Ureum hydrateert je huid

Ureum voor je huid

Bekijk jij wel eens de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten? Dan heb je de stof ‘ureum’ misschien wel een keer zien staan. Dit stofje heeft veel voordelen voor je huid en wordt zelfs gebruikt in producten tegen kalknagels en eeltvorming. Maar wat is ureum precies, in welke producten zit dit hydraterende stofje en zijn er ook mogelijke bijwerkingen van ureum bekend? Wij vertellen het je in dit artikel.  

Shop hier huidverzorgingsproducten met ureum

Wat is ureum?  

Ureum is een natuurlijke, lichaamseigen stof die wordt aangemaakt door de lever bij de eiwitstofwisseling. Ons lichaam gebruikt ureum voor de stofregulering in de nieren. Het overschot van deze lichaamseigen stof wordt uitgescheiden in je urine. Daarnaast wordt ureum ook gebruikt in andere processen in je lichaam. Zo heeft het de eigenschap om water aan te trekken en vast te kunnen houden. Ureum zorgt er, samen met andere stoffen, voor dat je huid gehydrateerd is en minder snel uitdroogt. De stof komt daarom vaak voor in verzorgingsproducten. Het ureum dat wordt gebruikt in deze producten wordt natuurlijk niet uit urine gehaald, maar wordt nagemaakt in een laboratorium.  

Waar wordt ureum voor gebruikt?  

Ureum trekt dus water aan. Dit is ook de reden dat deze stof vaak wordt verwerkt in huidverzorgingsproducten die je huid hydrateren. Ureum bevordert namelijk ook de opname van water door je huid. Hierdoor verdwijnen schilfers en droge plekjes sneller, waardoor je huid zacht en gehydrateerd aanvoelt. Huidverzorgingsproducten met ureum worden daarom veel gebruikt bij verschillende huidproblemen, zoals een droge huid, eczeem of psoriasis.  

Daarnaast wordt ureum ook gebruikt in producten voor schimmelnagels. Ureum zorgt ervoor dat je nagel week en dus dunner wordt. Het antischimmelmiddel kan op die manier dieper doordringen in je nagel, waardoor de schimmel eerder verdwijnt. Bekijk daarom ook eens onze voetverzorgingsproducten met ureum

Vergelijk 6 producten met ureum

Tegen een droge, schilferige huid

✓ Ureum crème ✓ Bevat geen parfum ✓ Smeert goed uit

Lees meer
Promotie: Promotie voorwaarden: Etos merk 2e zelfde product voor de halve prijs voor Etos extra leden. M.u.v. prijstopper, geneesmiddelen, cadeaukaarten, flesvoeding t/m 6 maanden en niet geldig i.c.m. andere acties en sale
promotie badge
€ 4.99
medisch hulpmiddel, creme

Voor de geïrriteerde huid die vaak vlekken vertoont

✓ Hydrateert, verzorgt en beschermt ✓ Ureum lichaamsmelk ✓ Geschikt voor kinderen en ouderen

Lees meer
€ 20.49
milk

Tegen huidschilfertjes op je hoofdhuid

✓ Shampoo met ureum ✓ PH huidneutraal ✓ Voor de gevoelige, droge huid

Lees meer
€ 8.95

Als behandeling van kalknagels

✓ Ureum kalknagelpleister ✓ Snel zichtbaar resultaat ✓ Zeer precieze applicatie

Lees meer
null

Bij hardnekkige eeltvorming

✓ Ureum voetverzorging ✓ Licht antibacteriële werking ✓ Werkt verfrissend en neutraliseert geurtjes

Lees meer
€ 14.20
creme

Voor een zijdezachte huid

✓ Ureum bodylotion ✓ Voor de huid die vaak vlekken vertoond ✓ Licht geparfumeerd

Lees meer
€ 20.49
milk

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van ureum?  

Gelukkig geeft uruem bijna nooit bijwerkingen, omdat het een lichaamseigen stof is. Toch kan minder dan 1 op de 100 personen last krijgen van de volgende bijwerkingen:  

Een prikkelend gevoel. Je kunt last krijgen van een prikkeling, een branderig gevoel, roodheid, pijn of andere irritaties van je huid, vooral wanneer je verzorgingsproducten aanbrengt in je gezicht. Geen zorgen! Meestal verdwijnen deze bijwerkingen weer na een paar minuten. Blijven deze bijwerkingen aanhouden of heb je er veel last van? Raadpleeg dan je huisarts.

Overgevoeligheid. Heb je het idee dat jouw huidklachten of schimmelnagels erger worden na het gebruiken van verzorgingsproducten met ureum? Dan kan het zijn dat jij overgevoelig bent voor een bestanddeel in dit product. Neem contact op met je huisarts, wanneer je vermoedt dat jij overgevoelig ben voor ureum.  

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.