vrouw met houtskool aan haar handen

Houtskool

Huh, lees je dat nou goed: houtskool in je tandpasta? Actieve kool is een populair ingrediënt voor cosmeticaproducten. Met ‘charcoal’ of ‘actieve kool’ lees je op de verpakkingen van whitening tandpasta, gezichtsmaskers en cleansers. Maar hoe kun je tanden en huid nu wit en fris maken met roetzwarte houtskool?

Wat is actieve kool?

Actieve kool is een behandelde koolstof die door adsorptie (een andere vorm van opname dan absorptie) allerlei stoffen aan zich kan binden. Het wordt gebruikt in filters, om water en bodem te reinigen en om diarree te bestrijden. Maar ook om een vergiftiging (door alcohol of door slangen- en spinnenbeten) te behandelen en nare geuren te bestrijden.  

En tegenwoordig maak je er zelfs je tanden witter mee en je huid schoner. Het zwarte goedje kan zo’n 100 tot 200 keer zijn eigen gewicht aan gifstoffen opnemen. Perfect ingrediënt dus om de huid en mond van viezigheid te ontdoen.

Wat doet houtskool in cosmetica?

Het grote adsorptievermogen van actieve kool in verzorgingsproducten zorgt voor een grondige reiniging. In tandpasta neemt houtskool bacteriën en vuil uit de mond op door het aan zich te binden. Spoel je de tandpasta weg, dan spoel je alle rommel mee het afvoerputje in. Wat zo fijn is dat houtskool ook verkleurende stoffen van bijvoorbeeld koffie of wijn adsorbeert. Poetsen, spoelen en weg ermee!

Shop nu

€ 9.99
scrub
€ 9.55
lotion
€ 7.39
€ 8.99
creme

Is houtskool niet slecht voor je?

De actieve kool in verzorgingsproducten is veilig. Het droogt je gezicht niet uit. Ook nemen onze huid en tanden de houtskool niet op en laat deze geen zwarte vlekken achter.

bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.