tijgerbalsem wit en rood

Tijgerbalsem to the rescue!

Tiger Balm, ook wel tijgerbalsem genoemd, staat vooral bekend om het verlichten van spierpijn. Maar wist je dat dit smeersel ook heel handig is om andere probleempjes op te lossen? En dat er verschillende soorten van deze balsem zijn? We vertellen je er alles over.

Tijgerbalsem en spierpijn

Heb je fanatiek gesport en voel je de volgende dag spierpijn? Dan is tijgerbalsem je redder. Breng een beetje van de balsem aan op de pijnlijke plek(ken). Wrijf in met ronddraaiende bewegingen totdat de balsem in de huid is ingetrokken. Vergeet niet je handen goed te wassen na gebruik.

Koude voeten

Koude voetjes in de wintermaanden? Smeer je voeten in met tijgerbalsem! Het stimuleert je bloedsomloop waardoor ze snel opwarmen.

Beginnende keelpijn: tijgerbalsem verzacht

Voel je een beginnende keelpijn opkomen? Breng een beetje tijgerbalsem aan op de huid rondom je keel en nek voordat je gaat slapen. Laat het een nachtje intrekken en je zult merken dat je beginnende keelpijn de volgende ochtend een stuk minder is.

Tijgerbalsem en verkoudheid

Een neus die helemaal dicht zit, pijnlijke traanogen en een schrale neus van al het snuiten: tijdens de koude wintermaanden ontkom je bijna niet aan een fikse verkoudheid. Naast een pakje zakdoeken is tijgerbalsem je beste vriend! Verstopte neus? Smeer een heel klein beetje (less is more) balsem op je neusbrug en onder je neus. Dit helpt je om vrijer te ademen. Let op: doe dit niet als je huid door het vele neussnuiten al beschadigd is! Doe ik dat geval een beetje tijgerbalsem op een zakdoekje zodat je de balsem wel ruikt, maar deze je huid niet irriteert.

Bekijk hier ons tijgerbalsem assortiment >

Tijgerbalsem en muggenbeten

Geprikt door een kwalmug of ander insect? Tijgerbalsem heeft een verzachtende werking en helpt heel goed tegen de ondraaglijke jeuk.

Insecten op afstand

Nog een win: de sterke geur van tijgerbalsem houdt insecten op afstand! De beestjes houden niet van deze geur en blijven daardoor ver bij je uit de buurt. Sla de potjes maar vast in!

Tijgerbalsem bij hoofdpijn

De balsem kan je ook helpen bij hoofdpijn, vooral als deze komt door teveel spanning en stress. Smeer een klein beetje tijgerbalsem op je voorhoofd en je slapen.

Weg met vieze luchtjes

Heb je nog een laatste restje tijgerbalsem over en ruiken je winterschoenen muf en vies? Tip: zet een geopend potje tijgerbalsem in iedere schoen. Geen vieze zweetluchtjes meer!

Plakt niet

Ken je dat? Je hebt net iets nieuws gekocht maar de stickers zitten er nog op? Smeer een beetje tijgerbalsem op de productsticker en je kunt 'm gemakkelijker lostrekken.

Verf van je handen

Heb je iets in huis geverfd maar zijn je handen er niet vlekkeloos vanaf gekomen? Tijgerbalsem will do the trick! Breng een beetje aan op de verfspatten en met een oude (thee)doek wrijf je in no time de verf van je handen.

Waar komt tijgerbalsem vandaan?

Wist je dat tijgerbalsem al meer dan 100 jaar oud is? Het ‘hete’ smeerseltje komt van origine uit Singapore en is in 1870 door de Chinese kruidendokter Aw Chu Kin bedacht. De balsem wordt inmiddels over de hele wereld gebruikt voor het verhelpen van stijve en pijnlijke spieren. Tiger balm is eigenlijk een merknaam. De term 'tijgerbalsem' is zo bekend dat de merknaam inmiddels als soortnaam wordt gebruikt.

De naam ‘tijgerbalsem’

De naam tijgerbalsem is bedacht door de zoon van de Chinese kruidendokter. Zoon Aw Boon Haw (‘zachtaardige tijger’) heeft de balsem na het overlijden van zijn vader vernoemd naar de betekenis van zijn eigen naam.

Soorten tijgerbalsem

Tijgerbalsem bestaat in de kleuren rood en wit. Elke soort heeft een ander effect.

Rode tijgerbalsem

Rode tijgerbalsem is de meest bekend en is extra sterk. Hij zorgt voor de warme sensatie en is goed te gebruiken na het sporten. Let wel op: de rode kleur van de balsem kan afgeven op bijvoorbeeld je kleding.

Witte tijgerbalsem

Witte tijgerbalsem heeft een normale sterkte, deze variant kun je ook gebruiken bij bijvoorbeeld hoofdpijn, een verstopte neus of beginnende keelpijn. Deze balsem werkt verkoelend en verzachtend.

Nu weet je alles over de verschillende toepassingen van deze fijne balsem. Een item dat vanaf nu niet meer mag ontbreken in je badkamer en/of handtas!

Let op: tijgerbalsem niet aanbrengen op een geïrriteerde huid, op de slijmvliezen of in de ogen. Gebruik tijgerbalsem met voorzorg bij jonge kinderen.

Meer handige tips? Lees ook onze artikelen over Bepanthen en vaseline!

Smeren maar!

Ben je op zoek naar tijgerbalsem? Dan ben je bij Etos aan het juiste adres. Bekijk hier ons assortiment aan tijgerbalsem.

zalf
€ 8,99
Medisch hulpmiddel, zalf
€ 10,39
zalf
€ 11,55
€ 8,99
Totaalbedrag: € 0,00
Bekijk winkelmandje