Alles voor jou bij

Healthy hands

Ook al pak je ze 's winters buiten goed in in je warme handschoenen, binnen krijgen je handen alsnog een opdonder. Droge lucht door een loeiende verwarming, het regelmatig wassen van je handen en het werken met je handen zijn killing voor de huid. Volg daarom onderstaande tips en je hebt healthy hands tijdens de wintermaanden.

5 tips om droge handen te voorkomen

 • Draag handschoenen
  Voorkomen is beter dan genezen. Zorg bij kou dat er altijd een paar warme handschoenen in je tas zitten. Maar bescherm je huid ook tijdens het afwassen, klussen, schoonmaken en tuinieren.
 • Wees zuinig met zeep
  Mensen wassen gemiddeld 8,6 keer per dag hun handen. Lekker fris, maar je handen hebben er wel onder te lijden. Kies voor zachte handzeep. Eentje die pH-neutraal is en het natuurlijk beschermende laagje van de huid intact laat.
 • Vermijd drogers met warme lucht
  Je weet wel: die warme blazers bij openbare toiletten en op kantoor. Het beste is the old fashioned way: eerst het water van je handen afslaan en daarna droogdeppen met een zachte tissue of handdoek.
 • Scrub je handen
  De huid van je handen, vooral op de rug van je hand, is erg dun en daarom kwetsbaar. Wanneer je af en toe scrubt, haal je de oude huidcellen weg. Zo maak je plaats voor een frisse, nieuwe huid.
 • Last but not least: smeer je handen in
  Zo vaak als je kunt. Droge huid snakt naar een dorstlesser. Een beproefd succesrecept voor soepele handen: smeer voor het slapen gaan een dikke laag handcrème op en trek katoenen handschoenen aan. Een nacht laten trekken en je handen zijn weer zacht.


HAND HEROES

Burt's Bees Hand Salve

Deze handzalf is de meest intensieve behandeling van Burt's Bees. Boordevol plantaardige oliën, kruiden en bijenwas.
 
85 ml

Nivea SOS Handbalsem

Serieuze repair & care. Verzacht zelfs extreem droge en ruwe handen.
 
50 ml

Sanex Advanced Atopi Care Handcrème

Kalmeert irritaties en verzacht hypergevoeligheid bij de gevoelige, allergische huid.
 
75 ml

Kneipp Seconde Handcrème

Verzorgt met avocadoboter, jojoba-olie en citroenverbena. Trekt supersnel in en plakt niet.
 
75 ml