
Ziek
Etos
Laatste update 13 november 2024
Keukenkastjes in Nederland staan er vol mee: hoestdrank. Wist je dat er veel verschillende hoestdranken zijn met allemaal een andere werking? De ene hoestdrank richt zich alleen op slijmhoest, terwijl de ander helpt bij kriebelhoest. Welke hoestdrank kan je wanneer aanschaffen? Dat lees je hieronder!
Zit er constant slijm achter in je keel dat er maar niet uit komt? Je probeer het op te hoesten, maar het blijft steevast op dezelfde plek zitten? Dan heb je last van vastzittende hoest. Gelukkig zijn er verschillende hoestdranken die slijmoplossend werken. Zoek je hoestdrank voor vastzittend slijm? Gebruik dan een hoestdrank met een van de volgende werkzame stoffen:
Deze werkzame stoffen maken slijm dat in de longen zit dunner. Hierdoor kan je het gemakkelijker ophoesten.
Je voelt constant een kriebel in je keel. In het begin lijkt het weg te ebben zodra je hoest, maar al snel komt de kriebel weer terug. Je hebt constant de neiging om te hoesten. Dat klinkt als kriebelhoest of droge hoest. Hoestdrank die je kan gebruiken bij kriebelhoest bevat een van de volgende werkzame stoffen:
Deze werkzame stoffen verminderen je neiging om te hoesten. Codeïne werkt ook pijnstillend. Als het hoesten pijn doet kan een hoestdrank met codeïne helpen.
Heeft je kindje last van een vervelende hoest? Let dan op welke hoestdrank je kiest en lees altijd voor gebruik de bijsluiter. Wij geven je hier alvast wat tips. Deze hoestdranken kan je aan je kindje geven.
Is je kindje ouder dan 1 jaar? Dan kan je hoestdrank kopen speciaal voor kinderen. Deze is bedoeld voor alle hoest, dus zowel droge als vastzittende hoest. Deze hoestdrank is vaak gemaakt op basis van kruidenextracten.
Kinderen vanaf 2 jaar kan je hoestdrank met broomhexine* en acetylcysteïne* geven.
Kinderen van 12 jaar of ouder kunnen, naast bovenstaande hoestdrankjes, ook hoestdrank met codeïne* nemen.
Let op: controleer altijd op de verpakking vanaf welke leeftijd je de hoestdrank mag geven.
Mag je hoestdrank gebruiken tijdens je zwangerschap? Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan je sommige hoestdrankjes beter vermijden. Wij zetten alles voor je op een rij.
Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel.
*: Lees voor het gebruik de bijsluiter.
Disclaimer
Deze blog is alleen bedoeld om nuttige informatie te geven aan onze klanten. De informatie in deze blog heeft geen therapeutische of diagnostische waarde en is niet bedoeld als vervanging voor het advies van een arts, specialist of andere professional. Heb je vragen over onze producten? Dan kan je terecht bij onze medewerkers in jouw dichtstbijzijnde Etos-winkel. Heb je medische vragen? Bespreek die dan met je huisarts.
KOAG/KAG 4296-1124-2191
Over 3 seconden wordt de pagina automatisch herladen
We sturen je een mailtje als we dit artikel weer op voorraad hebben.