Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Uitgelicht product

Bijna uitverkocht
Mijn Etos 10%korting Promotie: Promotie voorwaarden: 10% korting op eigen merk producten i.c.m. Mijn Etos kaart. M.u.v. geneesmiddelen, cadeaukaarten, flesvoeding t/m 6 maanden en niet geldig i.c.m. andere acties (behalve Mijn Miles korting) en sale.
van € 3.39 voor € 3.05
scrub
Spaar 1 Air Mile

Langer bruin blijven na de zomer? Wij geven tips!

Doe jij elke zomer hard je best om een mooi bruin kleurtje te krijgen? En lijkt deze altijd binnen no-time weer te zijn verdwenen? Nu niet meer! Met deze 7 tips blijf je extra lang bruin na de zomer.

vrouw in bikini op strand

Tip 1: scrubben

Je huid langer bruin houden na een zonvakantie begint met een goede voorbereiding. Scrub je huid. Begin hier enkele dagen voordat je de zon in gaat al mee. Je verwijdert dode huidcellen, waardoor de hoornlaag dunner wordt. Er ontstaat een nieuwe, zachte en glanzende huid. Er zijn verschillende manieren om te scrubben, zo past er bij ieder huidtype een behandeling.

Let op: door het scrubben kan je huid gevoeliger worden voor de zon, bescherm je huid daarom extra goed met een zonnebrandcème met hoge factor.

Tip 2: ga niet voorbruinen onder de zonnebank

In de straling van zonnebank zitten vooral uv A-stralen en relatief weinig uv B-stralen. De uv A-stralen hebben invloed op het pigment dat al in je huid zit en stimuleren niet de aanmaak van nieuw pigment. Dit betekent dat je wel snel bruin wordt, maar dat deze kleur niet lang blijft zitten.

Tip 3: bouw het langzaam op

Je kunt de blootstelling aan de zon het beste langzaam opbouwen: zo word je langzaam bruin en ben je beter beschermd. De zon bevat uv B-straling. Uv B-stralen bevorderen de aanmaak van melanine. Dit stofje zorgt ervoor dat er nieuw pigment wordt aangemaakt. Het duurt hierdoor langer voordat je bruin wordt, maar het blijft wel langer zitten. Ook de huid wordt dikker en is dus beter beschermt tegen de zon.

Let op: vermijd de zon op de warmste momenten van de dag, dit is tussen 12:00 uur en 15:00 uur.

Tip 4: zorg voor een goed gehydrateerde huid

Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren. Zo voorkom je dat je huid niet te snel gaat vervellen. Een droge huid vervelt namelijk sneller. Gebruik na het zonnen direct een goede aftersun. Blijf jezelf hier ook na je zonvakantie mee insmeren en stap vervolgens over op een vette bodycrème. Heb je een gevoelige huid? De volgende ingrediënten kunnen je huid kalmeren:

  • Aloë vera
  • Bisabolol
  • Panthenol
  • Glycerine
  • Thermaal water

Tip 5: douche niet te lang en niet te warm

Je kunt beter niet te lang in bad gaan. Kies liever voor een snelle douche. Water droogt je huid namelijk uit! Te lang badderen of douchen tast de natuurlijke beschermlaag van je huid aan en daardoor verliest je huid sneller vocht. Neem ook geen warme douche. Warm water lost het vetlaagje van je huid sneller op. De beste temperatuur voor een douche is ongeveer 37 graden Celsius, oftewel de gemiddelde lichaamstemperatuur.

Tip 6: scrub ook na het zonnen

Veel mensen scrubben hun huid niet na het zonnen, omdat ze denken dat het kleurtje dan verdwijnt. Maar hierdoor heb je meer last van dode huidcellen en dit laat je kleur juist doffer lijken. Dus ook na het zonnen is het een aanrader om je huid één keer in de week te scrubben met een mild product. Je haalt hiermee alleen de dode huidcellen weg en niet je mooie kleurtje.

Let op: scrub een verbrande of geïrriteerde huid niet! Voer een scrubbehandeling nooit meteen na het zonnen uit, maar enkele dagen erna.

Tip 7: eet gezond

De gezondheid van je huid hangt ook af van een gezond voedingspatroon. Eet dus voldoende groente en fruit! Vooral groenten met bètacaroteen (wortels, kool en broccoli) zijn een aanrader. Bètacaroteen is een antioxidant die de huid beschermt tegen vroegtijdige veroudering door te veel blootstelling aan de zon. Ook tomaten en watermeloen zijn aan te raden, vanwege het lycopeen dat het bevat. Lycopeen is ook een antioxidant en biedt de huid extra bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.