Alles voor jou bij

Vet haar: de do's and don'ts

Als je haar zo'n twee dagen na het wassen al glimt en hangt, heb je waarschijnlijk vet haar. Kop op! Wij verklappen je de do's & don'ts bij vette lokken.

Vet haar kun je wassen wat je wilt, maar wanneer je niet de juiste producten gebruikt, blijft het vet. Voor je het weet blijf je wassen. Hiermee vererger je het probleem alleen maar.

Soepele huid

Vet haar ontstaat vanuit de hoofdhuid. De talgkliertjes maken talg aan. Op zich nuttig want dit vet komt naar boven om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf en om het soepel te houden. Je haar glanst er zelfs mooi van.
Minder fraai is het als je teveel talg aanmaakt, want dan heb je al snel hangend en glimmend haar. Dit kan komen door stress, hormonale veranderingen, te vet eten en een slechte hygiëne.

Don'ts

  • Zit niet te veel aan je haar. Wanneer je niet continu met je handen door je haar strijkt, zal het ook minder snel vet worden. Tip voor langharigen: draag je haar in een knot, staart of vlecht.
  • Vermijd haarproducten met olie. Je raadt het al: je haar wordt hier nog vetter en zwaarder van.
  • Was je haar niet te vaak. Maximaal twee tot drie keer per week is voldoende. Wanneer je jouw haar te vaak wast, verwijder je de natuurlijke vetten van je hoofdhuid. Waardoor deze alleen maar méér wil aanmaken.

 

  • Masseer je hoofdhuid niet. Je denkt dat het bij een goede wasbeurt hoort, maar als je vet haar hebt verergert dit je probleem. Je stimuleert hiermee de doorbloeding van de hoofdhuid. En daarmee de talgproductie.
  • Gebruik niet te veel stylingproducten. Vooral wax en gel kun je beter in het potje laten. Je haar wordt hierdoor eerder 'vies' waardoor je het weer vaker gaat wassen.

Do's

L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Clay is een verzorgingslijn speciaal voor vet haar. De producten zuiveren de haren tot diep in de wortels en hydrateren de haarpunten.

L'Oréal Elvive Extraordinary Clay droogshampoo
150 ml 6.59

L'Oréal Elvive Extraordinary Clay shampoo
250 ml 5.25

L'Oréal Elvive Extraordinary Clay conditioner
200 ml 5.25

 

Andrélon heeft producten speciaal voor normaal haar dat snel vet wordt. De milde en zuivere formule met watermeloen zorgt voor haar dat langer fris en schoon blijft. De droogshampoo met organic green tea is een lifesafer tussen de wasbeurten door.

Andrélon Langer Fris shampoo
300 ml 3.45

Andrélon Langer Fris droogshampoo
245 ml 5.55