Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vaseline tijgerbalsem haarlak etos eigen merk

Ban de beautyfabel!

Het lijkt erbij te horen: je polsen over elkaar wrijven nadat je een parfum hebt opgespoten. Niet meer doen! Sommige beauty-overtuigingen blijven in ons hoofd hangen. Zes beautyfabels ontrafeld.

Shop hier fijne beautyproducten

Artikel opslaan

1. Gezichtsfabel

Vanaf je dertigste moet je een anti-rimpelcrème smeren.

Iedere huid is anders. De een krijgt pas de eerste rimpels als hij of zij ver in de dertig is, de ander moet er als twintiger al aan geloven. Wanneer jij je eerste potje rimpelcrème kunt gebruiken, wordt bepaald door je genen, je leefstijl en vooral ook hoe goed (of niet) jij je beschermt tegen uv-stralen. Het ideale elixer voor de eeuwige jeugd is dus eigenlijk een dagcrème met een goede SPF.

Dagcreme

2. Bodyfabel

Scheren zorgt ervoor dat de haartjes dikker terugkomen.

De enige reden dat het lijkt alsof je haartjes na het scheren dikker terug groeien, is omdat je de dunne en vaak ook lichtere uiteinden van de haartjes afscheert. Wanneer de donkere stoppels op een gegeven moment doorkomen, zijn die beter zichtbaar en die zien er natuurlijk dikker uit. Epileren en waxen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. De haar wordt in z'n geheel verwijderd en hierna komen ze met een zachte (haar)punt terug.

3. Haarfabel

Als je een grijze haar eruit trekt, krijg je er meer.

Grijze harenJe hoeft 'm niet te knijpen wanneer je jouw eerste grijze haren eruit trekt. Je hoofdhuid zal je niet straffen met nog meer grijze haren want je kunt niet ineens extra haarzakjes aanmaken. Het is wel zo dat als je een eerste grijze haar aantreft, er waarschijnlijk al meerdere in de maak zijn. Beter dan grijze haren plukken, is een kleurspoeling gebruiken met dekking voor grijze haren!

4. Make-upfabel

Make-up blijft altijd goed.

Helaas, make-up heeft niet het eeuwige leven. Vaak staat er op een product aangegeven hoe lang het houdbaar is, maar meestal blijft het product in werkelijkheid wel iets langer goed. Gulden regel: als het product raar gaat ruiken, de substantie vreemd oogt of prikt op je huid of ogen, gooi het dan direct weg. Wist je dat als je hygiënisch omgaat met je make-up, je er veel langer plezier van hebt? Zorg bijvoorbeeld dat je jouw make-upkwasten regelmatig wast met een milde shampoo en goed laat drogen op een handdoek. Af en toe het bovenste laagje van je oogschaduw of blush afschrapen, haalt een hoop bacteriën weg die ook in make-up groeien.

5. Nagelfabel

Je kunt niets doen aan verkleurde nagels.

Goed nieuws: dat kan wel! Van regelmatig lakken, kunnen je nagels vergelen. Een goede basislak en een topcoat met uv-bescherming doen wonderen. Is het leed al geschied? Met een badje van zuiveringszout (baking soda) krijg je ze weer fris.

Nagellak

6. Geurfabel

Een parfum kun je beter testen als je je polsen over elkaar wrijft.

Dit is niet waar. Veel beautyexperts zeggen dat het de geur kan verpesten. Een parfum bestaat uit kleine moleculen, de bekende noten. De geurcompositie is op zo'n complexe manier gemaakt dat al die noten zich prachtig na elkaar ontvouwen. Zo ruik je eerst de snel vervliegende topnoot, daarna de hartnoot en ten slotte de basisnoot. Die combinatie maakt een volledige, kloppende geur. Wrijf je jouw polsen tegen elkaar, dan maak je volgens vele experts de moleculen kapot en verpest je eigenlijk de hele opbouw van het parfum. Er zijn ook onderzoeken gedaan die aangeven dat moleculen niet direct kapot gaan, maar dat de geur toch iets anders kan gaan ruiken en eerder verdampt door het wrijven van de polsen. Dus is het beter om van een klein afstandje wat van het parfum over je polsen, decolleté en/of nek te vernevelen.

Tip

Het is trouwens wel waar dat wanneer je dagelijks dezelfde parfum draagt, je het op een gegeven moment niet meer ruikt. Dat kan leiden tot overmatig gebruik. Een paar keer sprayen op je polsen, decolleté en in je nek is toch echt genoeg voor jou en je omgeving.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.