vrouw kijkt in de verte

Mooie wenkbrauwen

Wist je dat je slimmer en succesvoller wordt ingeschat als je je wenkbrauwen aanzet? Je wenkbrauwen mogen dus gezien worden. Maar het creëren van een goed stel wenkbrauwen kan nog best wat voeten in de aarde hebben. Want hoe epileer je je wenkbrauwen? En hoe teken je je wenkbrauwen bij? Gebruik je een wenkbrauwpotlood of kun je toch beter wenkbrauwpoeder gebruiken? Geen paniek. Je bent slechts vier stappen verwijderd van mooie wenkbrauwen.

Shop hier je wenkbrauw make-up:

Stap 1: bepaal de vorm van je wenkbrauwen

Het creëren van mooie wenkbrauwen begint bij het bepalen van de juiste vorm. Neem hierbij de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen als uitgangspunt. Deze vorm past namelijk het beste bij je gezicht. Zó bepaal je de juiste vorm van je wenkbrauwen:

  1. Borstel je wenkbrauwhaartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje, bijvoorbeeld met de Etos Eyebrow Brush Duo.
  2. Leg een potlood langs je neusvleugel zoals aangegeven op de afbeelding hieronder. Zo bepaal je het beginpunt van je wenkbrauw (A). 
  3. Leg het potlood langs je neusvleugel en langs je pupil. Zo bepaal je het hoogste punt van je wenkbrauw (B).
  4. Leg het potlood langs je neusvleugel en langs je buitenste ooghoek. Zo bepaal je het eindpunt van je wenkbrauw (C).

Stap 2: epileer je wenkbrauwen

Nadat je de juiste vorm van je wenkbrauwen hebt bepaald, is het tijd om verdwaalde haartjes te epileren. Gebruik hiervoor een pincet. Wees niet te fanatiek. Je kunt beter te weinig dan te veel haartjes verwijderen. Verwijder enkel haartjes aan de onderzijde van je wenkbrauwen. Haartjes aan de bovenzijde van je wenkbrauwen laat je lekker met rust. Deze haartjes bepalen namelijk voor een groot deel de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Eventueel uitstekende haartjes kun je bijknippen met een nagelschaartje.

Stap 3: teken je wenkbrauwen bij

Vervolgens is het tijd om je wenkbrauwen aan te zetten en mogelijke kale plekjes op te vullen. Een fijn product is het halve werk. Je wenkbrauwen bijtekenen kan met één van de volgende wenkbrauwproducten:

  • Wenkbrauwpotlood
  • Wenkbrauwpoeder
  • Wenkbrauwpomade
  • Gekleurde wenkbrauwgel

Maar wat is nu precies het verschil tussen een potlood en een poeder? En welk product past het beste bij jou? Hieronder vertellen we je meer over de verschillende producten die je kunt gebruiken om je wenkbrauwen bij te tekenen.

Wenkbrauwpotlood

Gebruik je geen foundation of heb je een droge huid? Wenkbrauwpotlood werkt goed op een droge basis. Probeer bijvoorbeeld de Etos Eyebrow Pencil. Met een wenkbrauwpotlood kun je fijne streepjes zetten die op haartjes lijken. Dit geeft een natuurlijk effect. Als je dagelijks foundation gebruikt of een vette huid hebt, dan zul je de streepjes die je tekent nauwelijks zien. Zonde!

Wenkbrauwpoeder

Gebruik je dagelijks foundation of heb je een vette huid? Gebruik dan wenkbrauwpoeder, bijvoorbeeld de Etos Brow Powder. Wenkbrauwpoeder werkt goed op een natte basis. Dan hecht de poeder namelijk goed aan je huid. Wenkbrauwpoeder geeft een iets zachter effect dan wenkbrauwpotlood. Wenkbrauwpoeder breng je aan met een schuin afgesneden kwastje met korte, stugge haartjes, bijvoorbeeld met de Etos Brow Brush.

Wenkbrauwpomade

Wenkbrauwpomade lijkt wat betreft structuur op een gel-eyeliner en is heel geschikt om strakke lijnen te zetten. Pomade hecht zowel aan je huid als aan je wenkbrauwhaartjes en breng je net als wenkbrauwpoeder aan met een schuin afgesneden kwastje. Probeer bijvoorbeeld eens de Etos Brow Pomade.

Gekleurde wenkbrauwgel

Heb je van jezelf al volle wenkbrauwen, maar wil je je wenkbrauwen iets meer aanzetten? Gebruik dan een gekleurde wenkbrauwgel, bijvoorbeeld de Etos Browgel Brown. Wenkbrauwgel lijkt wat betreft verpakking op mascara. Aanbrengen doe je snel en eenvoudig met een borsteltje. Makkelijker kan haast niet. Bijkomend voordeel? Je wenkbrauwen blijven de hele dag in model.

Welke kleur past bij jou?

Heb je eenmaal een fijn product gevonden, dan heb je nog één horde te gaan: het kiezen van de kleur die past bij jouw wenkbrauwen. Neem hierbij als uitgangspunt de kleur van je haar. Heb je (licht)blond haar? Kies dan een kleur met een koele ondertoon die één tot twee tinten donkerder is dan je haarkleur. Zo voorkom je dat je wenkbrauwen oranje lijken. Heb je rood haar? Ook dan kies je een kleur die één tot twee tinten donkerder is dan je haarkleur, maar dan wél met een warme ondertoon. Heb je (donker)bruin of zwart haar? Kies dan een kleur die één tot twee tinten lichter is dan je haarkleur. Zo voorkom je een harde uitstraling.

Stap 4: zet de puntjes op de 'i'

Tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Gebruik transparante wenkbrauwgel om je wenkbrauwen de hele dag in model te houden, bijvoorbeeld de Etos Browgel. Heb je ‘s ochtends twee minuutjes over? Breng dan met je vingertoppen wat highlighter aan op je wenkbrauwbot en geef je wenkbrauwen een instant brow lift.

Leg je het lot van je wenkbrauwen liever in handen van een professional? Je kunt je wenkbrauwen ook door een schoonheidsspecialist laten doen als onderdeel van een gezichtsbehandeling.

Bekijk hier ons assortiment aan wenkbrauwproducten. Wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel.

Shop alles voor de perfecte wenkbrauwen!

gel
€ 9,99
Promotie: Promotie voorwaarden: Rimmel alle varianten, combineren mogelijk.
poeder
€ 10,99
gel
€ 2,99
Promotie: Promotie voorwaarden: Max Factor alle varianten, combineren mogelijk.
wax
€ 10,99
gel
€ 15,99
wax
€ 1,59

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.