Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
Eczeem baby

Eczeem bij baby's

Heeft jouw baby rode en schilferige plekjes tussen de plooien van de huid? Of ontstaan er kloofjes? Dan kan het zijn dat jouw baby last heeft van eczeem. Dat is heel vervelend, maar gelukkig niet ernstig. Maar hoe ontstaat eczeem bij baby’s en wat kun je er zelf aan doen? Lees snel verder!

Wat is eczeem bij baby’s?

Eczeem is, net als bij volwassenen, een ontstekingsreactie van de huid. Meestal ontstaan deze ontstekingen door een infectie, maar bij eczeem is dat niet het geval. Vaak komt het door een combinatie van uitwendige en inwendige factoren. Vaak ontstaat de reactie door een combinatie van het volgende:

  • Het schuren van de luier op de huid van je baby.
  • Urine en ontlasting die irritatie veroorzaken.
  • Een al licht beschadigde of gevoelige huid.

Eczeem is gelukkig niet ernstig. Het kan hardnekkig zijn door de combinatie met urine of ontlasting die een infectie kunnen veroorzaken. Gelukkig kan de huid vaak goed behandeld worden met een zalf of crème.

Wanneer moet ik naar de huisarts met mijn baby?

Als je denkt dat je baby eczeem heeft, is het verstandig om even naar de huisarts te gaan. Deze kan naar de huid kijken en bepalen welke behandeling nodig is. Vaak schrijft de huisarts een zalf voor die de eczeem tegengaat. Is de eczeem na een week nog niet minder? Dan kun je het beste nog een keer naar de huisarts gaan. Het kan zijn dat er een andere behandeling nodig is.

Wat kun je zelf doen tegen eczeem?

  • Laat je baby zo kort mogelijk met een vieze luier liggen. Urine en ontlasting kan voor extra irritatie zorgen, dus zorg ervoor dat de luier vaak verschoond wordt.
  • Gebruik bij het verschonen lauw water zonder zeep. Wrijf niet te stevig over de huid, maar dep de huid af. Ga voorzichtig met de huid om.
  • Als het kan, laat je baby na het verschonen even zonder luier liggen. Zo kan de huid drogen na het verschonen en is er minder kans op irritatie.
  • Gebruik je katoenen luiers? Zorg er dan voor dat er geen plooien in de luier zitten en spoel de luiers na het wassen uit met azijn en water. Zo verwijder je alle zeepresten.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.