Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen

Beweging

voel-je-goed-wijzer beweging

Beweging

Uit het Etos voel-je-goed onderzoek blijkt dat Nederlanders, vooral ouderen, matig tevreden zijn over hun sportgedrag. Niet alles hoeft in de hoogste versnelling. Begin rustig. Bijvoorbeeld met deze tips.

Onze tips altijd bij de hand? Download onze voel-je-goed-wijzer.

Download wijzer

Tips om meer te bewegen

  1. Een dagelijkse wandeling kan je helpen bij fysieke en mentale fitheid. Lees meer over de lichamelijke voordelen van wandelen.
  2. Voel je fitter door twee keer in de week te bewegen volgens het High Intensity Interval (HIIT)- principe. Lees hier alles over HITT trainingen.
  3. Sterk je spieren! Met drie oefeningen per dag train je al de belangrijkste spiergroepen. Ontdek het gemak van onze 7 minute work-out!
  4. Buig, strek, ontstress; wordt soepeler en leniger, bijvoorbeeld met yoga. Doe deze makkelijke yoga oefeningen voor thuis.
Alles over bewegen

Artikel opslaan

Wandelen

Loop je stress er uit

Beweging activeert belangrijke delen van de hersenen waardoor gevoelens van stress en angst afnemen. Als je iedere dag in beweging komt, profiteren je geest en je afweersysteem. Een dagelijkse wandeling of tuinieren doen dat net zo goed als een marathon lopen. Je kunt dus klein beginnen, of vooral doen wat je leuk vindt. Zolang je maar voelt dat je hart sneller gaat kloppen.

Sterk je spieren

Krachttraining is voor bijna iedereen noodzakelijk om verval van de spieren tegen te gaan. Dit verval heet sarcopenie en het is een van de makkelijkst te voorkomen verouderingsverschijnselen. Maar je moet er wel iets aan doen. Daarom zegt de Beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad dat volwassenen minstens twee keer per week spierversterkende oefeningen moeten doen. Dat hoeft niet per se met toestellen. Pilates of trainen met je eigen lichaamsgewicht kan ook. Het fijne is dat je deze trainingen ook gewoon thuis kunt doen!

Sportartikelen

Alle sportartikelen >

Bekijk ook

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.