken. Deze oordoppen kun je namelijk niet schoonmaken.

Schuim

Oordoppen gemaakt van schuim kun je ongeveer 3 tot 5 keer gebruiken.

Siliconen

Siliconen oordoppen kun je ongeveer 5 keer gebruiken.

Thermoplastisch

Oordoppen gemaakt van thermoplastisch materiaal kun je tot wel honderd keer gebruiken.

Hulp om beter te slapen

Hoe maak je oordopjes schoon?

Het is belangrijk om je oordoppen goed schoon te houden. Oordoppen kun je schoonmaken met lauwwarm water en zeep. Bepaalde oordoppen worden geleverd met een speciaal schoonmaakhulpje waarmee je de oordoppen gemakkelijk van oorsmeer kunt ontdoen. Wring oordoppen gemaakt van schuim niet uit, maar laat ze aan de lucht drogen. Let op: oordoppen gemaakt van was kun je niet schoonmaken.

Is slapen met oordopjes schadelijk?

Nee, het is niet slecht voor je oren om elke nacht met oordopjes in te slapen. Bij dagelijks gebruik is het wél belangrijk om je oordoppen regelmatig schoon te maken of te vervangen zodra dat nodig is. Heb je vaak last van oorontstekingen of van overmatig oorsmeer? Raadpleeg dan eerst je huisarts voor advies.

Oordopjes voor zijslapers

Ben je een zijslaper? Dan kunnen oordopjes vervelend en oncomfortabel aanvoelen in je oren. Gelukkig bestaan er oordopjes die speciaal zijn ontwikkeld voor zijslapers. Die oordopjes zijn vaak gemaakt van zacht materiaal dat zich naar je oor vormt, waardoor je gewoon lekker op je zij kunt liggen.

Oordopjes voor mensen met een kleine gehoorgang

Heb je een kleine gehoorgang? Dan passen gewone oordoppen vaak niet goed in je oren en voelen daarom niet comfortabel aan. Probeer dan oordoppen die gemaakt zijn voor kinderen. 

Wat kosten op maat gemaakt oordopjes?

Bij het aanmeten van op maat gemaakte oordoppen wordt er een afdruk van je oren gemaakt. Daarom passen op maat gemaakte oordoppen perfect in je oren. Op maat gemaakte oordoppen zijn wél een stuk prijziger dan gewone oordoppen. De prijs wisselt per aanbieder en varieert van €50 tot €125.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.